Departe de a fi o achizitie de zi cu zi, un ceas ar trebui sa faca obiectul unei examinari atente. Ceasurile pentru barbati sunt accesorii speciale care pot fi transmise din generatie in generatie.

Atata timp cat ai grija de asta. Prin urmare, exista cativa factori decisivi de calitate de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti alegi ceasul. Citeste urmatoarele sfaturi pentru alegerea si intretinerea ceasului tau.

Influenta alegerii materialelor asupra intretinerii ceasului tau

Se spune uneori ca rezistenta unui colier este determinata de cea mai slaba veriga. Un ceas nu face exceptie de la regula. Prin urmare, este esential sa stii ce materiale sunt utilizate pentru fiecare parte.

Ceasurile de barbati sunt realizate cu cele mai multe materiale durabile, pentru a-ti permite sa profiti de aceasta investitie pe tot parcursul vietii. Sticla de calitate, cele mai bune piei pentru curele de ceas si standardul de aur pentru carcasa sunt doar cateva exemple.

In plus, exista „calitatea invizibila”. Acest termen se refera la know-how-ul producatorului. Specialistii concureaza cu meticulozitate pentru a monta toate piesele impreuna si pentru a se asigura ca toate rotile sunt functionale.

Ce poti face pentru a-ti intretine ceasul?

Daca doresti sa te bucuri de un ceas Tissot Sageata Orientului Heritage Navigator de-a lungul vietii sau daca doresti sa-l transmiti mai tarziu fiului sau fiicei tale, acesta ar trebui sa fie intretinut corespunzator. Iata cateva sfaturi pentru a-ti intretine ceasul.

 • Evita pe cat posibil contactul cu apa si suprafetele dure
 • De asemenea, evita campurile magnetice, care pot interfera cu mecanismul intern.
 • Pentru a curata ceasul, foloseste de preferinta o carpa usor umeda.
 • Pentru cureaua de ceas, utilizeaza o carpa moale de bumbac, evita umezeala
 • Pastreaza ceasul in carcasa atunci cand nu il porti
 • Nu il expune la soare prea mult timp: razele UV pot decolora bratara si pot deteriora bateria.

Ai pus ochii pe un ceas cu quartz sau pe un ceas mecanic? Complexitatea acestui tip de ceas necesita o intretinere periodica.

Un ceas mecanic ar trebui verificat de preferinta de doua ori pe an pentru a combate uzura naturala a mecanismului.

Trebuie sa stii ca ceasurile mecanice au mult mai multe piese mobile decat ceasurile cu quartz, ceea ce le face supuse gravitatiei. Prin urmare, intretinerea este esentiala.

Intretinerea unui ceas urmeaza in general pasi calibrati. Pentru un ceas mecanic, acesti pasi sunt urmatorii:

 • Prima verificare: expertii verifica mai intai ceasul, carcasa si bratara
 • Curatarea ceasurilor: toate componentele ceasului sunt curatate folosind un echipament adecvat
 • Verificarea si eventuala inlocuire a componentelor: se verifica daca toate componentele inca functioneaza corect. Daca este necesar, acestea sunt inlocuite. Apoi toate componentele sunt lubrifiate in continuare.
 • Verificarea ceasului: folosind echipamente specializate, se cauta eventualele anomalii
 • Regleaza arcul basculant: arcul basculant este reajustat astfel incat ceasul sa arate ora corecta

Costurile unei reparatii profesionale a ceasului tau

Costurile pentru repararea ceasului tau variaza foarte mult. In primul rand, totul depinde de ce trebuie exact sa fie inlocuit. In plus, materialul specific al componentei care urmeaza sa fie inlocuit, de asemenea, joaca un rol important.