Absolut o necesitate, masina de spalat rufe nu mai reprezinta decat o investite pe termen lung, care iti usureaza munca. Mii de modele te asteapta sa le valorifici eficienta si sa adaugi un plus de calitate rufelor. Modul in care acestea sunt spalate influenteaza cum se comporta tesaturile, ce miros au dupa ce sunt scoase de la spalat si cum isi pastreaza culorile. O masina de spalat trebuie sa fie o investitie buna, care sa nu te dezamageasca. Cum alegi cea mai buna masina de spalat rufe?

In primul rand trebuie sa tii cont de bugetul tau. Este foarte important sa iei in calcul ce suma vrei sa aloci unei astfel de achizitii. Totusi, pe langa alegerea bugetului trebuie sa iei in considerare si beneficiile pe care le ai atunci cand o cumperi. Printre aceste beneficii se numara capacitatea de incarcare, timpul unui ciclu, ce programe are, cat este de inalt zgomotul produs si ce dimensiuni are.

Foarte multe modele de masini de spalat rufe au si uscator incorporat. Programele de uscare ale hainelor elimina din problema rufelor agatate peste tot pe timpul iernii, de problema ploilor spontane pe timpul verii si de mirosul neplacut pe care il pot avea acestea. In functie de spatiul pe care il ai si cat de mult iti permiti sa investesti intr-un astfel de electrocasnic il poti alege pe cel mai bun.

O multime de modele si caracteristici noi au fost adaugate marcilor consacrate de masini de spalat rufe. Printre cele mai noi se numara functia de reglare a temperaturii apei, functia de start intarziat, uscare, afisajul electronic si multe altele.

Acestea asigura o eficienta mai mare in calitatea spalarii, o scoatere mai rapida a petelor si nu in ultimul rand pastrarea calitatii tesaturilor. Masina de spalat rufe poate distruge complet un anumit tip de material, daca aceasta nu este de buna calitate.

Functiile pe care le are un astfel de electrocasnic iti ofera posibilitatea de a avea un miros placut al hainelor in interiorul masinii chiar si cateva ore. Se intampla des sa pleci de acasa repede si masina sa iti termine ciclul de spalare. Daca nu e nimeni acasa care sa le scoata din cuva, anumite modele au functia de a le pastra moi si cu un miros proaspat cateva ore.

Masina de spalat rufe poate fi aleasa chiar si in functie de numarul membrilor familiei. La un numar de +4 persoane nu poti alege o masina cu capacitate de 5-6 kg. Vei pune rufele la spalat de multe ori saptamanal si vei consuma foarte mult timp si energie electrica. De cealalta parte, pentru 2 persoane este absolut perfecta o masina cu capacitate de 5 kg.

Programele pe care le are o masina de spalat rufe sunt foarte importante. Daca sunt copii mici sau bebelusi, ei au nevoie de o atingere delicata a hainutelor, iar unele masini au aceasta functie. Programele EcoWash sau pentru un anumit tip de tesaturi sunt ideale pentru aceste cazuri.