Puteti economisi bani pe facturile de incalzire si racire, pur si simplu resetand termostatul cand dormiti sau plecati de acasa. Puteti face acest lucru automat fara a sacrifica confortul, instaland un reglaj automat sau un termostat programabil.

Folosind un termostat programabil, puteti ajusta orele de pornire a incalzirii sau a aerului conditionat conform unui program prestabilit.

Termostatele programabile au capacitatea de a stoca si de a si repeta mai multe setari zilnice (sase sau mai multe setari de temperatura pe zi) pe care le puteti inlocui manual fara a afecta restul programului zilnic sau saptamanal.

Functionarea termostatului

Puteti economisi 10% pe an la incalzire si racire, intorcand pur si simplu termostatul la 7 ° -10 ° F timp de 8 ore pe zi de la setarea normala. Procentul de economii din regres este mai mare pentru cladirile din clime mai blande decat pentru cele din clime mai severe.

Puteti economisi cu usurinta energia in timpul iernii, setand termostatul la 68 ° F (20 ° C) in timp ce sunteti treaz si reglati-l mai jos in timp ce dormiti sau nu sunteti acasa.

In timpul verii, puteti urma aceeasi strategie cu aerul conditionat central, mentinand casa mai calda decat in ​​mod normal cand sunteti la servici, si setand termostatul la 78 ° F (26 ° C) doar atunci cand sunteti acasa si aveti nevoie de racire.

Este important ca termostatul sa fie setat la o temperatura care sa fie cat mai confortabila si asigurati-va daca este nevoie de controlul umiditatii. Cu cat diferenta dintre temperatura exterioara si temperatura interioara este mai mica, cu atat si costurile facturilor vor fi mai mici.

Chiar daca termostatele se pot regla si manual, termostatele programabile sunt mult mai eficiente dat fiind faptul ca vor evita orice disconfort revenind la temperaturile normale inainte de a va trezi sau de a va intoarce acasa.

Evitati sa va setati termostatul de la Salus Cluj Romania la o setare mai rece decat in ​​mod normal atunci cand porniti aparatul de aer conditionat. Nu va va raci casa mai repede si ar putea duce la racire excesiva si, prin urmare, cheltuieli inutile.

O conceptie gresita comuna asociata cu termostate este ca un cuptor functioneaza mai greu decat in ​​mod normal pentru a incalzi spatiul inapoi la o temperatura confortabila dupa ce termostatul a fost reglat, ceea ce duce la economii reduse.

De fapt, imediat ce locuinta dvs. va scadea sub temperatura normala, aceasta va pierde energie mai lent pentru mediul inconjurator.

Cu cat temperatura interioara este mai mica, cu atat este mai lenta pierderea de caldura. Deci, cu cat in casa dvs. se pastreaza mai mult timp o temperatura mai scazuta, cu atat economisiti mai multa energie, deoarece casa dvs. a pierdut mai putina energie decat ar avea-o la temperatura mai ridicata.

Acelasi concept se aplica cresterii reglajului termostatului in timpul verii – o temperatura interioara mai ridicata va incetini fluxul de caldura in casa dvs., economisind energie la functionarea aerului conditionat.

Consultati infografia de incalzire pentru locuinte pentru a afla mai multe despre cum interactioneaza sistemele de incalzire si termostate.

Alegerea si programarea unui termostat programabil

Majoritatea termostatelor programabile de la Salus Cluj Romania sunt digitale, electromecanice sau un amestec dintre cele doua. Termostatele digitale ofera cele mai multe caracteristici in ceea ce priveste setarile de reglaj multiple, suprasolicitarile si ajustarile pentru timpul de vara.

Cand va programati termostatul, luati in considerare cand mergeti normal sa dormiti si sa va treziti. Daca preferati sa dormiti la o temperatura mai rece in timpul iernii, poate doriti sa incepeti reglarea temperaturii un pic inainte de ora in care va duceti la culcare.

De asemenea, luati in considerare programul tuturor celor din gospodarie. Daca exista o perioada in timpul zilei in care casa este neocupata timp de patru ore sau mai mult, are sens sa ajustati temperatura in acele perioade.

Alte considerente

Locatia termostatului dvs. poate afecta performanta si eficienta acestuia. Pentru a functiona corect, un termostat trebuie este necesar sa fie amplasat pe un perete interior, trebuie sa fue ferit de lumina directa a soarelui, praguri, usi, luminatoare si ferestre. Ar trebui sa fie amplasat acolo unde au loc curentii naturali de aer – cresterea aerului cald, scurgerea aerului rece.

Mobila va bloca miscarea naturala a aerului, deci nu asezati piese de mobilier in fata sau sub termostatul dvs. De asemenea, asigurati-va ca termostatul dvs. este convenabil amplasat pentru programare.