AirPod-urile au fost initial concepute pentru iPhone. Totusi, asta nu inseamna ca nu puteti folosi aceste casti wireless cu un alt produs Apple. AirPod-urile sunt compatibile cu iPhone, iPod Touch, iPad, Apple Watch, Apple TV si Mac.

Cand spunem Mac, ne referim atat la desktop-uri, cat si la laptopuri. Deci, daca aveti un MacBook Air sau Macbook Pro, va puteti conecta cu usurinta AirPod-urile cu laptopul, cu conditia ca MacBook-ul dvs. sa aiba versiunea de sistem de operare specificata.

In continuare va puteti face o idee rapida despre versiunea sistemului de operare de care aveti nevoie pe MacBook pentru a va asigura ca AirPods functioneaza perfect:

  • AirPods ProL macOS 10.15.1 sau o versiune ulterioara.
  • AirPods – a doua generatie: macOS 10.14.4 sau o versiune ulterioara.
  • AirPods – prima generatie: macOS Sierra sau o versiune ulterioara.

Asadar, in cazul in care MacBook-ul dvs. are oricare dintre versiunile de sistem de operare mentionate mai sus, acesta ar trebui sa fie compatibil cu AirPods (in functie de versiunea AirPods).

Acum ca stiti ca AirPods functioneaza cu MacBook, intrebarea este cum sa conectati AirPods cu MacBook? Veti putea gasi raspunsul la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

Activati-va AirPod-urile

Apple face intotdeauna lucrurile diferit, iar AirPod-urile nu difera. Pentru a activa aceste casti wireless, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

Pasul 1: Asigurati-va ca, castile sunt plasate in interiorul carcasei de incarcare. In cazul in care nu exista suficienta energie, incarcati castile asezandu-le in carcasa si atasand carcasa la unitatea de incarcare.

Pasul 2:  Odata ce AirPod-urile sunt incarcate, deschideti capacul carcasei de incarcare. Trebuie doar sa deschideti capacul. Nu trebuie sa scoateti AirPod-urile. Scoaterea AirPod-urilor nu va functiona in aceasta etapa.

Pasul 3:  Cu capacul carcasei de incarcare deschis, gasiti butonul circular alb de pe spatele carcasei. Este un buton mic.

Pasul 4:  Odata ce ati gasit butonul, pur si simplu apasati si tineti apasat timp de aproximativ trei secunde. Aceasta va activa AirPod-urile. Veti sti acest lucru uitandu-va la lumina LED din interiorul carcasei (sau din exteriorul carcasei), care va clipi cu lumina alba. Acesta este indiciul! Cand LED-ul devine alb si clipeste, AirPod-urile dvs. sunt activate si acum puteti elibera butonul.

Acum ca AirPod-urile dvs. sunt active si pregatite pentru asociere cu MacBook-ul dvs., trebuie sa va concentrati asupra MacBook-ului dvs.

Deschideti Setari Bluetooth pe MacBook Air sau Macbook Pro

Odata ce AirPod-urile dvs. sunt active si gata de imperechere, parcurgeti urmatorii pasi pe MacBook pentru a stabili o conexiune (dar asigurati-va ca capacul carcasei AirPod-urilor este deschis si castile sunt in interiorul carcasei):

Pasul 1: In bara de meniu, faceti clic pe pictograma Apple pentru a trage in jos meniul.

Pasul 2: Selectati a doua optiune care citeste „Preferinte sistem”.

Pasul 3: Faceti click pe optiunea Preferinte sistem, care va deschide fereastra de preferinte sistem. Gasiti optiunea Bluetooth si faceti click pe el.

Pasul 4: Aceasta va deschide fereastra Bluetooth. Daca Bluetooth-ul este dezactivat, il puteti activa dand click pe butonul din stanga pe care scrie „Activati Bluetooth”.

Pasul 5: Cu Bluetoothul activat, puteti gasi AirPod-urile listate in partea dreapta a ferestrei. Va fi un buton „Conectare” chiar langa AirPods.

Pasul 6: Faceti click pe butonul Conectare si asteptati pana la stabilirea conexiunii.

Pasul 7: In bara de meniu, faceti click pe optiunea de control al volumului si selectati AirPods sub capul Dispozitiv de iesire. Asta e tot!

Odata ce conexiunea este stabilita, puteti utiliza AirPod-urile in mod normal. Puteti reda muzica sau videoclipuri sau chiar sa participati la apeluri online folosind aplicatii cum ar fi de exemplu Skype.