Banii sunt un mediu de schimb prin care achizitionam bunuri si servicii sau le folosim pentru plata obligatiilor. In fiecare zi asociem un pret obiectelor in functie de valoarea lor intrinseca si de alti factori, cum ar fi disponibilitatea (oferta) lor si nevoile (cererea) oamenilor.

Astfel, intr-un mod generalizat putem spune ca cu cat pretul este mai mare, cu atat este mai mare importanta si aprecierea asociate cu un produs sau serviciu si invers.

Fa bani rapid: angajari in videochat!

Banii sunt un set de active intr-o economie pe care oamenii o folosesc ca mijloc de schimb pentru a obtine bunuri si servicii. Pe scurt, banii sunt folositi pentru a cumpara lucruri. Si cum obtinem bani? In schimbul muncii noastre; Adica, fiecare persoana indeplineste o functie si, in schimbul acesteia, i se da o anumita suma de bani care pune in valoare activitatea pe care a desfasurat-o.

Forme diverse

Timp de secole, banii au avut forme foarte diverse: de la metale precum aurul si argintul, la monedele sau bancnotele de astazi. Dar un card de credit sau o aplicatie mobila de platit sunt si bani, deoarece au o valoare specifica, predeterminata si concreta, delimitata de o cifra in schimbul careia obtinem bunuri si servicii.

Putem distinge trei functii principale ale banilor: ca moneda de schimb pentru achizitionarea de bunuri si servicii, ca unitate de cont pentru a stabili preturile si ca un magazin de valoare, ceea ce implica faptul ca banii pot fi economisiti pentru a fi utilizati mai tarziu, ceea ce face posibila economisirea.

Elementul esential atunci cand vorbim despre bani este increderea, deoarece banii functioneaza datorita pactului social implicit pe care il accepta toti membrii unei societati.

Uneori, reusim sa acumulam o suma mai mare de bani decat este necesar pentru a cumpara lucrurile de care avem nevoie in viata noastra de zi cu zi. Astfel, avand in vedere necesitatea de a pastra in siguranta banii pe care nu ii cheltuim, apare conceptul de cont intr-o institutie bancara, care poate avea diverse caracteristici, cum ar fi un cont de economii sau un cont de investitii la termen, de exemplu.

Exemple de a face bani rapid

Creeaza un podcast si monetizeaza-l

Daca aveti o cunoastere foarte specifice despre un anumit subiect si veti obtine bug-ul de radio, puteti incerca intotdeauna lumea de postcast. Inregistrati-va propriile programe de acasa, incercati sa ajungeti la cat mai multi ascultatori si discutati cu persoane fizice sau companii din apropiere care doresc sa introduca spoturi publicitare in el.

Este important sa inregistrati programul intr-un loc linistit si cu cel mai bun material pe care il aveti, cum ar fi un microfon bun. Deci sunetul va fi mai clar, iar rezultatul mult mai grav.

Ghid turistic in weekend

Daca cunoaste-ti perfect toate colturile orasului  si va place sa vorbiti in public, sunteti mai mult decat pregatit sa fii ghid turistic. Platformele online va va pune in contact cu grupuri de turism care doresc sa aiba parte de un tur ghidat.

Participa la studii medicale

Daca nu va deranjeaza sa aruncati precautia in vant, luati in considerare sa deveniti participant la studii medicale sau la studiile de medicamente. Companiile platesc o suma importanta de bani participantilor.

Va trebui sa gasiti companiile care efectueaza studii medicale si sa va asteptati la efecte secundare. Daca poti trai cu asta, atunci poti castiga niste bani in plus rapid, fara prea mult efort.

Inchiriaza o camera libera pe Airbnb

Airbnb poate fi o platforma grozava pentru inchirierea unei camere libere. Puteti castiga niste bani frumosi, mai ales daca locuiti intr-o destinatie turistica. Daca nu va deranjeaza vecinii, atunci aceasta este o optiune. Puteti sa va blocati cu prietenii si familia si sa va inchiriati intreaga casa daca sunteti disperat.

Faceti micro joburi pe Mechanical Turk

Amazon Mechanical Turk este o platforma de la Amazon care va permite sa faceti lucrari mici si sa fiti platit pentru ele. Dar nu te astepta la prea multi bani din asta. Aceste concerte sunt cu adevarat „micro” si variaza de la cativa centi la cativa dolari cel mult. Dar daca legati mai multe dintre acestea impreuna, ar putea fi in beneficiul dumneavoastra.

Nu aveti nevoie de calificari serioase pentru a face asta. De obicei, acest lucru implica clic pe linkuri, efectuarea de sondaje, exprimarea unei opinii, efectuarea unor categorisiri usoare sau realizarea altor sarcini de inteligenta umana (HIT-uri asa cum le place sa le numeasca).

Vinde haine vintage la un magazin second-hand

Probabil ca veti fi platit la bucata, dar sunt niste bani gratuit, asa ca daca aveti nevoie, atunci de ce nu – mai ales daca nu mai aveti nevoie de acele haine. Aceasta idee functioneaza cel mai bine pentru lucruri precum haine de maternitate, haine vechi pentru copii, haine pe care nu le-ati mai purtat de ani de zile sau pur si simplu demodate.