In viata unui cuplu, exista o multime de momente foarte importante. Logodna si nunta sunt evenimente de importanta majora in viata cuplului, insa venirea pe lume a unui copil, este fara doar si poate, cel mai important moment din viata de cuplu si din viata de familie.

Copiii sunt averea parintilor, sunt motivul de bucurie al acestora, iar cei care urmeaza sa fie parinti, in mod evident asteapta cu nerabdare acel moment. Multe mamici aleg sa caute un fotograf profesionist, specializat in sedinte foto de maternitate, astfel incat sa le faca un album foto, cu poze in care li se vede burtica de gravidute.

Nu exista alte amintiri mai frumoase decat aceste fotografii maternitate pentru o viitoare mamica. Fireste, mamicile, alaturi de tatici, vor trebui apoi sa caute si un fotograf botez, care sa participe la eveniment, si care sa imortalizeze cele mai importante momente de la ceremonia de increstinare a bebelusului.

Exista mamici care cauta fotografi care sa le prezinte o oferta fotograf botez si maternitate, astfel incat sa plateasca un singur pret atat pentru sedinta foto de maternitate, cat si pentru fotografiile de botez; iar unii fotografi sunt dispusi sa faca si astfel de oferte.

Ei bine, mamicile care cauta un asemenea fotograf, cu siguranta trebuie sa cunoasca mai multe detalii, inainte de a semna contractul cu fotograful, iar despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza.

  1. Se incheie un contract intre cele doua parti?

Fiecare mamica trebuie sa ii adreseze aceasta intrebare fotografului inainte de a-l angaja pentru o sedinta foto de maternitate si pentru realizarea fotografiilor de botez. Incheierea unui contract intre cele doua parti, este deosebit de importanta, si iata si de ce.

In momentul in care este semnat si inregistrat un contract, atat clientul are siguranta ca fotograful onoreaza contractul, se prezinta la eveniment sau la sedinta foto si presteaza serviciile stipulate in contract; cat si fotograful are siguranta ca isi va primi banii mentionati in contract.

Contractul trebuie sa aiba si anumite clauze, astfel incat parintii sa stie daca fotograful va fi inlocuit de catre alt fotograf profesionist in cazul in care acesta nu va putea participa la sedinta foto sau la eveniment.

De-asemenea, daca se modifica data botezului dupa semnarea contractului iar fotograful nu mai poate participa, este de-asemenea important sa se mentioneze in contract, cum se rezolva problema.

  1. Experienta fotografului

Atunci cand intentioneaza sa isi aleaga fotograful pentru sedinta foto de maternitate, si pentru sedinta foto de botez, mamicile trebuie sa tina cont neaparat de experienta fotografului. Unii fotografi au o experienta bogata si stiu sa gaseasca mereu cele mai bune cadre pentru a face fotografii de senzatie.

De-asemenea, la botez, fotografii cu experienta stiu care sunt cele mai importante momente pe care trebuie sa le imortalizeze. In plus, un fotograf cu experienta este mai relaxat, mai sigur pe el si realizeaza fotografii de cea mai buna calitate.

Pentru a fi sigura ca face alegerea potrivita, viitoarea mamica trebuie sa solicite un portofoliu de clienti si sa studieze cateva fotografii pentru sedinta foto de maternitate; si cu un drum, poate vedea si fotografiile de botez realizate de catre fotograf.

  1. In cat timp se livreaza fotografiile?

Acesta este un alt subiect care trebuie adus in discutie, si cu siguranta in contractul semnat intre cele doua parti, trebuie mentionata data la care vor fi livrate fotografiile. Este important de aflat si cum vor fi acestea livrate (pe DVD, pe stick). Unii fotografi includ in pachetul de servicii prestat si o galerie online pentru clientii lor.

  1. Cati fotografi participa la eveniment?

Si acesta este un subiect care trebuie adus in discutie. Pentru sedinta foto de maternitate, este mai mult decat evident faptul ca prezenta unui singur fotograf este suficienta, pentru realizarea fotografiilor.

In ceea ce priveste prezenta fotografului la botez insa, exista situatii in care un singur fotograf nu poate acoperi botezul. De exemplu, pentru un botez la care participa sa zicem 300 – 400 de persoane, la fel ca la o nunta, este aproape imposibil pentru un singur fotograf sa acopere evenimentul.

Din acest motiv, daca la botez vor lua atat de multe persoane parte, este important ca parintii sa se asigure ca angajeaza un fotograf, care vine insotit de un alt fotograf cu experienta, pentru a face fata evenimentului.

  1. Primim si album foto?

Multi parinti isi doresc un raspuns pozitiv la aceasta intrebare. Ei bine, majoritatea fotografilor au pachetul de servicii prestabilit, asa ca daca in pachetul ales de catre parinti, nu exista album foto, acestia nu vor primi album foto.

Exista insa si fotografi care realizeaza albume foto extra, adica in afara pachetului ales de catre parinti, acestia mai trebuie sa plateasca suplimentar, pentru a beneficia si de un album foto de la botezul celui mic.

Acestea sunt cateva puncte de luat in considerare de catre parintii care trebuie sa aleaga un fotograf pentru botez, si de catre mamicile care isi doresc si o sedinta foto de maternitate.