Dacă ai un job la birou, alegerea ținutei potrivite poate fi un pic complicată. În timp ce câțiva angajatori au un dress-code bine definit, alții consideră că angajații lor ar trebui să poarte haine confortabile la locul de muncă. Dar indiferent de regulile de la birou, ai întotdeauna nevoie de câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătăți stilul.

În acest articol, vom examina câteva reguli importante care te vor ajuta să-ți alegi ținutele perfecte pentru mersul la birou

  1. Respectă dress-code-ul companiei

Este important să-ți reamintești că dress-code-ul este întotdeauna important. Fiecare companie are propriile reguli de vestimentație, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Înainte de a merge la cumpărături, asigură-te că îți cunoști dress-code-ul companiei. În caz contrar, e posibil să investești în ținute care nu sunt adecvate pentru a fi purtate la birou.

 

  1. Alege culorile potrivite

Poți folosi culorile pentru a-ți exprima personalitatea și stilul, dar în ceea ce privește mersul la birou, trebuie să alegi culori care să producă o impresie profesională. Optează pentru culori clasice, precum negru, gri și bleumarin, care pot fi combinate foarte ușor. Nu ar trebui să fie o surpriză că aceste culori sunt cele mai populare la birou.

 

  1. Pune accentul pe confort

La birou, este important să fii confortabil în ținutele pe care le porți. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să porți treninguri sau hanorace la birou, ci că ar trebui să optezi pentru ținutele care arată bine și care te fac să te simți bine în același timp. În caz contrar, vei da impresia că nu îți pasă suficient de jobul tău pentru a te îmbrăca adecvat.

 

  1. Alege ținutele adecvate anotimpului

Temperatura la birou poate varia în funcție de sezon. Prin urmare, este important să-ți alegi ținutele în funcție de vremea de afară. În timpul verii, evită ținutele cu mâneci lungi sau bluze prea strânse. În timpul iernii, asigură-te că îți pui un pulover călduros de la StarShinerS sau că optezi pentru un sacou călduros și confortabil.

 

  1. Fii atent(ă) la detalii

Detaliile sunt importante când vine vorba de a-ți alege ținutele pentru birou. Asigură-te că hainele, încălțămintea și accesoriile pe care le porți sunt curate, întreținute și în stare bună. În caz contrar, vei da impresia că nu îți pasă și că nu ești suficient de atent/ă la detalii.

 

În concluzie, alegerea ținutelor potrivite pentru mersul la birou poate fi o provocare, dar nu este imposibil. În cazul în care îți cunoști dress-code-ul companiei, optezi pentru culori clasice, pui accentul pe confort, alegi ținutele adecvate anotimpului și ești atent/ă la detalii, vei reuși să faci o impresie profesională și să îți exprimi stilul personal în același timp. Nu uita, îmbrăcămintea ta poate fi un instrument puternic în crearea unei imagini pozitive la locul de muncă.

 

Sursa foto: Unsplash.com