Alegerea caruciorului pentru un copil nu este intotdeauna usoara, exista multe aspecte de retinut care depasesc estetica simpla. Prin urmare, pentru multi parinti aceasta decizie este o adevarata odisee. Daca aveti posibilitatea de a avea caruciorul de la un membru al familiei sau de la un prieten, aveti noroc. Dar daca trebuie sa-l cumparati de nou, aceasta decizie poate fi cea care da cele mai multe batai de cap.

In plus, piata este plina de modele si tipuri de carucioare pentru copii. Prin urmare, in fata unei oferte atat de diversificate, decizia devine si mai dificila. Mai ales daca este prima data cand trebuie sa-l cumparati.

Sfaturi pentru alegerea caruciorului pentru bebelusi

In primul rand, trebuie sa cunoasteti fiecare dintre piesele caruciorului pentru copii. In acest fel, iti va fi mai usor sa stabiliti caracteristicile pe care caruciorul ar trebui sa le aiba ca baza.

  • Sasiul: este partea principala a caruciorului, in care sunt instalate restul pieselor si componentelor. Este compus din punti si roti, pe langa ghidon. Pe scurt: este scheletul caruciorului.
  • Landoul: unii il cunosc si ca „cos”. In aceasta piesa este locul unde punem copilul nou-nascut pana la aproximativ 6 luni. In el copilul nostru ramane intr-o pozitie orizontala, adica culcat.
  • Caruciorul: dupa cum sugereaza si numele este scaunul in care va sta un copil de la 6 luni in sus.  Aceasta este piesa care va fi folosita cel mai mult.
  • Scoica- Este un scaun de transport pentru copii si serveste, de asemenea, pentru calatoriile cu masina .

Mai mult decat atat, exista caracteristicile de baza ale carucioarelor pentru copii:

  • Greutate: nu este doar greutatea sasiului, ci si adaugarea restului pieselor, cum ar fi landoul, scoica si toate obiectele si ustensilele pentru a avea grija de copil, care sunt transportate atunci cand plecam de acasa.
  • Tipul de pliere: un factor super esential care va determina caracterul practic al aceluiasi.
  • Bidirectionalitate: aceasta va indica pozitiile in care putem plasa scaunul copilului nostru si directia in care acesta poate fi asezat.

De aici ne vom stabili preferintele si conditiile pentru a alege caruciorul pentru copii. Cu toate acestea, siguranta trebuie sa fie baza alegerii noastre si, prin urmare, este extrem de important sa ne asiguram ca modelul pe care il alegem este aprobat si ca indeplineste cerintele minime in ceea ce priveste siguranta.

In ceea ce priveste acest aspect, trebuie sa ne asiguram ca are un sistem de blocare si franare a rotilor. Rezistenta materialului cu care au fost realizate sasiul si puntile este, de asemenea, importanta pentru siguranta caruciorului.

Un alt aspect fundamental pentru parinti, dar si pentru ocupant, este confortul. Cand conducem un carucior pentru copii , trebuie sa ne asiguram ca va fi un carucior confortabil. Si pentru asta trebuie sa te uiti la modul in care trebuie sa punem si sa scoatem copilul din el, accesam copilul atunci cand are nevoie de atentia noastra (trebuie sa ne indoim spatele foarte mult?). Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca inaltimea caruciorului se adapteaza la inaltimea propriei persoane. Pentru confort, este de asemenea important sa avem manere adaptabile, care sa se extinda atunci cand avem nevoie.

Sfaturi utile pentru alegerea carucioarelor pentru copii

Venirea pe lume a copiilor aduce si foarte multa bucurie cu sine, dar si responsabilitati noi. Aceste responsabilitati implica de obicei nevoia de a achizitiona bunuri special concepute pentru copii printre care si carucioare petnru copii. Prin urmare, cum se alege cel mai bun carucior pentru copilul tau?

Industria produselor special concepute pentru bebelusi s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme. Suntem bucurosi ca putem gasi pe piata mai multe tipuri de carucioare si mai multe tipuri de functionalitati comparativ cu ce se intampla in trecut, dar si cu mai multe optiuni legate de zona de design. Gaism carucioare de jogging, carucioase de cumparaturi care sunt practice pentru calatorii si pentru plimbarile in parc si lista poate continua.

Tinand cont de faptul ca ai numeroase optiuni din care sa alegi, va trebui sa acorzi atentie detaliilor astfel incat sa eviti surprizele neplacute. Poate fi foarte dificil sa alegi cea mai sigura si mai prietenoasa varianta din punct de vedere al raportului intre pret si calitate. Pentru ca este vorba despre un  bun pe care il vei folosi toata viata, este bine sa fii foarte informat astfel incat investitia pe care o faci sa fie avantajoasa, fara sa cheltuiesti mai mult decat este necesar.

Este foarte bine sa consulti ghidurile de cumparaturi asa cum este si acesta astfel incat sa gasesti caruciorul de care ai nevoie. Astfel vei gasi mai usor varianta de care ai nevoie si nu vei avea surprize neplacute. De asemenea, vei putea intelege de ce ai nevoie si ce anume trebuie sa faci in momentul in care iti cumperi un carucior pentru copil.