Călăria pare un hobby genial. Este o activitate fizică bună, iar compania acestor animale blânde s-a dovedit a fi foarte bună pentru sănătatea mintală. Dar cât de ușor este să începi călăria? Și ce ar trebui să porți? Simplu. Trebuie doar să mergi la locul potrivit.

Găseşte o școală de echitație

Poate fi un pic copleșitor cu atât de multe locuri, şcoli şi centre care oferă lecții de călărie. Activitati Brasov este un loc bun pentru a începe. Achiziţionează de aici un voucher cu care poţi beneficia de o plimbare cu calul, undeva în apropierea Braşovului. Întreabă dacă poți vizita centrul înainte, pentru a discuta cu instructorul despre trecutul tău în privinţa călăriei și despre ce ai dori să faci. În mod normal, vei începe cu o lecție de grup, unde aproximativ cinci sau șase persoane învaţă împreună.

Pentru început, împrumută echipamentul de bază

Esențialul absolut este o cască potrivită pentru a-ţi proteja capul. Majoritatea școlilor de echitație vor avea o selecție de mărimi și îți vor putea împrumuta o cască pentru început, dar dacă vrei să cumperi una din motive de igienă, asigură-te că este o cască ce respectă standardele de siguranţă.

De asemenea, este important să ai încălțăminte potrivită. Ai nevoie de o cizmă cu un toc mic, care să nu alunece prin etrier. Dacă ai niște pantaloni strânși, fără cusătură, te vei descurca bine. Blugii se pot freca de piele, așa că încearcă să îi evitați.

Nu-ți face griji în privinţa vârstei

Călăria este un exercițiu potrivit pentru toate vârstele. Deci, indiferent dacă ai 20 sau peste 50 de ani, vei fi binevenit. O școală de echitație va avea ponei care sunt liniștiți și potriviţi pentru copii şi cai care sunt la fel pentru adulți. Nu există o limită superioară de vârstă pentru călărie – atâta timp cât ești fizic capabil să te urci în şa și ești destul de suplu, poți să călărești. Copiii probabil trebuie să aibă cel puţin 4 ani, pentru a avea suficientă coordonare și picioare suficient de lungi pentru a ajunge la etrieri și a face poneiul să meargă înainte.

Țintește o lecție pe săptămână

O lecție pe săptămână sau o dată la două săptămâni este o frecvenţă bună. Lecțiile de grup sunt adesea mai distractive pentru copii, plus că ei își pot face prieteni și se pot bucura să-și împărtășească pasiunea. De asemenea, ocazional, poţi opta pentru lecții private, pentru a progresa mai repede, dar acestea costă mai mult.

Bucură-te de experienţă!

Călăria este o activitate fizică distractivă și poate fi încântătoare, odată ce poţi merge în galop și vântul îţi suflă prin păr. Și este, de asemenea, un exercițiu sănătos. În timpul unei lecții de călărie de o jumătate de oră vei arde în jur de 205 calorii! Deci, deși poate nu va arde un baton de ciocolată, este mai sănătos decât să stai pe canapea și să te uiți la televizor. În schimb, s-ar putea să descoperi că ai o nouă dependență – caii.

Nu spuneți că nu v-am avertizat… Prima plimbare cu calul este doar începutul!