Atunci când dezvolți o strategie dinamică de stabilire a prețurilor, este esențial să iei în considerare momentele critice în care se vor produce eventuale schimbări de preț la concurenții tăi. Cu toate acestea, există și un factor pe care comercianții nu ar trebui să-l piardă din vedere, și anume acela de a evidenția datele în care clienții  sunt obișnuiți să compare prețurile din mediul online.

Și desigur există posibilitatea ca aceste perioade să coincidă, reprezentând un interes mare atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători. Pe de o parte, comerțul electronic își va orienta strategia de prețuri dinamice în funcție de momentele în care este mai probabil să atragă vânzări de la un număr mai mare de clienți potențiali. Pe de altă parte, utilizatorii vor fi mai conștienți de urmărirea prețurilor acelor produse care îi interesează în jurul zilelor în care știu că sunt perioade de schimbare și ofertare ale magazinelor online.

Având un calendar care marchează momentele cheie esențiale pentru compararea prețurilor vei putea să efectuezi ajustările necesare în timp util.

Există date bine cunoscute, care cu siguranță sunt așteptate de orice vânzător online și sunt evidențiate în calendarul lor de stabilire a prețurilor: Black Friday, Crăciunul, Ziua Mamei și Ziua Tatălui, Ziua Îndrăgostiților, Ziua Unică recent înființată în China .. Cu toate acestea, este, de asemenea, esențial să iei în considerare datele specifice din fiecare sector pentru a nu te îndepărta de realitatea pieței.

Exemple clare ale acestor cazuri sunt vânzările tipice din ianuarie în sectorul textilelor și modei sau Paștele pentru sectorul turismului și al călătoriilor.

În gestionarea acestui calendar de prețuri, echipa ta de vânzări trebuie să lucreze mână în mână cu echipa care se ocupă de marketing pentru a stabili atât acțiunile care urmează să fie efectuate, cât și pentru a detecta noile tendințe care pot fi exploatate de magazinul tău online. Utilizarea unui soft de Monitorizare preturi concurenta poate fi cea mai simplă metodă prin care echipa ta să urmărească schimbările de pe piață și astfel să îți ofere cele mai bune idei despre variante de prețuri stabilite la produsele cheie din magazinul tău online în perioadele de maximă solicitare.

Cum afectează aceste date acțiunile comerțului electronic ?

Faptul că ai fixat și evidențiat datele cheie pentru compararea prețurilor presupune un avantaj imens pentru afacerea ta online pe care îl putem împărți în două beneficii principale:

  • Rămâi la curent cu modificările făcute de concurență în orice moment.
  • Urmărești strategia de stabilire a prețurilor împreună cu echilibrarea diferitelor modificări apărute.

Totuși nu uita că și clienții au acces la diferite modalități de comparare a prețurilor, iar dacă sunt foarte atenți îți pot surprinde strategia de stabilire a prețurilor dinamice și s-ar putea să nu fie prea încântați de ea.

Așa că menține o strategie de stabilire a prețurilor moderată, corectă cu utilizatorul și fără a înșela.  Sigur ai observat și tu reacția oamenilor la modificările prețurilor în sens de creștere, în zilele de dinaintea Black Friday, care nu fac o impresie bună asupra publicului. Și este normal. Ca și vânzător, orice ocazie de majorare a profitului, trebuie exploatată la maximum, dar nu cu prețul dezamăgirii  clienților sau chiar cu pierderea lor.

Având un calendar bine structurat pe momente cheie îți permite să folosești o strategie de stabilire a prețurilor dinamice care să se adapteze în fiecare dintre cele mai relevante momente pentru publicul tău. Păstrarea actualizată a acestui calendar de evenimente și a software-ului de prețuri pe care îl utilizezi vor fi vitale pentru a rămâne în joc.