Un termostat smart are acelasi rol ca termostatul obisnuit (gestionarea temperaturii din locuinta) doar cu anumite diferente legate de controlul temperaturii. Aceasta poate fi actionata prin intermediul unei aplicatii de la distanta cu ajutorul telefonului.

Astfel, poti personaliza programul de caldura in functie de orarul tau de la munca, vremea de afara, confortul termic ideal pentru tine.

Care e pretul pentru un termostat smart?

Optiunile pentru un termostat smart centrala pret variaza in functie de model, functii suplimentare, brand, etc. Un termostat smart poate fi achizitionat si la un pret decent si care totodata isi face treaba excelent.

Tipurile de termostate inteligente care dispun de un pret ridicat sunt dotate cu functii precum Geofencing, program cu GPS, cu setari prin care pot fi inregistrate preferintele zilnice, detectia unei usi/ferestre deschise, etc. Optiunea Geofencing are rolul de a activa caldura atunci cand esti aproape de casa.

Exista anumite tipuri de termostate cu senzori incorporati care au rolul de a masura temperatura dintr-un anumit spatiu. In consecinta, vei incalzi zona respectiva slabind punctele calde sau reci din restul locuintei.

Termostate smart versus termostate clasice – Raport calitate pret

Indiferent ca vorbim despre termostate smart, sau mecanice, rolul lor este unul comun: controleaza caldura din casa. Ceea ce le distinge este modul specific in care este monitorizata temperatura.

  • Control de la distanta cu conexiune la internet

Termostatul smart detine functia de programare pe ore sau zile. In plus, ofera manevrarea confortabila de pe telefon sau tableta de la distanta. Ti-e la indemana sa stabilesti temperatura comoda pentru tine prin intermediul unei aplicatii simple, decat sa folosesti un termostat rudimentar cu ecran mic si butoane pe care sa apesi la infinit pana ajungi la rezultatul dorit.

  • Flexibilitate

Imagineaza-ti urmatoarele situatii: o urgenta la birou care te tine peste program, o invitatie dupa munca la o cafea, cumparaturi de vineri seara care pot dura mai mult decat ai planificat si tot asa. De ce sa iti faci griji ca centrala functioneaza continuu de la ora la care ajungeai acasa in mod normal? Cu doar un click de pe telefon o poti opri pana iti termini treburile si apoi o reactivezi cand esti in drum spre casa.

  • Controlul consumului de energie

Un termostat inteligent iti asigura controlul complet al sistemului de incalzire, climatizare si ventilatie. Poti schimba temperatura casei in functie de momentul zilei, de vremea de afara, sau de persoana care e in casa.

In casa mai poate locui un animal de companie sau o persoana in varsta ori un copil care necesita un confort termic special. In timp, termostatul se obisnuieste cu setarile la care apelai zilnic si le va adapta in mod automat.

  • Consumul de energie in timp util

Multumita aplicatiei vei avea acces la graficele privind consumul. Datorita acestora vei sti cand e cazul sa il reduci, astfel incat factura de la finalul lunii sa nu te surprinda neplacut.

Brandul Salus Controls ofera o gama diversificata de termostate din care poti alege modelul compatibil pentru centrala ta si economic pentru bugetul tau.

Un termostat clasic iti asigura confortul de baza si in plus, te lasa cu mai multi bani in buzunar dupa ce il cumperi. Insa, optiunile si programele cu care este dotat un termostat inteligent se pliaza dupa stilul tau de viata, programul zilnic si in plus este eco-friendly prin eficienta pe care o are.