Mobilierul clasic din lemn nu se demodeaza niciodata si este adesea prezentat in filme care au ca tema viata la ferma sau din secolul trecut. In zilele de astazi, multi oameni detin mobilier confectionat din lemn masiv, fiind mostenire de familie sau achizitionat de la magazine vintage.

Cu toate acestea, mobilierul din lemn poate fi si greu de curatat. De-a lungul timpului, acesta se poate pata usor, iar multe persoane aleg sa isi curete singure mobilierul, insa de cele mai multe ori rezultatul este nesatisfacator. Din cauza ca majoritatea persoanelor si-au distrus mobilierul in incercarea de a il curata, noi va sfatuim sa apelati la firma curatenie Campia Turzii.

Cand vine vorba de intretinerea mobilierului din lemn, exista o serie de task-uri de care ar trebui sa tineti cont, cum ar fi curatarea, ceruirea si lustruirea. Pentru ca mobilierul din lemn sa arate cat mai bine, va trebui cel sa tineti cont de sarcinile mentionate anterior si sa le duceti la bun sfarsit saptamanal. In timp ce expertii au opinii variate cu privire la ingrijirea mobilierului din lemn, tehnica de curatare pe care o veti folositi va depinde in totalitate de finisajul piesei.

Ar trebui sa cautati intotdeauna indicatiile furnizorilor cu privire la modul de ingrijire si curatare atunci cand cumparati o piesa noua de mobilier sau un vintage.

Daca doriti sa aveti o piesa de mobilier cu aspect placut, ar trebui sa stergeti praful frecvent deoarece particulele de praf pot zgaria suprafatele din lemn. De altfel, daca lasati praful pe mobilier pentru o perioada indelungata, s-ar putea sa nu fie benefic pentru persoanele cu alergii sau cu astm. Particulele de praf se gasesc atat pe suprafete cat si in tesaturi, deci incercati sa aspirati in mod regulat si tapiteria.

Pentru a indeparta praful de pe mobilier, incercati sa il stergeti usor cu o carpa moale. Pentru a evita imprastierea prafului in aer, umeziti usor carpa inainte de a sterge suprafata.

Ce instrumente putem achitiona?

Atunci cand cautati instrumente de sters praful, luati in considerare ca trebuie sa alegeti un produs de care se va prinde praful, decat unul care va ridica praful in aer. Carpele umede si moi sau pamatuful cu pene vor indeparta efectiv praful de pe mobilierul din lemn.

  • Pamatuful clasic de pene: Acest instrument poate indeparta praful atat de pe suprafetele delicate cat si de pe cele usor deteriorate. In plus, acest instrument poate fi folosit atat pentru a curata mobilierul din lemn, cat si pentru a curata diferite articole precum abajururi de matase, oglinzi, ramele tablourilor, sau obiecte de colectie fragile.
  • Servetele pentru mobilier: Acestea sunt extrem de ultile, mai ales ca nu prezinta scame. Va recomandam sa le folositi in locul spray-urilor pe baza de siliciu, care nu sunt recomandate pentru mobilierul din lemn fin.
  • Pamatuful cu lana de oaie. Lana intotdeauna a fost un material care atrage praful. Acest pamatuf poate fi folosit pentru a curata majoritatea pieselor de mobilier din casa dumneavastra. Instrumentul s-a dovedit a fi eficient in special pentru curatarea zonelor cu motive sculptate care nu pot fi chiar atat de usor de curatat cu ajutorul unei carpe.