Nu este un secret pentru nimeni ca ergonomia este importanta, dar credem in mod eronat ca, daca am avea biroul nostru la inaltimea potrivita si mainile in pozitia optima pentru a scrie, un scaun ieftin este mai mult decat suficient.

Nimic nu ar putea fi mai departe de adevar, deoarece un scaun de birou bun este unul dintre elementele fundamentale pentru a garanta bunastarea la locul de munca, fie acasa, fie la birou. Un scaun bun ofera un suport lombar si pelvian adecvat, ceea ce face ca muschii spatelui sa fie mai putin stresati.

Statul aplecat SAU in posturi similare, ca o consecinta a unui scaun de birou prost, pot provoca dureri de spate, dureri de cap, oboseala si concentrare slaba, care, evident, se traduce in performanta slaba la locul de munca.

Amintiti-va ca atat dumneavoastra, cat si majoritatea lucratorilor de birou petreceti mai mult timp in scaunul de birou decat pe orice alta piesa de mobilier. Deci, un scaun bun merge mult dincolo de a arata bine. Poti alege un scaun de birou roz din piele ecologica  daca vrei mai multa culoare in biroul tau.

Cele mai bine vandute scaune de birou

Ce este un scaun de birou

Ce sunt scaunele de birou – sunt un tip de mobilier care exista in orice birou si chiar acasa si care sunt concepute pentru a oferi postura adecvata in timpul zilelor de lucru.

Ele sunt unul dintre acele elemente importante la birou. Acestea sunt scaunele folosite in birourile care au statii de lucru cu calculatoare si care, ajuta la reducerea presiunii asupra diferitilor nervi ai maduvei spinarii, ceea ce limiteaza posibilitatea disconfortului muscular si nervos.

Ele sunt responsabile pentru alinierea antebratelor, incheieturilor, spatelui inferior, gatului si capului in pozitiile corecte.

Cum se alege cel mai bun scaun de birou

Cele mai bune scaune de birou nu sunt doar orice scaune, ci o piesa de mobilier care trebuie sa i se acorde atentia pe care o merita, pentru ca o vei folosi foarte des. Asadar, merita sa fii atent la urmatoarele detalii:

Sprijin

Pentru ca un scaun de birou sa fie considerat bun si potrivit trebuie sa aiba un suport special in zona lombara si daca se dovedeste a fi reglabil, mult mai bine, pentru ca va fi cel mai bun pentru partea inferioara a spatelui. Acest lucru este esential pentru a preveni bolile profesionale sau disconfortul, care sunt tipice mobilierului care nu se potriveste cu adevarat anatomiei oamenilor.

Ajustabilitate

Ar trebui sa cautati un scaun care are ajustari pentru inaltime si, de asemenea, pentru ambele brate. Dar nu numai acest lucru, ar trebui sa cautati si un scaun de birou care poate fi ajustat in zona lombara.

Roti

Absolut toate scaunele de birou trebuie sa aiba capacitatea de a se roti, astfel incat persoana sa se poata misca liber si sa evite acele eforturi care reprezinta necesitatea de a-l ridica sau trage dintr-un loc in altul. De asemenea, majoritatea acestor piese de mobilier au roti, dar nu strica sa verificati acest detaliu important inainte de a face achizitia, astfel incat sa nu ai surprize.