Androidul este cel mai important sistem de operare al smartphone-urilor, iar in prezent exista mai mult de 12.000 de modele Android diferite. Chiar daca utilizatorii isi cumpara telefoane Android, nu au control complet asupra acestora datorita unor limitari pe care producatorii dispozitivelor si operatorii de hardware le-au impus.

Exista totusi o solutie, android commander root access, cae se refera la inradacinarea telefoanelor, astfel incat utilizatorii sa preia controlul total asupra dispozitivelor. Ba chiar mai mult, utilizatorii pot instala aplicatii suplimentare cu functii speciale.

Aproape toate au fost concepute astfel incat sa fie greu de inradacinat, dar nu imposibil (asa ca va puteti bucura de beneficiile inradacinarii mentionate anterior). Asta pentru ca, daca va este usor sa va inradacinati telefonul atunci cand doriti acces suplimentar, poate fi usor si pentru altcineva sa va inradacineze telefonul si sa obtina acelasi acces, ceea ce inseamna ca ar avea toate datele dvs. private importante.

Exista modele intarite special pentru a preveni accesul neautorizat (adica inradacinare), cum ar fi BlackBerry KEY2, precum si dispozitive care au fost proiectate pentru a fi deblocate in conditii de siguranta si usor pentru acces complet pentru dezvoltatori, cum ar fi Google Pixel 4.

Majoritatea telefoanelor se incadreaza undeva intre ele, iar atunci cand operatorii de telefonie mobila se implica, de asemenea au control asupra procesului.

Cele mai bune telefoane Android

Cu peste 12.000 de modele diferite, nu putem acoperi fiecare metoda pentru a face root la fiecare dispozitiv. Cu toate acestea, va putem ghida in directia corecta si va putem ajuta sa ajungeti acolo.

Inradacinarea telefoanelor Samsung

Samsung obisnuia sa ofere „editii dezvoltatorilor” modelelor lor populare, dar vanzarile slabe (de obicei trebuie sa fie platite integral fara niciun fel de subventie sau finantare) par sa fi incetat productia.

De asemenea, Samsung face tranzactii foarte profitabile cu operatorii de telefonie mobila si, de cele mai multe ori, acesti operatori vor sa va impiedice sa va inradacinati telefonul. Modelele recente de la AT&T sau Verizon sunt notoriu dificil de exploatat si toate versiunile americane ale Galaxy S9 sunt blocate si criptate.

S-ar putea sa nu existe vreodata o modalitate de a le inradacina. Acest lucru nu este valabil insa pentru modelele deblocate vandute in afara Americii de Nord.

Pentru a roota majoritatea telefoanelor Samsung, va trebui sa utilizati un program numit Odin. Este un instrument intermitent al firmware-ului de nivel scazut, care poate impinge fisierele de imagine spre stocare si poate supraincarca imaginile existente. De asemenea, veti avea nevoie de drivere USB corecte pentru computere Windows.

Daca utilizati un computer Mac sau rulati Linux, software-ul care lumineaza imagini se numeste Heimdall. Amandoi lucreaza esential la fel si prezinta aceleasi riscuri; daca incercati sa blocati o imagine gresita sau o imagine proasta, telefonul dvs. nu va putea incepe.

Desi acest lucru este adesea recuperabil, stiti ca exista intotdeauna o sansa sa va puteti distruge telefonul sau tableta, iar garantia dvs. este anulata imediat ce incepeti.

De asemenea, multe telefoane Samsung sunt livrate cu securitate Knox activata. Knox face parte din functia speciala Samsung „Aprobata pentru intreprindere” de la Samsung, in care mediile personale si de lucru pot fi separate intr-un mod care sa permita ambilor sa coexiste pe acelasi dispozitiv.

Knox poate pune probleme speciale atunci cand incercati sa rootati un telefon care il foloseste si are un contor software care poate afisa atunci cand firmware-ul dispozitivului a fost modificat. Aceasta inseamna ca este foarte usor pentru Samsung sa va anuleze garantia daca incepeti sa jucati cu lucrurile.

Asadar, acesta este doar un exemplu, insa puteti sa inradacinati si telefoanele mobile ale celor de la LG, Nokia, Sony, Huawei. Practic, telefoanele Android pot fi rootate, indiferent de brand.