Esti pe cale sa intri intr-un azil de batrani. Caminele de batrani se numesc unitati de cazare pentru persoanele in varsta dependente. Acum trebuie sa alegeti una sau mai multe unitati care se potrivesc cel mai bine dorintelor si posibilitatilor voastre financiare.

Este recomandat sa vizitati mai multe unitati inainte de a alege. Atunci cand vrei sa alegi un azil de batrani premium cea mai buna solutie este sa apelezi la Asertivo.

Determinati locatia ideala a unitatii

Locatia ideala a unitatii va depinde de situatia, dorintele si obiceiurile tale. Gandeste-te la urmatoarele intrebari: vrei sa te apropii de copiii tai sau mai degraba sa ramai aproape de casa ta pentru a-ti pastra pozitiile, obiceiurile si relatiile?

Studiaza caracteristicile unitatii

Nu toate caminele au aceeasi gama de servicii. In functie de facilitate, rezidentii nu vor putea beneficia de aceeasi asistenta financiara. In special, nu toate unitatile sunt autorizate sa primeasca beneficiari de ASC (asistenta sociala pentru cazare).

Nu toate sunt contractate pentru a permite rezidentilor sa primeasca APL (asistenta personalizata pentru locuinte). Daca va ganditi sa solicitati aceste ajutoare, este important sa tineti cont de aceste criterii de selectie.

Vizitati unitatile selectate

Odata ce selectia a fost facuta, este recomandabil sa vizitati mai multe unitati. Poti fi insotit de rude. Idealul este sa va intoarceti de mai multe ori si in diferite momente ale zilei pentru a absorbi atmosfera care emana din locul respectiv: ce bun venit va este oferit, ce impresie va ofera arhitectura, decorul. Este posibil sa luati pranzul acolo la pranz, de exemplu.

Vizita este o oportunitate de a pune toate intrebarile pentru a va pregati in mod corespunzator instalarea. Pentru a obtine detalii de contact pentru casele de batrani si pentru a obtine informatii despre preturile percepute si ajutorul acceptat, consultati directorul.

Aflati despre posibilul ajutor financiar

Exista mai multe ajutoare publice pentru a contribui la plata costurilor de cazare in EHPAD (unitatea de cazare pentru persoanele in varsta dependente):

  • APA (alocatie de autonomie personalizata) intr-o unitate
  • ASH (asistenta sociala pentru locuinte),
  • asistenta pentru locuinte, inclusiv APL (asistenta personalizata pentru locuinte).

Alocarea acestui ajutor va depinde de mai multe lucruri:

  • eligibilitatea voastra pentru aceste diverse ajutoare si venitul vostru.,
  • ajutor financiar de care oamenii pot beneficia in unitate.

Aceste ajutoare pot fi adaugate. Suma pe care rezidentul trebuie sa o plateasca dupa ce acest ajutor public a fost dedus din suma totala a facturii se numeste restul taxei. O reducere a impozitului este posibila pentru rezidentii impozabili.

Verificati tipul de ajutor disponibil in unitatile pe care le-ati selectat. Puteti obtine aceste informatii in director.Puteti estima suma cheltuielilor ramase pentru cazare in EHPAD datorita simulatorului de portal.

Trimiteti o cerere de admitere la o casa de batrani Exista un singur formular de cerere de admitere pentru unitatile de cazare pentru persoanele in varsta dependente) Toate unitatile folosesc acum un singur fisier national de admitere pentru EHPAD.

Ce efecte personale pot aduce?

In timpul vizitei de pre-admitere, ati avut in mod normal raspunsurile la intrebarile voastre practice pentru a va ajuta sa va organizati mutarea in cel mai bun mod: este posibil sa va amenajati camera cu mobilier personal? Este posibil sa-mi aduc animalul de companie?

Ce mobilier pot aduce?

Camerele unitatilor de cazare pentru persoanele in varsta dependente sunt deja mobilate, in general cu un pat, o noptiera, o masa, un fotoliu si spatiu de depozitare. Este posibil sa va aduceti propriul mobilier pentru a va personaliza camera, cu conditia sa nu fie prea voluminoasa si sa respecte normele de siguranta.

In general, persoanele isi aduc piese mici de mobilier: fotoliul sau comoda lor. Scaunul cu rotile furnizat de azilul de batrani este astfel inlocuit cu scaunul cu rotile personal al rezidentului.

Sunt furnizate lenjerie de pat si de baie?

Lenjeria plata (cearsafuri, fete de perna, suporturi, paturi) si lenjeria de baie (cearsafuri de dus, prosoape si servetele) sunt furnizate de casa de batrani. Serviciul de intretinere a lenjeriei de pat si de baie este inclus in pretul de cazare facturat de EHPAD, indiferent de organizatia furnizata de EHPAD.

Unitatea poate efectua intretinerea lenjeriei de pat si a lenjeriei de baie sau o poate subcontracta unui furnizor extern de servicii.

Ce haine sa aduci?

Este posibil ca EHPAD sa fi stabilit o lista de imbracaminte pe care rezidentului i se recomanda sa o aduca, indicand numarul de copii solicitate pentru fiecare articol de imbracaminte. Daca intretinerea rufelor personale ale rezidentilor este asigurata de catre unitate, aceasta din urma poate specifica pentru a evita anumite materiale considerate delicate, cum ar fi casmirul sau matasea, pentru a facilita intretinerea.

Retineti ca unitatea poate apela la un furnizor extern de servicii pentru a furniza serviciul de intretinere a rufelor personale. In general, locuitorii sunt rugati sa-si marcheze hainele cu numele lor pentru a evita pierderea sau amestecarea lor. Casa de batrani poate oferi acest serviciu, facturat in plus fata de pretul de cazare in majoritatea cazurilor.