Fiecare dintre noi vom parasi scena vietii mai devreme sau mai tarziu, insa ceea ce nu stim insa este cand vom parasi aceasta lume, cand se va intampla acest lucru, unde ne vom gasi sfarsitul si in ce conditii.

Acesta poate fi un lucru apasator pentru unele persoane, mai ales odata ce imbatranesc, in timp ce alte persoane nu se gandesc la moarte. Atunci cand cineva moare, cei care raman in urma, mai intai de toate trebuie sa anunte decesul.

Ulterior, vor trebui sa ia legatura cu o firma de servicii funerare Craiova, care se vor ocupa de de toate cele necesare. Familia indoliate vor contacta firma de servicii funerare de unde mai intai de toate vor achizitiona sicriul pentru persoana decedata.

Apoi, cei de la firma de servicii funerare se vor ocupa de procesul de imbalsamare al persoanei decedate. Imbalsamarea este un proces care implica conservarea artificiala a unui corp uman mort. Metodele moderne de imbalsamare realizeaza aceasta conservare (temporara) prin utilizarea substantelor chimice, cum ar fi formaldehida si glutaraldehida, care sunt injectate in sistemul circulator al cadavrului si in cavitatile corporale pe masura ce sangele si alte fluide corporale sunt indepartate.

Inainte de a incepe procesul de imbalsamare chirurgicala sau procesele cosmetice , corpul este spalat intr-o solutie dezinfectanta si membrele sunt masate si manipulate pentru a ameliora rigor mortis (rigidizarea articulatiilor si a muschilor). Orice par facial este ras, cu exceptia cazului in care persoana care a murit purta par facial.

In ceea ce priveste imbalsamarea arteriala, sangele este indepartat din corp prin vene si inlocuit cu o solutie de imbalsamare prin intermediul arterelor. Solutia de imbalsamare este de obicei o combinatie de formaldehida, glutaraldehida, metanol, etanol, fenol si apa si poate contine, de asemenea, coloranti pentru a simula un ton de piele asemanator vietii.

Referitor la imbalsamarea cavitatii, se face o mica incizie in apropierea buricului si un instrument chirurgical ascutit folosit pentru drenaj, numit trocar, este introdus in cavitatea corpului. Folosind trocarul, organele din cavitatea toracica si abdomen sunt perforate si drenate de continut de gaze si lichide si apoi inlocuite cu amestecuri chimice pe baza de formaldehida. Incizia este inchisa, iar in acest moment corpul este complet imbalsamat.

Dupa ce are loc procesul de imbalsamare, persoana decedata va fi imbracata si asezata in sicriu, iar apoi firma de servicii funerare se va ocupa de transportul funerar. In functie de preferintele familiei, fie trupul neinsufletit va fi transportat la capela unde va fi depus pana in momentul inhumarii, fie va fi transportat la crematoriu, in vederea incinerarii.

Incinerarea umana este un proces care se realizeaza doar in crematorii autorizate, acolo unde corpurile sunt incinerate individual. Acest proces are loc in camere care sunt izolate si din punt de vedere tehnologic sunt echipate in md corespunzator. Corpurile persoanelor decedate vor fi incinerate dupa ce dispozitive precum stimulatoare cardiace, au fost indepartate.

Dupa ce are loc arderea trupului neinsufletit, resturile osoase vor fi faramitate, iar cenusa va fi predata familiei. De aici inainte, totul depinde de familie, daca va ingropa urna cu cenusa, daca o va raspandi in natura sau daca o va pastra, astfel incat cel decedat sa ramana aproape de cei dragi.

Incinerarea este un proces din ce in ce mai popular pe teritoriul tarii noastre cel putin, si pe buna dreptate daca stam sa luam in considerare unele detalii importante, pe care le veti descoperi in randurile care urmeaza.

In primul rand, procesul de incinerare este mai putin costisitor in comparatie cu procesul de inhumare, iar aici mentionam de-asemenea faptul ca la capela vine mai multa lume la inmormantare, unde familia ofera pachete celor prezenti (o cheltuiala in plus).

La crematoriu de regula merge doar familia, iar astfel nu se vor mai da pachete, astfel ca va fi o cheltuiala in minus. Tinand insa cont de costurile acestor pachete care costa cel putin 10 lei, la 150 de persoane, ar fi 1500 de lei. Plus toate celelalte costuri adunate, cu siguranta inhumarea este mai scumpa.

Apoi, un alt motiv pentru care se practica din ce in ce mai mult incinerarea, este acela ca se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci, mai ales in orase precum Cluj Napoca, Craiova, Iasi, si nu numai. Este firesc acest lucru pentru ca la periferiile oraselor se contruiesc locuinte, iar spatii pentru alte cimitire noi nu prea mai sunt.

In ceea ce priveste cimitirele din oras, acestea in mare parte sunt ocupate, iar multe locuri de veci au fost rezervate deja contra cost de catre multe persoane. In aceste conditii, este cat se poate de firesc ca familiile indoliate sa apeleze la serviciile celor de la pompe funebre, pentru a transporta persoana decedata la crematoriu, acolo unde va avea loc procesul de incinerare, care va dura pana la trei ore.