Exista o multime de sporturi care pot fi practicate, de la cei mici si pana la cei mari. Cu siguranta nu trebuie sa deveniti profesionisti, insa de preferat ar fi sa practicati un sport cu regularitate. Sportul ofera o multime de beneficii pentru sanatate, iar din acest motiv ar fi indicat sa va indreptati atentia spre un sport.

De preferat ar fi cu siguranta sa alegeti inotul, dat fiind faptul ca dupa cum sustin specialistii, acesta este portul care pune intreg corpul in miscare, si care are cele mai multe beneficii pentru sanatate.

In cazul in care nu stiti sa inotati, cu siguranta nu trebuie sa va lasati descurajati, pentru ca accesand https://www.initiereinot.com/bazin-inot-alexandreea, va puteti inscrie la cursuri inot. Cei mai buni instructori sunt la dispozitia dvs. pentru a va invata sa inotati, si pentru a va ajuta sa va bucurati de toate beneficiile inotului. Apropo de beneficiile inotului, am pregatit o lista cu cateva dintre cele mai importante beneficii ale inotului, pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti si dvs. Iata asadar despre ce este vorba:

  1. Inotul este excelent pentru a construi muschi si a pierde grasime

Antrenamentul de rezistenta este excelent pentru construirea muschilor. Sporturile de rezistenta sunt minunate pentru arderea caloriilor. Inotul este o combinatie perfecta dintre cele doua; inotul intr-un ritm moderat arde aproximativ 500 de calorii pe ora. Daca accelerati, puteti arde in jur de 700 de calorii pe ora.

Deoarece apa este de aproape 800 de ori mai densa decat aerul, fiecare miscare a bratelor si picioarelor este ca un antrenament de rezistenta mini. Prin urmare, inotul promoveaza construirea muschilor si, in special, construirea muschilor slabi.

  1. Inotul este excelent pentru functia pulmonara

Cu fata in jos, oxigenul devine un obiect de lux. La fel cum trebuie sa invatati sa va alocati banii, corpul tau trebuie sa invete cum sa foloseasca oxigenul mai eficient. Cand inotati, corpul dvs. invata sa ia mai mult aer cu fiecare respiratie si sa emita mai mult dioxid de carbon cu fiecare expiratie.

Potrivit unui studiu din Jurnalul Indian de Fiziologie si Farmacologie, inotatorii au un volum de respiratie mai bun in comparatie cu alergatorii. Acest lucru duce la o frecventa cardiaca in repaus mai scazuta, scaderea tensiunii arteriale si va poate imbunatati rezistenta. Asta ne aduce la urmatorul punct …

  1. Inotul face minuni pentru rezistenta dvs.

Capacitatea corpului de a folosi mai eficient oxigenul va fi transferata si la antrenamentul dumneavoastra de rezistenta. Printre altele, va puteti astepta ca timpul de rulare sa se imbunatateasca. Potrivit unui studiu din Jurnalul Scandinav de Medicina si Stiinta in Sport, inotatorii care invata o tehnica de respiratie controlata (doua respiratii pe lungimea bazinului) si-au imbunatatit durata de viata cu 6%. Si dupa numai 12 sedinte de inot. In plus fata de avantajele respiratiei, inotul antreneaza si muschii feselor si coapsei, precum si muschii de baza, care asigura antrenarea multor sporturi de anduranta.

  1. Inotul este potrivit pentru toata lumea

Nu conteaza daca trebuie sa va recuperati din cauza unei accidentari, sunteti gravida, sau articulatiile genunchiului ori ale mainilor va dor, sau pur si simplu doriti sa va pregatiti pentru urmatorul concurs „Ironman”, inotul este incredibil de versatil si cu impact redus si, prin urmare, potrivit pentru toata lumea (ok, o conditie ar trebui sa indeplinesti – ar trebui sa stiti sa inotati, iar daca nu stiti, trebuie sa luati lectii de inot).

  1. Inotul este excelent pentru stres

Fiecare tip de sport promoveaza eliberarea de endorfine, ceea ce are un efect pozitiv asupra nivelului de stres. In ceea ce priveste inotul, mentionam ca apa reduce informatiile senzoriale cu care corpul dvs. este bombardat in fiecare zi. Acest lucru face ca corpul sa fie depasit de un val calm.

De exemplu, cercetatorii au descoperit ca plutirea regulata, un proces de relaxare care implica plutirea intr-un rezervor de apa sarata, poate reduce stresul cronic prin reducerea informatiilor senzoriale, similar cu inotul. Nu este de mirare ca va simtiti atat de relaxat si de confortabil in cada.

  1. Inotul este usor pe articulatii

Nu exista aproape nici un antrenament mai bun decat inotul daca va recuperati de la o accidentare si doriti sa incepeti incet din nou antrenamentul. Inotul este unul dintre cele mai bune antrenamente cu impact scazut si este potrivit, de exemplu, dupa o accidentare la genunchi sau pentru plangeri legate de durerile de artrita.

Chiar daca nu sunteti ranit, ar trebui sa faceti o pauza articulatiilor dvs. in mod regulat. Daca acest lucru este dificil pentru tine ca dependent de antrenament, merita sarit in apa – articulatiile tale iti vor multumi.

Dupa cum se poate vedea, a inota este un lucru minunat, pentru ca va puteti bucura de o multime de beneficii. Daca nu stiti sa inotati, cu siguranta nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca aveti posibilitatea de a lua lectii de inot, de la cei mai buni instructori de inot din Bucuresti, iar astfel, veti invata rapid sa inotati.