1 – Alege data si ora

Fie ca trebuie sa organizezi un eveniment social sau corporate, este foarte important sa iti programezi evenimentul. Nu numai pentru a planifica, ci si pentru a anunta oaspetii, astfel incat acestia sa poata rezerva acea zi pentru tine. In general, serile de vineri si sambata sunt cele mai bune zile pentru o sarbatoare.

Daca iti doresti ca evenimentul tau sa fie un succes in prezenta, iti recomandam sa iei in considerare cateva lucruri, cum ar fi:

– Timpul pe care trebuie sa-l dedici organizatiei: Stabileste un obiectiv realist si gandeste-te cat timp poti dedica planificarii petrecerilor. Pe baza acestui fapt, defineste o data cu care va simtiti confortabil.

– Sarbatori si punti: Nu sunt cel mai bun moment pentru a organiza o petrecere, deoarece este posibil ca multi dintre oameni sa aiba alte planuri.

2 – Buget

Este ceva care trebuie pastrat in minte, deoarece poate varia cu cel mai mic detaliu. Daca este o anumita petrecere, banii vor iesi cel mai probabil din buzunar. Cu toate acestea, pentru o ocazie corporativa, compania insasi este cea care are de obicei un buget pentru aceste evenimente. Prin urmare, este esential sa stii clar cu privire la tipul de petrecere pe care doresti sa o organizezi.

Un alt punct foarte important este sa stii pe ce vei cheltui acesti bani. Impartirea sumei totale in procente mici poate fi foarte utila. Astfel, vei avea o suma fixa de bani pentru fiecare parte a petrecerii si vei evita complicatiile. Aici iti spunem cateva dintre principalele probleme la care va trebui sa aloci o parte din banii tai.:

– Locul: 15% din buget. Acest lucru va depinde de spatiul pe care il alegi pentru sarbatoare, deoarece multe includ chiria in costul meniului.
– Alimente si bauturi: 55% din buget. Faptul ca nu ai suficienta mancare sau bautura sau nu oferi meniuri prost lucrate iti poate face evenimentul un esec. Prin urmare, este una dintre partile carora le sunt dedici mai multi bani.
– Serviciu: 15% din buget. In functie de tipul de petrecere si de numarul de oaspeti, va trebui sa angajati personal de serviciu sau nu.
– Decorare/personalizare: 5% din buget. Decorul personalizat va juca un rol fundamental in petrecerea ta. Nu renunta la ea si aloca o parte din buget pentru a o personaliza sau a o personaliza. Poti vedea pe Departy.ro modele de baloane si alte astfel de articole si accesorii de petrecere.

– Altele: 10% din buget. Este important sa rezervi o parte din bani pentru evenimente neprevazute sau extra, cum ar fi muzica sau divertisment. Aceasta prognoza va permite sa te confrunti cu lucruri neasteptate fara a depasi bugetul.

3- Alege locul ideal

Aceasta este una dintre principalele decizii pe care va trebui sa le iei. Asa cum spunem mereu, fiecare eveniment are un loc perfect pentru celebrarea sa, dar trebuie sa stii cum sa-l gasesti. Si asta nu e deloc usor. Prin urmare, exista anumite probleme pe care va trebui sa le analizezi atunci cand alegi: – Locatie:

Cauta un spatiu accesibil, astfel incat atat tu, cat si oaspetii sa poti ajunge fara complicatii. Este important sa verifici daca locul are parcare proprie sau daca exista o parcare publica in zona.
– Interior sau exterior: Perioada din an in care organizezi petrecerea va marca complet aceasta decizie. Daca este primavara sau vara, un loc cu spatii exterioare este cel mai placut. Chiar si asa, recomandarea noastra este sa ai intotdeauna un plan b planificat, in cazul in care vremea decide sa te surprinda. Daca este in toamna sau iarna, ideal este sa o faci in interior pentru a te proteja de vremea rea.
– Acustica: Ce este o petrecere fara muzica? Acustica locului trebuie sa fie buna si este esential sa o verifici, mai ales daca vei avea performante sau spectacole care necesita microfoane.
– Distributia spatiului: muzica, baruri, bar etc.: Daca petrecerea ta va avea muzica sau activitati live, este esential sa verifici cum sa distribui spatiul. In acest fel, iti vei asigura ca echipele intra fara probleme, iar oaspetii se pot bucura confortabil de orice divertisment. Verifica cu spatiul ce poti si ce nu poti face astfel incat sa nu existe complicatii.
– Standarde de accesibilitate: Este posibil ca printre oaspetii tai sa existe cineva cu dificultati de mobilitate. Prin urmare, este important sa te asiguri ca spatiile sunt adaptate si respecta standardele de accesibilitate.

4 – Lista de invitati

Daca ai optat pentru o anumita petrecere, sfatul nostru este sa uiti de angajamente. Fa o lista cu toti acei oameni pe care ti-ai dori cu adevarat sa fie cu tine. Ca gazda, esti primul de care te bucuri, asa ca evita prezenta persoanelor cu care nu te simti confortabil.

Daca in cele din urma ai decis sa organizezi o sarbatoare a companiei, important este ca va veni… cine ar trebui sa fie prezent.