Huawei este in clipa de fata unul dintre cei mai importanti producatori de smartphone-uri, iar cei care au nevoie de un nou telefon mobil inteligent, isi pot alege un dispozitiv al acestui brand.

Pentru cei care isi doresc un smartphone care are specificatii impresionante la un pret atractiv, modelul P20 Lite poate fi cea mai buna solutie. Cele mai multe telefoane P20 Lite de la Huawei functioneaza fara probleme, dar exista si mici exceptii (acest lucru este firesc, pentru ca pana la urma nici un telefon nu este perfect).

Multe dintre problemele acestor dispozitive pot fi remediate de catre utilizatori, fara a mai fi necesar sa isi trimita telefoanele in service, dar exista si situatii in care acestea ajung pe mana specialistilor.

Inlocuirea display-ului spart

Acesta este fara doar si poate, motivul pentru care cele mai multe astfel de telefoane ajung intr-un service gsm. In majoritatea cazurilor, aceasta reparatie ar fi putut fi prevenita, daca utilizatorii ar fi aplicat o folie de protectie din sticla pentru display Huawei P20 Lite.

De-asemenea, daca telefonul ar fi fost echipat cu acest accesoriu, si daca ar fi fost pastrat in husa, chiar si in urma mai multor impacturi, sansele erau mici ca display-ul sa se sparga.

Telefonul nu se incarca

Unii utilizatori au avut surpriza neplacuta de a constata ca dispozitivele lor nu se mai incarca, desi nu le-au cumparat de mult timp. Cei care se afla intr-o astfel de situatie, trebuie sa se asigure mai intai de toate ca au conectat incarcatorul la o priza perfect functionala.

Apoi, este important ca utilizatorii sa studieze cu atentie incarcatorul, pentru a vedea daca nu cumva acesta este deteriorat. Daca este deteriorat, din aceasta cauza nu are loc incarcarea (cel mai probabil).

Daca incarcatorul arata impecabil, trebuie folosit pentru a vedea daca incarca si un alt telefon compatibil. Daca da, incarcatorul nu are nimic; daca nu, atunci trebuie inlocuit.

Se recomanda incercarea incarcarii cu alt incarcator. Daca acest lucru functioneaza, atunci trebuie cumparat un incarcator compatibil original. Daca nu, singura solutie ramasa, este ca telefonul sa fie trimis in service.

Problema supraincalzirii

O temperatura prea ridicata poate deteriora telefonul dvs. in mai multe moduri. Incalzirea nu este normala, dar nu este neobisnuit sa vezi ca dispozitivele Android se supraincalzesc din cand in cand.

Daca aveti probleme de supraincalzire cu Huawei P20 Lite, puteti face cateva lucruri. Pentru inceput, opriti utilizarea dispozitivului dvs. in timp ce acesta este la incarcat sau dupa ce v-ati jucat mai mult timp, sau dupa ce descarcati mai multe fisiere simultan.

De asemenea, asigurati-va ca inchideti aplicatiile de fundal si dezactivati orice caracteristica sau aplicatie pe care nu o utilizati la un moment dat. Exista cazuri in care supraincalzirea telefonului este o problema cauzata de aplicatii necinstite. Dezinstalati aplicatiile instalate recent si vedeti daca acest lucru va ajuta.

Problema ecranului tactil / Ecranul care nu raspunde

Cand dispozitivele Android dezvolta o problema cu ecranul tactil, aceasta este intotdeauna o situatie dificila. Cand ecranul va raspunde complet, nu puteti face nimic, cu exceptia unei resetari hard, cel putin.

Daca problema ecranului tactil este usoara, trebuie sa va curatati ecranul pentru a va asigura ca praful, apa sau uleiul nu provoaca problema. Curatati-va si mainile. Puteti, de asemenea, sa va orientati spre Setare> apoi asistenta inteligenta> control miscare si puteti dezactiva unele gesturi pe care suspectati ca incurca functia ecranului tactil.

Dezactivati modul Glove daca este activat. Daca ecranul nu raspunde complet, incercati sa reporniti dispozitivul pentru a vedea daca va ajuta. Ca ultima solutie, resetati dispozitivul ca sa il aduceti la setarile din fabrica pentru ca acest truc functioneaza cel mai des. Daca nu poate fi remediata problema, duceti telefonul la service.