In Romania, majoritatea persoanelor care traiesc in mediul rural, cultiva cel putin pentru propriul consum, legume, leguminoase si cereale. Probabil va intrebati de ce cultiva romanii aceste produse agricole, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre cultivarea legumelor.

Beneficiile legumelor nu pot fi numarate si toate ne ofera multe modalitati de a ne asigura hrana, de a ne echilibra metabolismul, de a ne intari sistemul imunitar si de a ne proteja de nenumarate boli. Exista un numar mare de legume care se pot cultiva in tara noastra, iar in cele ce urmeaza va prezentam cateva exemple.

Beneficiile legumelor

Inca din zorii civilizatiei umane moderne, legumele s-au dovedit a fi o parte incredibila din dieta si medicina noastra. Nutrientii, mineralele si vitaminele lor bogate le-au permis stramosilor nostri sa creeze remedii medicale pentru nenumarate boli, iar potentialul caloric bogat al legumelor de amidon s-a dovedit a fi esential pentru hranirea populatiei din ce in ce mai mari a lumii.

Beneficiile cartofului

Cartoful s-a dovedit a fi una dintre cele mai populare si utilizate legume la scara larga in intreaga lume. Datorita unor factori precum usurinta de a creste, stocarea fiabila, valoarea nutritiva ridicata si capacitatile medicinale incredibile, cartofii au reusit sa devina legumele care sunt consumate in mod regulat de miliarde de oameni din intreaga lume.

In tara noastra, cartofii se cultiva peste tot in mediul rural, iar agricultorii cultiva si comercializeaza cantitati foarte mari de catrofi in fiecare an.

Beneficiile consumului de fasole

Fasolea este foarte utila pentru a ne mentine sanatatea si a ne feri de unele dintre cele mai periculoase probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si glicemia crescuta, precum si altele. Se cultiva fasole in Romania in toate regiunile tarii, iar multi agricultori vand anual cantitati mari de fasole catre lanturile de magazine si supermarketuri.

Beneficiile ridichilor

De-asemenea, in Romania se cultiva ridici. Ridichile pot fi folosite ca gustari si salate, dar sunt mult mai mult decat atat. Acestea sunt pline de substante nutritive utile, cum ar fi fibrele si vitaminele si pot actiona si ca detoxifianti puternici.

Beneficiile dovleceilor

Dovlecelul este foarte bogat in substante nutritive care ne pot ajuta sa ne promovam sanatatea. Este foarte scazut in grasimi si are multe vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie, astfel incat sa poata functiona sanatos. De-asemenea, se cultiva in foarte multe regiuni ale Romaniei, si poate fi gatit sub diferite forme.

Acestea sunt cateva exemple de legume care pot fi cultivate de catre agricultorii romani. Cei mai multi dintre acestia, in cazul in care au ca ocupatie de baza agricultura, cultiva aceste legume (si nu numai) pe suprafete mari de teren, si au la dispozitie cele mai noi si mai performante utilaje agricole.

Cei care consuma aceste legume pentru propriul consum, au nevoie la randul lor de utilaje pentru prelucrarea solului. Un motocultor de la Rabota este mai mult decat suficient pentru cei care au nevoie de un utilaj de mici dimensiuni, necesar pentru prelucrarea terenurilor.

Exista de exemplu motocultoare Rabota care sunt destinate suprafetelor de teren de peste 10.000 de metri patrati, si care sunt echipate cu motoare pe benzina, euro 5. Exista insa si motocultoare Rabota destinate suprafetelor mai mici, echipate de-asemenea cu motoare euro 5 pe benzina, dar care au o putere mai mica.

Alaturi de aceste utilaje destinate suprafetelor mici de teren (mici in comparatie cu utilajele mari destinate suprafetelor foarte mari, de cateva hectare), pot fi echipate cu diferite accesorii Rabota, precum plug de arat, blug de bilonat, si alte diferite accesorii. Cu cat are la dispozitie mai multe accesorii agricultorul, cu atat va putea folosi in mai multe scopuri motocultorul.