Bradul artificial este o alternativa excelenta la cel natural. Acesta va rezista sase sau mai multi ani, iar in toti acesti ani va ramane aspectuos si elegant. Daca ai cumparat brazi naturali in tot acest timp, atunci a venit momentul sa iti schimbi decizia. Si atunci cand vei dori sa cumperi un brad de Craciun din magazinul BraziCraciun.net, trebuie sa il alegi cu intelepciune.

Cum trebuie sa alegi un brad de Craciun?

 • Decide de ce dimensiune ai nevoie. Retine ca dupa sarbatori va trebui sa depozitezi undeva un brad artificial si, prin urmare, sa alegi in prealabil locul unde va astepta urmatorul sezon de sarbatori de iarna.
 • Mergi la magazin sau intra pe site-ul BraziCraciun.net. Astazi se vand o varietate de pomi de Craciun artificiali: verzi, albi, argintii, aurii, pudrati cu zapada artificiala, deja impodobiti cu decoratiuni si globuri, cu ace moi si dure. Alege ceea ce iti place cel mai mult, dar aminteste-ti ca acest pom va fi alaturi de tine mai multi ani.
 • Verifica calitatea acelor. Ramurile trebuie indreptate imediat, sa ia aceeasi forma, iar acele dure trebuie sa ramana pe ramura, nu in mana.
 • Verifica cu vanzatorul sau cauta o indicatie pe cutia produsului ca bradul este fabricat din materiale refractare. De regula, produsele ignifuge sunt adaugate produselor de calitate.
 • Acorda atentie materialului din care este facut suportul. Unii brazi arata spectaculos, dar nu vor dura mai mult de 3 ani. In plus, unele materiale sunt inflamabile, de aceea aceste modele sunt contraindicate. Frumusetile pufoase din PVC par complet naturale, sunt sigure si durabile. Dar cei mai calitativi (si mai scumpi) sunt pomii de Craciun din plastic mulat.
 • Asigura-te ca bradul artificial nu produce arome chimice (fenolice) externe.
 • Acorda atentie firului din care sunt realizate ramurile. Ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a rezista celor mai masive decoratiuni de Craciun. In acest caz, capetele trebuie tratate astfel incat nimeni din casa ta sa nu fie ranit accidental.
 • Evalueaza suportul. Daca exista animale in casa, copii mici, atunci este logic sa alegi un brad cu un suport, nu din plastic, ci un suport metalic mai stabil.

Masuri preventive

Decorarea unui pom de Craciun este o arta intreaga si, pentru a te bucura putin mai mult de aspectul sau, trebuie sa pastrezi pomul si decoratiunile sale in ordine. O astfel de prevenire se reduce la actiuni simple:

 • mentinerea curateniei – ace cazute si praful din decoratiuni sunt indepartate imediat. Acest lucru necesita o ingrijire extrema, altfel va trebui sa maturi fragmentele;
 • asigurarea sigurantei copacului – daca este achizitionat in avans, un brad viu trebuie, cateva ore dupa cumparare, sa fie tinut pe un balcon rece. Dupa aceea, adu-l in camera si bate pe podea cu trunchiul – acele uscate vor cadea;
 • daca nu este posibil sa-l pui pe balcon, atunci cu 2 zile inainte de decorare, baga trunchiul bradului intr-o galeata de apa (adauga 3 linguri de glicerina);
 • pentru ca miracolul verde sa nu se „deterioreze” prematur, se pune intr-o galeata cu nisip umed (la o adancime de 20-25 cm). Nisipul in sine este pus cu 1 litru de apa amestecat cu 1 comprimat de aspirina si 2 linguri zahar.
 • daca este posibil, nu misca bradul dintr-un loc in altul.