Porumbul, graul, orzul si alte cereale sunt utilizate in mod obisnuit in hranirea animalelor de ferma, in special pentru porci si pasari de curte. Cerealele sunt o sursa buna de energie. Continutul de proteine ​​din boabe este de obicei intre 8-15%.

Cu toate acestea, compozitia de aminoacizi nu este ideala pentru animale, astfel incat acestea au nevoie de o proteina sau un supliment de aminoacizi, chiar daca continutul de proteine ​​din boabe este mare. Atunci cand optimizam nutritia animalelor de ferma, este important sa cunoastem valoarea nutritiva a fiecarei componente alimentare.

Primul lucru pe care trebuie sa-l verificati atunci cand hraniti animale crescute, este daca furajele de cereale sunt de buna calitate: culoare buna, fara mucegaiuri sau mirosuri nedorite. Intr-o situatie optima, boabele au fost deja impartite in silozuri pe baza continutului de proteine. De fiecare data, atunci cand deschideti un nou recipient pentru cereale, este o buna practica pentru a masura calitatea boabelor.

In ceea ce boabele de cereale pe care doriti sa le folositi pentru a va hrani animalele, indiferent ca este vorba de porumb, secara, ovaz, orrz sau grau, acestea pot fi maruntite sau tocate folosind o moara de cereale.

Atunci cand trebuie sa alegeti o moara de cereale, trebuie sa tineti cont de mai multe detalii importante, iar in randurile urmatoare puteti afla care sunt acestea.

Usurinta utilizarii si granulatia produsului obtinut

In ceea ce priveste utilizarea acestei masinarii, totul este cat se poate de simplu. Cerealele sunt aruncate prin fanta utilajului in camera de macinare, acolo unde ciocanelele le vor zdrobi. Apoi, cerealele vor fi impinse spre sita sau spre sistemul de site.

In ceea ce priveste sitele, acestea pot fi de dimensiuni diferite, pentru a obtine produsul finit cat mai fin, sau cu o granulatie cat mai mare.

Volumul de lucru si nivelul de functionare

Capacitatea utilajului reprezinta un alt factor important care trebuie luat in considerare in momentul in care vine vorba despre alegerea unui astfel de utilaj. Fireste, in acest caz discutam despre moara de cereale folosita pentru uz gospodaresc, nu despre mori de cereale industriale.

Inainte de a cumpara o moara de cereale pentru propria gospodarie, este necesar sa va asigurati ca tineti cont de capacitatea de procesare pe ora a acesteia. Pentru o gospodarie mica, unde aveti doar cateva animale, o moara de cereale care are capacitatea de 250 kg/ora, este mai mult decat potrivita.

Consumul de energe si nivelul de zgomot

Consumul de energie si nivelul de zgomot reprezinta alte doua caracteristici foarte importante de care trebuie tinut cont in momentul alegerii unei astfel de unelte pentru propria gospodarie.

In ceea ce priveste consumul de energie, acesta trebuie sa fie cat mai mic, pentru ca mai mult sau mai putin va afecta bugetul gospodariei. In ceea ce priveste nivelul de zgomot emis de catre unealta, acesta este de-asemenea important. O moara de cereale care este prea zgomotoasa, cu siguranta creaza disconfort atat pentru persoana care utilizeaza moara, cat si pentru vecini.

Fiabilitatea utilajului si perioada de garantie

In momentul in care alegeti utilajele pentru propria gospodarie, cu siguranta nu le cumparati pentru a face o expozitie, ci pentru a le folosi. Din acest motiv, este important sa va asigurati ca indiferent de magazinul online sau offline de unde cumparati oara de cereale, aceasta vine insotita de un certificat de garantie.

Nimeni nu doreste ca o moara de cereale recent cumparata sa se defecteze, dar nici sa plateasca costurile reparatiei. Daca aveti certificatul de garantie iar aceasta se defecteaza, fie va fi inlocuita cu una noua, fie va fi reparata gratuit. Asa ar fi firesc.