Stiti ce sunt semineele ? Este un element benefic si foarte popular astazi. Cunoaste toate informatiile corespunzatoare acestui tip de facilitati, inclusiv modul in care functioneaza si diferitele lor avantaje.

Este posibil sa va construiti sau sa va renovati casa si doriti sa luati in considerare instalarea unui semineu “caseta”. Este una dintre cele mai bune optiuni in prezent, mai ales ca acestea vor oferi sejurului tau un stil mai elegant si mai sofisticat. Cosurile de fum alese cu grija sunt o parte importanta din alegerea unui semineu. Vezi aici: solutii complete pentru cosuri de fum.

Ce este un semineu tip caseta?

Semineele caseta sunt instalatii din fonta sau tabla. Acestea sunt unite printr-o serie de prize si sigilate cu chit rezistent la temperaturi ridicate. In acest fel, accidentele sunt evitate, cum ar fi fisurile care alimenteaza focul si il raspandesc fara niciun control.

Ideea principala a utilizarii lor este de a utiliza spatiul dat, precum si de a economisi combustibil si, astfel, energie.

Cum functioneaza un semineu de caseta?

Sistemul de incalzire al acestui model este in cea mai mare parte prin convectie naturala. Acest lucru inseamna ca aerul trece prin corpul metalic pe masura ce se incalzeste si pe masura ce frigul intra prin partea de sus care impinge caldura spre exterior. Ideea acestui lucru este ca, caldura iese prin conductele corespunzatoare si creste temperatura camerei mai eficient.

Sunt artefacte simple si au modele diferite: fata-verso, fata-verso, colt si pana la trei fete. Instalarea sa se realizeaza in altele montate intr-o camera in concept sau pe peretele care este aranjat pentru aceasta.

Exista, de asemenea, sisteme de acest tip care functioneaza intr-un mod fortat, datorita ventilatoarelor situate in partea de jos, ceea ce le permite sa recupereze caldura. Desi acestea sunt mai putin traditionale, dar inca mult mai eficiente si din ce in ce mai populare pentru ea.

Exista semineeu caseta care functioneaza in mod egal prin radiatii, prin sticla de sticla-ceramica si corpul de fier. Ambele sunt responsabile pentru radiatia caldurii catre mediu, desi sunt proceduri si instalatii mai putin cunoscute.

Care este mai recomandat model?

Semineele pe lemne deschise sunt cele mai folosite si traditionale aparate, dar nu mai sunt cea mai buna optiune de pe piata. Acest lucru se datoreaza faptului ca au un randament scazut si il lasa sa scape prin conducte, pe langa faptul ca produc mirosuri neplacute. Aceste tipuri de probleme pot fi evitate cu cele care sunt de tip caseta, pentru care au devenit atat de populare.

Cu semineele caseta puteti controla arderea, comparativ cu semineele pe lemne deschise, avand o contributie calorica mai mare. Acest lucru reduce combustibilul utilizat, astfel incat consumul sau este minim, precum si emisiile de fum si accidentele de otravire.

Alte avantaje ale casetei sunt contributiile lor de caldura prin convectie naturala si posibilitatea de a lucra, de asemenea, prin convectie fortata. La toate acestea se adauga faptul ca utilizarea lemnului de foc nu dauneaza mediului, ceea ce este foarte semnificativ astazi.

De ce oamenii iubesc semineele?

Au trecut de mult vremurile in care designul casei era totul despre pereti goli si locuinte in plan deschis. Experienta ne-a invatat ca, desi este important sa avem suficient spatiu, caracteristicile designului, cum ar fi semineele, transforma casele noastre in locuri personale.

Acest lucru este confirmat de Asociatia Nationala a Curatorilor de Cosuri, care a raportat ca un numar semnificativ de proprietari si-au deschis semineele dezafectate in ultimii ani.

Suntem de multa vreme fani ai unui foc adevarat, iar majoritatea noilor noastre case au un cos de fum functional, permitandu-va sa instalati un semineu sau o soba. Iata cateva dintre numeroasele motive pentru care ar trebui sa va ganditi la o soba pentru casa pe care o aveti.

In aceasta perioada a anului, deoarece avem tendinta de a petrece mai mult timp in interior, nimic nu poate invinge stralucirea calda a flacarilor si trosnetul bustenilor in timp ce ard. Dar pe tot parcursul anului, un semineu deschis iti atrage privirea cand intri intr-o camera, aproape dand incaperii o inima.

Un arzator de lemne vine in multe forme si dimensiuni. In afara de forma traditionala, exista multe forme cilindrice si curbate disponibile. Sobele cu aspect dublu care pot fi vizualizate din doua zone diferite ale casei, precum si sobele montate pe perete si sobele inaltate sunt, de asemenea, din ce in ce mai populare. Sobele si semineele vin si intr-o multitudine de culori, asa ca puteti alege una care sa se potriveasca cu schema dvs. de culori.

Progresele tehnologice inseamna ca sobele moderne cu lemne sunt practic neutre din punct de vedere al carbonului atunci cand se utilizeaza tehnologia actuala de ardere. Cu alte cuvinte, lemnul de inalta calitate emite mai putin CO 2 atunci cand este ars decat o face cu degradarea naturala.

In aceasta era digitala, in care conversatia fata in fata a fost prea des inlocuita cu capetele care se uita la tablete si telefoane mobile, un adevarat foc ofera un punct focal. Nimic nu se compara cu privirea in flacari intr-o noapte rece de iarna.