Educatia celor mici este extrem de importanta in zilele de astazi. Asadar, pentru a simplifica intregul proces, mai multi parinti apeleaza la aplicatiile pentru smartphone. Acestea sunt softuri care nu ocupa foarte multa memorie a telefonului si au diferite tematici, prezentate sub forma de joc.

De altfel, aplicatiile sunt sigure atat pentru copii, cat si pentru parinti, datorita faptului ca interfata nu prezinta reclame cu caracter licentios, iar applicatia nu dispune de functii pentru tranzatii bancare si plati online.

In cazul in care doresti sa iti educi copilul, dar nu stii cum sa ii atragi atentia, atunci aplicatiile sunt cele mai potrivite pentru aceste cazuri, iar noi iti vom prezenta unele dintre cele mai populare softuri.

  1. Igiena

Aplicatiile care il invata pe cel mic detalii despre igiena sunt extrem de apreciate atat de parinti, cat si de copii. In magazinele Google Play si App Store vei gasi jocuri care au ca si tematica igienizarea mainilor sau spalatul pe dinti. Aceste aplicatii sunt realizate intr-un mod realist, astfel incat sa para ca cel mic chiar isi curata mainile si dintii.

In ambele jocuri copilul va primii indicatii cu privire la produsele pe care trebuie sa le utilizeze, precum si pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca pentru a igieniza mainile sau dintii. Cu cat copilul se descurca mai bine la aceste jocuri, cu atat punctajul va fi mai mare. De altfel, dupa fiecare nivel acesta poate aplica tot ceea ce a invatat in viata de zi cu zi.

  1. Magazinul

Jocul cu magazinul este cunoscut de toate generatiile, insa in zilele de astazi, exista o aplicatie pentru smartphone care imita in totalitate acest joc. In momentul in care copilul va deschide aplicatia va putea vedea o serie de task-uri care ii sunt puse la dispozitie, precum si cateva reguli de joc. Aplicatia este apreciata datorita faptului ca ii invata pe cei mici cum sa se comporte in societate.

Asadar, prin intermediul acestei aplicatii copii vor putea invata despre meseria de vanzator si cum sa se comporte cu clientii, astfel incat acestia sa fie satisfacuti. La finalul jocului, este acordat un punctaj care reflecta in totalitate satisfactia clientilor cu privire la serviciile oferite.

  1. Jocuri despre meserii

Jocurile despre meserii sunt la fel de apreciate precum jocurile cu magazine si cafenele. In magazinele virtuale parintii vor gasi numeroase jocuri care au ca si tematica diferite meserii, precum: doctor, stomatolog, veterinar, artist, fotograf, cantaret si asa mai departe.

Accesand aceste aplicatii, copilul tau va putea stii de la o varsta frageda care sunt domeniile care il atrag cel mai mult, iar parintii vor putea investi in acestea. Ulterior, chiar isi vor putea alege cariera pe baza aspectelor care ii atrag cu privire la o anumita meserie.

Exemple de aplicatii care iti pot ajuta copilul

In ultimele decenii, industria educatiei a suferit o transformare uriasa. Odata cu sosirea aplicatiilor, invatarea a devenit usor accesibila, ceea ce o face mult mai interesanta pentru studentii de toate varstele. Aplicatiile educationale reduc acum decalajul de comunicare dintre parinti si profesori, dar si dintre copii si profesori. Copilaria este importanta pentru invatare. Si pentru ca copiii devin din ce in ce mai inteligenti, este mare nevoie sa introduca mijloace si metode de invatare diferite, avansate. In acest articol, sa aruncam o lumina asupra aplicatiilor pentru educatie. Alege cele mai bune aplicatii si nu uita nici de huse telefon.

  1. ClassDojo

ClassDojo este o aplicatie de invatare interesanta pentru copii din categoria „aplicatii de invatare la clasa virtuala”.

Aceasta aplicatie permite parintilor, elevilor si profesorilor sa interactioneze intre ei. De exemplu, elevii pot comunica cu profesorii cu privire la nevoile lor educationale, iar parintii pot ramane la curent cu progresul copiilor lor; acest lucru angajeaza copiii, deoarece acestia pot obtine atentia necesara pentru a obtine o educatie mai buna.

Aceasta aplicatie imbogateste experienta in clasa fara a o inlocui si, in acelasi timp, ofera intarire pozitiva si comunicare intre profesori, cursanti si parinti.

  1. Duolingo

Cand cautati un mod simplu de a-l face pe copilul dvs. sa invete o limba straina, Duolingo este una dintre cele mai bune optiuni. Aceasta aplicatie ofera cursantilor o varietate de limbi, inclusiv spaniola, olandeza, daneza, franceza, germana, italiana, irlandeza si chiar engleza. Complet gratuit pentru descarcare si utilizare, Duolingo nu are taxe ascunse, iar achizitiile in aplicatie sunt pastrate optionale. In plus, aceasta aplicatie este incredibil de eficienta si distractiva.

  1. DragonBox

Plin de activitati distractive, seria DragonBox este un joc educational care invata fundamentele matematice, ceea ce face ca invatarea sa fie distractiva si interesanta. Exista 5 aplicatii de invatare pentru invatarea matematicii in total, inclusiv algebra si geometrie.

Unii oameni iau Matematica foarte in serios; cu toate acestea, matematica poate fi distractiva pentru copii daca este predata la o varsta frageda, folosind concepte simple. Toate cele 5 jocuri din aplicatie necesita plata in avans, dar nu au taxe pentru achizitii in aplicatie.