Stiati ca fiecare parinte cauta cele mai bune carti pentru copilul lui? Inca de la cele mai fragede varste este indicat ca bebelusii sa fie stimulati prin lectura, atat auditiv (adica sa le cititi), cat si tactil (carti senzoriale), si nu in ultimul rand vizual (carti cu diferite imagini si tot felul de ilustratii de calitate).

Printre cele mai potrivite carti pentru copii, se numara cartile cu sunete, cartile muzicale, cartile senzoriale, si nu in ultimul rand, carti de pictat cu apa Usborne.

De exemplu, cartile cu sunete reprezinta una dintre cele mai bune solutii pentru bebelusii mai mici de un an, dar si pentru copiii mai mari sunt potrivite aceste carti, dat fiind faptul ca invata diferite cantece de leagan, versuri, denumiri de obiecte, culori, cifre, litere, sunete din mediul inconjurator, etc.

De-asemenea, cartile cu sunete sunt utile si datorita faptului ca ii ajuta pe cei mici unele abilitati foarte importante, cum ar fi de exemplu intoarcerea unei pagini cu mana, asocierea sunetelor cu diferite imagini sau coordonarea mana-ochi.

Cele mai potrivite tipuri de carti pentru copii

Parintii trebuie sa afle ca e xista mai multe tipuri de carti muzicale, sonore sau chiar carti de pictat cu apa Usborne, pentru copii. Este important ca fiecare parinte care cauta asemenea carti pentru copii, sa cunoasca foarte bine caracteristicile cartii.

De-asemenea, este important ca parintii sa tina cont si de varsta copilului si de interesele acestuia, astfel ca daca acesta este pasionat de pictura, parintii pot alege carti de pictat cu apa Usborne.

Daca cei mici sunt pasionati de muzica, parintii pot alege carti muzicale, care functioneaza pe baterii, si care de regula sunt mai scumpe in comparatie cu celelalte carti pentru copii.

Carti cu sunete din plastic

Cei mai multi dintre parintii care cauta carti pentru cei mici, isi indreapta atentia spre cartile muzicale care sunt fabricate din materiale plastice groase. Paginile acestor carti sunt fabricate dintr-un material plastic gros. Aceste carti au un numar mic de pagini datorita grosimii paginilor.

Cele mai multe dintre aceste carti muzicale, au diferite cantecele, si de fiecare data cand bebele intoarce pagina, incepe cate un nou cantecel. Unele dintre aceste carti sunt chiar prevazute cu diferite elemente luminoase (cu beculete incorporate). Aceste carti de regula sunt mai scumpe decat cartile simple, dar isi pastreaza pretul, si poate fi obtinut un pret bun la revanzare.

Aceste carti sunt potrivite de obicei pentru bebelusii care nu stiu inca sa apese pe butoane, insa in mod evident acestia vor fi incantati de lumini, de muzica linistitoare si de celelalte sunete.

Carti cu sunete cartonate

Cele mai multe dintre aceste carti sunt fabricate dintr-un carton gros. Acestea sunt prevazute la fel ca si cartile cu sunete din plastic, cu butoane, iar marginile cartilor sunt din materiale plastice rezistente.

De obicei, aceste carti se aseamana cu cartile din plastic, dar au mai multe pagini, au un pret mult mai atractiv si de cele mai multe ori sunt interactive. Tot ce trebuie sa faca copiii, este sa apese pe butoanele cartii sau in anumite zone ale acesteia, pentru a auzi diferite sunete care sunt asociate cu imaginile din paginile cartii. Aceste carti se spune ca sunt potrivite pentru copilasii care sunt mai mari de un an.

Carti cu sunete din material textil

Aceste carti sunt mai rar intalnite decat cele cartonate sau decat cele din plastic, dar sunt potrivite pentru bebelusii care au cel mult 6 lunite implinite. Materialul moale al acestor carti, nu permite ca bebelusii sa se raneasca in copertile cartilor, atunci cand se joaca.

De-asemenea, si aceste carti au o componenta senzoriala importanta, iar in afara de sunete, cei mici pot sa descopere texturile diferite ale materialelor, cum ar fi aspru, neted, lucios, pufos, etc.

Carti de pictat cu apa Usborne

Exista copii care inca de la cele mai fragede varste, sunt pasionati de pictura, iar parintii pot alege sa cumpere pentru acestia diferite carti de pictat cu apa Usborne.

Ce trebuie luat in considerare cand alegeti cartile pentru copii

Atunci cand trebuie sa alegeti cele mai potrivite carti pentru copii, mai intai de toate este important sa tineti cont de varsta copilului, dar si de recomandarile pentru categoria de varsta din care cel mic face parte.

Daca veti gasi carti pe care scrie +3 ani, cu siguranta acestea pentru bebelusul dvs. de un anisor, s-ar putea sa nu fie potrivite inca. Daca insa, copilul dvs. are un an si jumatate, iar dvs. gasiti carti care sunt recomandate pentru copiii de 2 ani, s-ar putea ca acestea sa fie potrivite.

Totodata, materialul din care este facuta cartea este foarte important, si trebuie sa il luati neaparat in considerare. Nu in ultimul rand, este important sa tineti cont si de tematica si de stilul cartii, atunci cand trebuie sa alegeti cartea potrivita.