Daca nu ai fost niciodata la un terapeut, s-ar putea sa te intrebi care sunt rezultatele daca oamenii ar incepe sa vorbeasca o data pe saptamana cu un straindespre luptele lor in viata. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul ca astfel de convesrsatii pot sa schimbe multe lucruri.

Terapeutii ghideaza oamenii prin unele dintre cele mai personale si dureroase experiente din viata lor, ajutandu-i sa depaseasca depresia, sa traiasca cu anumite defecte si sa opreasca comportamentul autodistructiv. Desi rezultatele terapiei sunt adesea impresionante, procesul poate parea misterios – chiar miraculos – atunci cand nu intelegi ce se intampla in spatele usilor unui cabinet.

Asadar, pentru a evita diferite neplaceri care pot fi cauzate de diverse evenimente care au avut loc in propria viata, este intotdeauana esential ca persoanele din jur sa realizeze si sa constientizeze faptul ca ajutorul unui terapeut este intotdeauna esential in viata tuturor, fapt pentru care oricine trebuie sa stie cum sa aleaga specialistul potrivit. Ulterior, problemele de zi cu zi cu care se confrunta diferite persoane vor putea fi depasite, in timp ce acestea se vor putea cunoaste mult mai bine pe sine insele.

Totusi, daca nu se cunosc cu adevarat beneficiile unei sesiuni de terapie, pentru inceput se poate opta pentru o sedinta impreuna cu Simona Constantin – psiholog Bucuresti, pentru a putea vedea cu exactitate cum se desfasoara un astfel de meet. Astfel ca, vei avea posibilitatea de a rezolva diferite probleme din viata ta precum:

  1. Traumele

Indiferent de calitate vietii pe care ai avut-o, trebuie sa stii ca majoritata persoanelor sufera de anumite traume, care, de cele mai multe ori, acestea se regasesc chiar din copilarie. Este important de mentionat faptul ca in ciuda faptului ca multe persoane nu isi amintesc cu exactatate de momentele traumatizante, in realitate acestea se pot reflecta, cu claritate, in comportamentul tau.

Pentru a putea trece mult mai rapid peste astfel de episoade, este intotdeauna important de mentionaat ca un psiholog isi va putea da seama cu exactitate de ceea ce se intampla cu tine. In acest mod, veti putea lucra impreuna la problemele pe care tu le ai.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca este mereu extrem de important sa fii sincer cu psihologul tau si sa nu iti fie teama sa iti expui in totalitate gandurile pe care tu le ai cu privire la anumite situatii pe care le intampini in viata de zi cu zi. In acest mod, psihologul va stii cu exactitate cum sa gestioneze situatia, pentru ca tu sa poti ajunge rapid la rezultatele dorite.

  1. Problemele personale

CU totii avem diferite probleme personale, pe care nu dorim sa le expunem in fata tuturor. Totusi, acest lucru nu se aplica si in cazul psihologilor. Daca te-ai decis sa investesti in propria ta sanatate mintala si sa treci rapid peste diferite probleme, atunci este extrem de important sa tii minte faptul ca poti sa apelezi la un psiholog chiar si atunci cand descoperi ca te-ai incurcat in anumite situatii pe care nu stii cum sa le depasesti.

Nu trebuie sa te ganesti ca un psiholog iti va spune cu exactitate care este raspunsul, ci in realitate acesta te va ajuta sa cauti mai bine si rapid raspunsul de care tu ai nevoie, in asa masura incat sa poti fii sigur de faptul ca intreaga ta calatorie spre vindecare te va duce pana in punctul in care ai nevoie sa fii. Mai mult de atat, vei putea fi sigur de faptul la final de zi, te vei putea simti, din nou, bine in pielea ta, dar si cu rezultatele obtinute.

  1. Schimbarea obiceiurilor

Este adevarat faptul ca anumite obiceiuri sunt extrem de nocive si te pot face ca tu, in cele din urma, sa nu te mai bucuri de viata ta. Printre cele mai neplacute obiceiuri, se numara chiar adictiile, care pot avea un impact destul de mare asupra caltiatii vietii. Asadar, este intotdeauna recomandat, ca in momentul in care ai un anumit obicei vicios, care te face sa nu te mai simti la fel de bine, sa alegi intotdeauna sa apelezi la sprijinul unui psiholog. In acest mod, vei putea fi sigur ca nevoia ta de a cosnuma anumite substante se va diminua de la o perioada la alta.

Mai mult de atat, nu va mai trbeui sa iei in calcul utilizarea anumitor produse farmaceutice sau chiar a anumitor inlocuitori pentru a scapa complet de viciile tale.

Cu ajutorul unui psiholog vei putea descoperi de ce continui sa consumi anumite poduse care sunt nocive pentru tine, dar si cum consumul acestora te face sa te simti bine. In acest mod, vei putea fi sigur de faptul ca impreuna cu un psiholog vei putea sa reusesti sa scapi din cursa viciilor. Totusi, trebuie sa stii ca intotdeauna tu trebuie sa depui cel mai mare effort pentru a putea ajunge la rezultatul dorit.