Serviciile financiare alese corect la momentul potrivit, pot face mult bine, fie ca vorbim despre o investitie sau despre o simpla asigurare de viata a unei persoane.

Atfel de servicii sunt din ce in ce mai cautate pentru ca ofera consultanta eficace si un rezultat pe masura tuturor celor ce sunt interesati de investirea banilor pe termen lung in conditii de maxima securitate dar si care sa ofere multiple avantaje. Siguranta investitiilor este un motiv in plus pentru a a apela la serviciile financiare si automat la un intermediar financiar.

Intermediarii financiari

Intermediarii financiari sunt acele persoane foarte bine documentate si pregatite pentru ati oferi serviciile pe care le cauti in functie de ceea ce iti doresti in a indeplini planul de economice sau cel de investitie.

Prin colaborarea cu intermediari financiari, pietele financiare usureaza aportul de bani de la creditori catre debitori, lucru ce poate duce la imbunatatirea economiei.

Intermediarii financiari sunt persoane cautate din mai multe motive si anume: deoarece diferitele parti au cereri diferite, pentru a scade costurile tranzactiilor dar si pentru a nu avea informatii false. Intermediarii financiari reprezinta mijlocul unei actiuni de tranzactie.

Un exemplu de serviciu financiar accesat mai des, este asigurare de viata. De ce este buna o asigurare de viata? Iata cateva avantaje ale acesteia..

Asigurarea de viata este considerata esentiala pentru mentinerea familiei protejate, in principal in cazurile in care familia este dependenta financiar de venitul persoanei care o angajeaza. Scopul principal al asigurarii de viata este de a proteja copiii si/sau sotii si de a reduce impactul economic al decesului celui care a luat-o.

Asigurarile de viata au trei modalitati: riscul de viata, economiile de viata si viata mixta.

Asigurarea de viata acopera asiguratul in caz de deces, in cazul unui accident grav care poate provoca invaliditate sau in diagnosticarea unei boli grave. Este important ca asigurarea de viata sa se potriveasca stilului tau de viata, familiei, nevoilor si bugetului tau, deoarece acoperirea ta poate face diferenta in viitorul tau.

Iata cateva dintre avantajele de a avea asigurare de viata

Securitate financiara pentru familia ta

Sunt o modalitate buna de a asigura viitorul familiei tale. Daca locuim cu oameni dependenti de noi, avand asigurari de viata, le vom garanta siguranta si bunastarea in cazul in care vom lipsi.

Protectia in caz de handicap sau boala

Asigurarea de viata nu numai ca protejeaza nucleul familiei, dar protejeaza si cel care o are. Capitalul poate fi utilizat pentru a acoperi costurile necesare pentru a face fata oricareia dintre circumstantele avute in vedere in politica pe care am suferit-o.

Desi statul primeste o anumita suma in unele cazuri, cum ar fi dependenta si handicapul, in majoritatea cazurilor nu este suficient sa se acopere consecintele situatiei.

Fara datorii si taxe

Capitalul pe care beneficiarii il primesc in caz de deces al persoanei asigurate este scutit de embargouri. Aceasta inseamna ca, chiar daca datoriile defunctului la primirea mostenirii sunt respinse, despagubirea pentru asigurarea de viata este primita integral.

Cum te ajuta un intermediar financiar?

Iata cine poate oferi servicii financiare:

  • Banci: Bancile comerciale si centrale servesc ca intermediari financiari prin facilitarea imprumuturilor si imprumuturilor pe scara larga. Cooperativele de credit si societatile de constructii functioneaza, de asemenea, in acelasi mod, dar pe o baza cooperativa.

 

  • Bursele de valori: Investitorii pot cumpara si vinde actiuni prin intermediul unei burse de valori terte, facilitand tranzactionarea cu valori mobiliare.

 

  • Fonduri mutuale: acestea gestioneaza activ capitalul reunit de actionari. Administratorii de fonduri fac recomandari si cumpara actiuni in companii, servind ca intermediari intre companii si investitori. Un fond mutual poate ajuta toate partile implicate, oferind companiilor capital si actionarilor active.

 

  • Consilieri financiari: brokerii de investitii sau consilierii financiari ofera un nivel suplimentar de indrumare. Ele ofera sfaturi de specialitate intreprinderilor sau persoanelor fizice, colectand fonduri si investindu-le in obligatiuni, actiuni sau valori mobiliare.

 

  • Companiile de asigurari: O companie de asigurari se califica si ca intermediar financiar, deoarece ia banii de la intreprinderi sau persoane fizice pentru a le asigura impotriva diferitelor riscuri. Primele de asigurare sunt reunite pentru a plati daunele, dupa caz.

 

Avantajele intermedierii de afaceri

Intermedierea in afaceri ofera nenumarate avantaje tuturor partilor implicate. Atunci cand se utilizeaza un intermediar financiar, economisitorii pot face investitii mai mari prin punerea in comun a fondurilor. In acelasi timp, intreprinderile au acces la un fond mai larg de investitori. Iata cateva avantaje suplimentare oferite de intermedierea intreprinderilor:

 

  • Costuri reduse: Prin economii de scara in crestere, costurile sunt mentinute mai mici pentru intreprinderile infiintate sau debitorii. Costurile operationale, documentele si analiza creditelor sunt tratate la scara larga.

 

  • Risc redus: fondurile sunt distribuite intr-o gama diversa de tipuri de investitii. Un portofoliu diversificat raspandeste riscul pierderii de capital.

 

  • Reducerea fraudei: intermediarii reduc, de asemenea, riscul de comportament fraudulos, deoarece au masuri de securitate suplimentare in vigoare.

 

  • Confort: Mai degraba decat sa petreaca timp pentru cercetare, investitorii sunt conectati cu debitorii prin intermediul unei terte parti care face toata munca.