Temperaturile ridicate sunt esentiale pentru culturi. Cu toate acestea, odata cu sosirea verii, este esential sa protejam livada de caldura. Si este datorita faptului ca, desi aceasta crestere este vitala pentru ca legumele si fructele sa creasca departe, uneori poate fi daunatoare.

Retineti ca nu este vorba numai despre temperaturi ridicate. Vara se caracterizeaza prin precipitatii scazute si o incidenta mai mare a razelor soarelui. O suma de factori care duce la o deshidratare rapida a substratului si, prin extensie, a plantelor din livada.

Protejarea gradinii de caldura nu face parte din sarcinile traditionale ale gradinii. In realitate, raspunde mai degraba tendintei de incalzire globala. Una care aduce cu sine veri mult mai calde si mai persistente, cu o incidenta mai mare a asa-numitelor valuri de caldura.

Aceasta schimbare de peisaj este ceea ce ne forteaza, sa protejam gradina de caldura. Singurul mod in care ne putem bucura atunci cand vine momentul, de recolta noastra fara nicio surpriza, este sa o protejam cum se cuvine.

SFATURI PENTRU A PROTEJA GRADINA DE CALDURA

Desi poate parea secundar, protejarea gradinii de caldura este esentiala. Si nu numai pentru a evita acea lipsa de apa pe care am mentionat-o si care apare in special in gradinile urbane in care cantitatea mai mica de substrat provoaca o deshidratare mai mare. In plus, un exces de soare poate modifica ciclul vegetativ al plantei noastre..

Desi, aparent, poate parea secundar, nu este: deoarece planta nu si-a finalizat cresterea normala, nici fructul nu va fi crescut.

Creati un capac pe pamant, primul pas pentru a proteja gradina de caldura

Atenuarea deshidratarii cauzate de caldura ar trebui sa fie una dintre prioritatile noastre. Si, desi poate parea suficient, pur si simplu udarea nu este raspunsul. Obiectivul principal trebuie sa fie prevenirea evaporarii apei pe care o folosim pentru a iriga. Ceva care are o dubla protectie: pe de o parte, evitati risipa; pe de alta parte, optimizati irigarea astfel incat sa-si indeplineasca functia.

Dati umbra culturilor voastre, cheie pentru a evita iradierea in exces

O optiune perfecta pentru a proteja livada de caldura. Utilizarea produselor din categoria plasa umbrire poate fi o modalitate perfecta de a avea grija de culturile noastre. Idealul este sa le asezati deasupra plantelor cu o anumita separare, creand un fel de copertina. In acest fel, plantele noastre de livada vor fi protejate de soarele amiezii, dar se vor putea bucura de primele si ultimele ore ale zilei.

Alege corect cand si cat sa pui apa, esentiala pentru a proteja gradina de caldura

Este clar ca o zi calda necesita imperativ o buna irigare. Dar, chiar si asa, este important sa tineti cont de cateva lucruri inainte de udare. Pentru ca, desi intentia noastra este de a proteja gradina de caldura, ignoranta ne poate juca feste. La fel de important ca alegerea momentului potrivit pentru apa este sa stii cum sa o faci astfel incat sa indeplineasca acea functie necesara de reimprospatare a pamantului.

Cum sa cresti panselute?

Panselutee (Viola × wittrockiana) sunt flori vesele, bogate, printre primele din sezon care ofera culoare de iarna in multe zone. Panselutele in crestere sunt frecvent observate la sfarsitul toamnei si primavara devreme in zonele mai nordice ale Statelor Unite, in timp ce in zonele subtropicale, panselutele infloresc pe tot parcursul iernii.

Invatarea modului de crestere a panselutelor poate garanta culoarea patului de flori unde nu a existat. Plantele sunt membri ai familiei Viola, provenind din soiul mic si delicat cunoscut sub numele de Johnny-Jump Up. Includeti cateva dintre violetele originale in peisaj, cu panselute, pentru o textura fina. Versiunile hibride de astazi ale plantelor  sunt mai adaptabile la caldura decat cele din trecut cu flori mai mari afisate cu mai multa vigoare.

Majoritatea prefera temperaturi diurne in intervalul 60 F. (16 C.) si temperaturi nocturne in jurul valorii de 40 F. (4 C.). Soiurile mai noi de plante prefera o locatie plina sau partiala si sunt fericite in cosuri suspendate, recipiente combinate si margini.

Panselele pot fi crescute din seminte sau cumparate ca rasaduri de la centrul de gradina local. Planta poate creste odata cu bulbii infloriti de primavara si iarna, cum ar fi crocus, lalele si narcise. Plantele cultivate din seminte nu pot inflori pana in al doilea an, deoarece plantele  sunt bienale. Pregatirea adecvata a solului ajuta la obtinerea la maximum a florilor.

Lucrati cu material organic, cum ar fi compost sau frunze bine putrezite, la o adancime de 4 inci (10 cm) inainte de a planta panselute. Aceasta raspunde nevoii crescande a pansutelor de sol bine drenat si ofera nutrienti pe masura ce materialul organic se descompune.

Atunci cand creste panselute intr-un sol bine pregatit, necesitatea fertilizarii va fi minima. Panselutele prefera, de asemenea, solul acid, deci nu adaugati calcar decat daca este indicat printr-un test de sol. Alte ingrijiri pentru panselute sunt simple; apa si ingrasament pentru o perioada mai lunga de infloriri.