Dat fiind faptul ca masina este o necesitate la casa omului, este cat se poate de firesc ca fiecare persoana care detine un autoturism, sa puna mare pret pe acesta. Fiecare doreste ca masina pe care o detine sa arate impecabil, motiv datorita caruia se asigura ca atat caroseria cat si interiorul masinii se afla mereu in stare perfecta.

In ceea ce priveste exteriorul masinii, soferii se asigura de faptul ca aceasta nu este zgariata si nu prezinta urme de rugina. De aceea, atunci cand aceste probleme le afecteaza masinile, acestia trec pe la atelierul de tinichigerie auto, acolo unde specialistii retuseaza vopseaua sau polisheaza caroseria, in functie de problema intalnita.

In ceea ce priveste interiourul masinii in schimb, soferii se asigura de faptul ca acesta este luna si bec. Nimanui nu ii place ca masina pe care o detine sa fie murdara, mai ales la interior. Se spune ca omul este la fel de curat precum masina pe care o detine, iar soferi doresc mereu sa isi pastreze masinile curate, mai ales cei care sunt de acord cu aceasta lozinca.

Daca intentionezi sa iti cureti masina acasa, cel mai important aspect este sa incepi cu interiorul masinii (desi poti spala exteriorul oricand este nevoie). Asadar, va trebui sa incepi curatenia masinii de la interior. Este nevoie ca pentru volan, schimbatorul de viteze si interiorul usilor sa ai la indemana solutii de curatare si de dezinfectare.

Asigura-te ca folosesti pentru o astfel de misiune atat apa cat si spirt sanitar in egala masura. Adauga aceste lichide intr-o sticla cu pulverizator, agita bine sticla, iar mai apoi pulverizeaza suprafetele respective.

Dupa ce pulverizezi volanul, schimbatorul de viteze si interiorul usilor, este foarte important sa te asiguri ca stergi repede suprafetele respective cu o laveta uscata care nu lasa scame. Poti sa folosesti chiar si un servetel uscat in acest sens.

Poti sa faci acest lucru si in ceea ce priveste bordul. Poti aplica aceiasi solutie alcatuita din apa si spirt sanitar pe bord, dupa care stergi rapid bordul cu o laveta uscata sau cu un servetel de bucatarie. Dupa ce bordul se usuca, poti saplica silicon de bord pe suprafata acestuia, astfel incat sa te asiguri ca bordul straluceste.

Dupa ce termini si aceasta operatiune, cu siguranta trebuie sa treci la torpedoul masinii. Asigura-te ca ai la indemana un pachet de servetele umede, care iti pot fi de mare ajutor.

Dupa ce termini de curatat torpedoul masinii, urmeaza sa te apuci de probabil cea mai dificila misiune, si anume de curatarea tapiteriei masinii. Aici este important de mentionat ca la fel ca si in cazul tapiteriei canapelei din casa de exemplu, misiunea este destul de dificila, mai ales daca ai copii mici.

Pentru a te asigura de faptul ca iti faci tapiteria luna si bec, este important sa folosesti un amestec obtinut din bicarbonat de sodiu si otet. Aceste doua ingrediente trebuie sa fie amestecate pana cand se obtine o pasta care se aplica apoi pe suprafetele respective. Dupa ce lasi ca pasta respectiva sa actioneze timp de aproximativ 5 minute, este important sa o indepartezi cu ajutorul unei perii. Este important sa te asiguri in ceea ce priveste peria, ca aceasta nu este foarte aspra si ca nu distruge tapiteria.

Daca esti fumator iar in interiorul masinii tale se simte un miros neplacut de fum de tigara, ai posibilitatea de a remedia si aceasta problema. Fumul de tigara se poate alunga de-asemenea cu ajutorul bicarbonatului.

Este important pui putin bicarbonat de sodiu in scruimera masinii, iar mirosul de fum de tigara vei constata ca va disparea, in timp ce aerul va fi proaspat pentru o perioada indelungata de timp (daca nu vei mai fuma). De cate ori se simte miros de fum de tigara in masina, de atatea ori poti sa repeti trucul, pentru a te asigura ca in masina ai mereu un miros placut.

In ceea ce priveste geamurile masinii, luneta si parbrizul, poti sa folosesti un amestec (3 parti de otet si 1 parte de apa). Adauga-le intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza suprafetele respective, dupa care cu o laveta uscata sau cu servetele de hartie poti sterge suprafetele. Vei vedea cum geamurile se vor curata rapid si vor straluci mult timp.

Daca ti se pare o misiune dificila aceasta de a-ti curata masina, atunci poti alege sa optezi pentru cele mai bune servicii de curatat tapiterie auto, iar expertii iti vor curata tapiteria cu cele mai bune solutii. Vei ramane uimit de cum va arata noua tapiterie.

In plus, daca doresti sa ai si o caroserie impecabila, poti arata si pentru un polish auto caroserie sau si pentru un polish faruri. In aceste conditii, masina ta va arata impecabil. Nu va dura mult timp pana cand vei obtine masina care a mai aratat astfel doar atunci cand ai cumparat-o.