Standardele coreene de îngrijire a pielii și de frumusețe au luat lumea cu asalt – toată lumea este impresionată de cât de naturală și strălucitoare arată pielea coreencelor. Secretul (nu chiar atât de secret) este că prețuiesc îngrijirea pielii mai mult decât machiajul.

Iată care sunt paşii:

1. Pre-curățare – Combate uleiul cu ulei

Fața ta este o operă de artă și cea mai bună artă merită cea mai bună pânză. Cu atât de mulți poluanți în aer aproape oriunde mergem, curățarea dublă are foarte mult sens. Începe prin îndepărtarea urmelor de machiaj și a murdăriei acumulate în timpul zilei, tamponând ușor cu un șervețel, apoi șterge cu un demachiant organic pe bază de ulei pe față și pe gât.

2. Curățare – de două ori este mai bine decât o dată

Curăță cu un demachiant organic pe bază de aloe pentru a înlătura reziduurile de ulei din pre-curățare. Începe prin curățarea zonei T (zona frunții și a nasului), urmată de zona U (obraji). Acest lucru se explică prin faptul că zona T produce mai mult ulei decât zona U, care tinde să fie mai uscată și, în acest fel, te asiguri că zona mai uscată nu este expusă la mai mult agent de curățare decât ar trebui.

3. Exfoliere – de 3 ori pe săptămână

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a excesului de ulei de pe piele, așa că concentrează-te (cu o presiune ușoară) pe zona T, urmată de obraji. Dacă nu ai o piele sensibilă, exfoliază de 3 ori pe săptămână, iar dacă pielea ta este sensibilă, de 2 ori pe săptămână este suficient.

4. Tonifiere

După mai multe curățări, pielea ta va fi în mod firesc într-o stare fragilă. Tonifiantul ajută la neutralizarea pielii și o pregăteşte pentru a absorbi bine produsele ulterioare. Aceasta include echilibrarea pH-ului și a nivelurilor de umiditate ale pielii, precum și eliminarea oricăror impurități rămase în urma etapelor anterioare.

5. Crema de ochi – o necesitate

Zona din jurul ochilor este cea mai subțire și mai delicată parte a feței tale. Nu are glande sebacee pentru a produce uleiuri naturale, așa că trebuie să menținem această zonă hidratată non-stop. Întinde crema pentru ochi atât pe sprânceană, cât și pe orbită, masând din colțul interior spre colțul exterior al ochiului, într-o mișcare blândă continuă. Aplică folosind buricul degetului inelar, deoarece exercită exact presiunea potrivită pentru a fi eficient, dar delicat.

6. Prevenirea îmbătrânirii și antioxidare

Utilizează zilnic un ser anti-îmbătrânire bun, cu peptide organice, și un ser organic cu vitamina C antioxidant. Le poți alterna sau folosi unul seara și unul dimineața, înainte de crema hidratantă, pentru a preveni îmbătrânirea prematură și pentru a-ți menține pielea elastică.

7. Cremă hidratantă – adaptează-te la momentul zilei

Utilizează o cremă hidratantă de zi și o cremă hidratantă de noapte. Pielea ta îți va mulțumi pentru faptul că a fost hrănită cum trebuie, la momentul potrivit. În timpul zilei, aplică o cremă ușoară hidratantă care se întinde cu ușurință pe piele fără a o încărca și aminteşte-ţi mereu şi de pielea gâtului.

Vei găsi pe piaţă o gamă foarte bogată de cosmetice coreene pentru fiecare dintre aceşti paşi de îngrijire în stil coreean, pentru un ten perfect în fiecare zi.