Este momentul sa renovezi anumite camere ale casei si trebuie sa alegi cele mai bune solutii in acest sens? Pictarea unei camere sau a unui singur perete in casa este simplu de obtinut si te va ajuta sa ai un impact major I orice spatiu. Atunci cand vine vorba despre asumarea unui proiect de renovare a locuintelor, este obligatoriu sa selectezi tot ce trebuie si sa cercetezi piata inainte de a face o alegere. De la esantionarea vopselurilor si pana la evaluarea luminii naturale, exista mai multe lucruri esentiale pe care trebuie sa le iei in calcul, inainte de a incepe sa faci cumparaturi. Dupa ce citesti lista de mai jos, intra pe http://proactiv.ro/ si cumpara produsele de care ai nevoie.

Tine cont de caracteristicile permanente ale casei tale

Inainte de a ridica chiar o paleta de vopsele va trebui sa te uiti in jurul casei si sa ii faci inventarul sau sa inventariezi toate caracteristicile permanente ale casei tale. Ai podelele din lemn de culoare inchisa? Grinzi expuse sau un semineu de caramida? Planuiesti sa faci modificari permanente in viitorul apropiat? Nuanta si tonul tuturor acestor elemente trebuie sa fie luate in considerare inainte de a merge mai departe cu designul. 

Nu incepe cu vopseaua

Este in regula sa intrii in procesul de proiectare stiind ca vrei anumite nuante si anumite culori, dar alegerea culorii si vopselurilor ar trebui sa fie ultimul pas in procesul de proiectare. Mai intai, va trebui sa fie gasita inspiratia pentru camera, fie intr-un tablou de familie, fie intr-un material textil. Selecteaza mai intai mobilierul, tesaturile si accentele majore apoi ia in calcul modul in care toate acestea se unesc. Exista o nota de galben pe o tesatura cu imprimeuri florale? Masa din lemn este mai inchisa decat ti-ai dori? Va fi prea tarziu pentru a analiza toate detaliile mai ales daca vopseaua a fost primul pas facut.

Pentru a gasi culori care sa completeze tinutele, finisajele si mobila aleasa, foloseste o roata a culorilor. Expresia care spune ca nuantele contrare se atrag se aplica tuturor culorilor. Nuantele opuse de pe roata culorilor sunt complementare, deci albastru completeaza portocaliu, in timp ce rosu si portocaliu completeaza albastru si verde.

Tine cont de toate aceste informatii si inainte de a aplica vopseaua pe tot peretele incearca sa o testezi pe o zona mai putin vizibila pentru a evita surprizele neplacute. Vei descoperi ca asa este mult mai usor sa ajungi la rezultatele dorite in materie de amenajari interioare facute cu gust si care sa te reprezinte cat mai bine. Vei gasi cu siguranta culorile dorite si tot ce trebuie sa faci este sa fii atent la detaliile care fac diferenta.