Nu exista o casa mai frumoasa, mai primitoare, care sa aiba o atmosfera mirifica si o ambianta mai calduroasa, decat aceea in care vedem un semineu. Mai mult ca sigur nu exista persoana care sa isi fi imaginat casa perfecta, si sa nu se fi gandit la utilizarea unui semineu in living de exemplu.

In ultimii ani, tehnologia a avut o evolutie incredibila, iar in clipa de fata nu mai este dificil sa instalezi un semineu in livingul casei tale. Daca pana nu demult timp era nevoie sa ai o casa mare si sa ai o situatie financiara buna pentru a alege un semineu, in clipa de fata poti sa gasesti un semineu bun, la un pret super atractiv, indiferent de cat de mare este locuinta ta.

Inainte de a accesa un magazin online cu scopul de a-ti alege semineul, iata cateva detalii pe scurt despre acestea:

  • Semineul este un element care nu doar ca are un rol practic deosebit de important (folosit pentru incalizrea locuintei), ci contribuie din plin la aspectul estetic al locuintei.
  • In functie de sursa de energie utilizata, exista mai multe tipuri de seminee (pe lemne, pe gaz, pe curent electric, etc.).
  • Exista modele de seminee care folosesc un burlan pentru a evacua fumul, in timp ce altele nu folosesc burlane (cele electrice de exemplu). Din acest motiv, trebuie sa studiezi cu atentie informatiile si specificatiile semineelor, inainte sa alegi unul.
  • Exista seminee care au focarul inchis sau deschis, iar cele mai practice si mai elegante sunt cele care au focarul incis. In acest fel, sunt eliminate riscurile, iar incalzirea este mult mai eficienta.
  • Indiferent ca alegi un semineu pe lemne, pe gaz sau pe curent, fiecare tip de semineu are nevoie de un montal. De preferat ar fi sa apelezi la ajutorul specialistilor, pentru a elimina riscurile, si pentru a te asigura ca acesta este montat corect.

De ce un semineu si nu un convector?

Probabil deja ai cautat pe Google informatii si ai dorit sa poti face unele comparatii intre seminee si convectoare pe gaz. Ei bine, in acest articol nu vom discuta despre convectoare, dar vom preciza cateva avantaje ale semineelor.

  1. Ambianta si efect

In mod evident, un semineu amplasat in livingul casei tale nu doar ca are rol practic (semineul este o sursa eficienta de caldura), ci va avea si un important rol estetic.

Nimic nu e mai placut iarna decat sa stai alaturi de prieteni sau de familie in jurul semineului, si sa beti cu totii un pahar de vin fiert, sau un ceai fierbinte. Daca in trecut acesta parea doar un vis, iata ca acum este usor de indeplinit, si nici nu te costa o avere.

  1. Atrage familia si prietenii

Familia si prietenii vor fi atrasi de semineu ca de un magnet. Dupa cum spuneam, nimic nu e mai placut decat sa stai langa semineu alaturi de cei dragi la un pahar de vin fiert sau la un ceai fierbinte.

Vei petrece momente minunate alaturi de ei, si de ce nu, cand primiti cu totii cadourile de la Mos Craciun, puteti sta langa semineu la caldura, pentru a le dezpacheta.

  1. Sursa eficienta de caldura

In afara faptului ca un semineu contribuie din plin la infrumusetarea locuintei, si pe langa faptul ca atrage prietenii si familia, este o sursa eficienta de caldura pe timpul sezonului rece. Exista situatii in care semineul este singura sursa de incalzire din locuinta, dar exista si situatii in care acesta poate fi o sursa suplimentara de a incalzi locuinta.

Sursa de energie a semineelor

Unul dintre factorii importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere cand alegi semineul pentru acasa, este sursa de energie. Exista de exemplu seminee electrice, care sunt cel mai simplu de folosit.

Pentru a folosi un semineu electric nu trebuie sa chemi un specialist care sa asigure instalarea acestuia. Semineul electric nu scoate nici fum, nu lasa nici mizerie in casa si nici miros. Exista in prezent atat de multe modele de seminee electrice, incat este dificil sa te decizi ce alegi, pentru ca toate sunt foarte frumoase si ar aduce un plus de frumusete in livingul tau.

Exista apoi semineele cu lemne, cele care sunt considerate seminee traditionale. Acestea necesita montaj special, este nevoie de unele elemente speciale, si necesita intretinere atenta. De precizat insa este faptul ca in ceea ce priveste caldura oferita, semineele cu lemne sunt deosebit de eficiente, si pot incalzi un living fara probleme.

Exista de-asemenea seminee pe peleti, care nu sunt la fel de numeroase precum cele pe curent sau pe lemne, dar care pot fi destul de eficiente.

Apoi, mai exista seminee pe gaz, care necesita instalare profesionala, dar care pot fi instalate si la o garsoniera, dar si la o casa mare. Si exista de-asemenea seminee cu bioetenol, adica cu o sursa de energie 100% bio. Acestea nu polueaza.