Mobilierul din lemn masiv este si in zilele noastre extrem de popular datorita rezistentei sale in timp. Desigur, va trebui sa invatati cum sa curatati piesele din lemn in mod corect – indiferent de finisajul acestuia. Totusi, daca nu vreti sa deteriorati suprafata mobilierului, indicat ar fi sa apelati la firma curatenie Campia Turzii. Daca vreti sa invatati singur cum sa curatati acest timp de mobilier, noi va vom oferi cateva sfaturi.

Desi in anumite cazuri curatarea pieselor din lemn masiv ar putea parea un proces destul de complicat, o abordare simpla este intotdeauna cea mai buna. Pentru inceput, atunci cand cumparati mobilier din lemn masiv, solicitati intotdeauna furnizorului sfaturi despre cum sa aveti grija de piesa. Tineti cont de faptul ca fiecare finisaj si tip de lemn sunt diferite, deci necesita si o ingrijire adecvata.

Fiecare persoana are stilul propriu de a curatara mobilierului din lemn, dar o regula buna este sa incepeti mai intai sa achizitionati solutiile de curatare recomandate de furnizori. De asemenea, va sfatuim ca intotdeauna sa testati produsele de curatare noi intr-un loc discret inainte de a sterge intreaga piesa de mobilier. Daca doriti sa curatati de unul singur mobilierul, noi va sfatuim sa urmati urmatorii pasi:

  • De ce veti avea nevoie?

Carpe din microfibra

Sapun de vase

Lac de mobilier semisolid (optional)

Tifon

Incepeti prin a sterge mobilierul cu o carpa din microfibra umeda pentru a indeparta praful si murdaria. Apa poate distruge lemnul, asa ca stergeti repede excesul de apa cu o alta carpa uscata.

Daca mobilierul dumneavoastra are pete sau reziduri lipicioase, adaugati o picatura de sapun de vase pe o carpa din microfibra si testati pe o sectiune mica pentru a va asigura ca finisajul nu se indeparteaza. Daca totul este in regula, combinati cateva picaturi de sapun de vase cu o ceasca de apa si incepeti sa curatati murdaria. Evitati sa lasati apa sa actioneze asupra lemnului, iar odata ce pata este curatata, stergeti zona cu o alta carpa din microfibra.

In situatii mai extreme, poate fi necesar sa incercati solutii pe baza de alcool. Din nou, testati produsul pe o suprafata mica. In cazul in care nici aceasta solutie nu se dovedeste a fi utila, indicat ar fi sa apelati la profesionisti. Acestia vor reusi sa indeparteze orice pata, iar finisajul va arata impecabil.

De altfel, in functie de mobilierul din lemn pe care il detineti, este posibil sa trebuiasca sa aplicati ceara pentru a-l proteja si pentru a-i pastra stralucirea. Folositi o bucata de tifon si aplicati ceara semisolida (fara silicon). Lasati substanta sa actioneze asupra suprafatei de lemn timp de cateva minute inainte de a o lustrui cu o carpa curata din microfibra. Evitati spray-urile de lustruire, deoarece acestea pot deteriora suprafetele.

Intotdeauna sa tineti cont de cele mentionate anterior. Alegeti mai intai produsele recomandate de furnizori si testati-le pe un mic segment inainte de a le aplica pe intreaga piesa. In cazul in care nu va simtiti sigur pe ceea ce faceti, apelati cula o firma de curatenie.