Bijuteriile sunt accesoriile preferate ale femeilor, iar acest lucru este firesc in conditiile in care aceste accesorii se pot purta atat in viata de zi cu zi, cat si pentru a completa tinutele elegante ale acestora atunci cand participa la diferite evenimente.

Atunci cand isi aleg bijuteriile pentru viata de zi cu zi, doamnele si domnisoarele isi indreapta atentia spre diferite modele de inele sau de cercei din argint.

Cand vine insa vorba despre alegerea bijuteriilor pentru a completa tinutele elegante la ocazii speciale, acestea isi vor indrepta atentia spre bijuterii mai rafinate, si vor alege sa poarte coliere dama statement din argint.

De ce argint?

Bijuteriile din argint sunt economice. Putem gasi inele de argint, cercei, bratari sau chiar si coliere statement de dama din argint pe piata la un pret accesibil. In plus, unele dintre ele seamana foarte mult cu bijuteriile din aur alb. Prin urmare, femeile cauta bijuterii care evidentiaza tinutele pentru o valoare mai mica.

Argintul produce cu greu reactii alergice, deoarece este un material natural, care nu contine alte elemente. Spre deosebire de aur care se topeste impreuna cu alte materiale, ar fi nichel, care poate provoca alergii.

Bijuteriile de argint, indiferent ca discutam despre coliere statement de dama, bratari sau inele, cercei sau alte bijuterii, au o stralucire naturala, care o face special. Argintul este de asemenea, un material care permite crearea de modele si figuri de diferite dimensiuni si forme.

Trebuie sa mentionam ca argintul a fost utilizat pe scara larga la fabricarea echipamentelor medicale si a ustensilelor de uz casnic. Prin urmare, este de necontestat faptul ca nu provoaca daune pentru sanatatea noastra, ci in cel mai nefericit caz, pot aparea unele alergii (in cazuri foarte rare).

Pe de alta parte, unele studii au aratat ca utilizarea inelelor de argint poate reduce simptomele artritei, asa ca este evident motivul pentru care multe persoane aleg sa poarte bijuterii din argint.

Alegerea colierului in functie de forma fetei

Forma fetei este un criteriu in functie de care se poate alege un colier statement de dama din argint. De exemplu, femeile care au fata lunga, trebuie sa evite acele coliere mult prea lungi care vor reusi sa creeze efectul de alungire al fetei.

Pentru femeile care au fata rotunda, nu sunt indicate colierele cu cercuri mari, care vor reusi sa accentueze si mai mult forma fetei. In aceste conditii, se recomanda alegerea unui colier care are lungimea medie, sau a unuia care vormeaza un V in adancimea decolteului. Aceste doua tipuri de coliere sunt potrivite pentru ca vor alungi putin si vor scoate la valoare gatul si fata.

In ceea ce priveste fetele care au forma fetei patrata, acestea este important sa evite colierele care au un design structurat si strict. Pentru ele sunt potrivite acele coliere cu forma rotunda, care vor reusi sa le indulceasca putin trasaturile. Acestea trebuie sa fie purtate cat mai aproape de gat.

Pentru femeile care au gatul lung, trebuie facuta precizarea ca acele coliere lungi nu reprezinta o alegere buna, pentru ca accentueaza si mai mult lungimea gatului.

Pentru femeile care au in schimb gatul mic si care isi doresc sa creeze iluzia unui gat mai lung, de preferat ar fi un colier statement de dama care sa aiba lungimea medie, dar si un colier lung. Chiar si un colier la baza gatului poate fi considerat o alegere ideala in aceste conditii.

Alegerea colierului in functie de decolteu

Pentru femeile care poarta un decolteu in forma de V, colierele care ajung pana la linia decolteului sunt potrivite. acestea nu trebuie sa poarte un colier rotund alaturi de un asemenea decolteu. Pentru rochitele casual sau elegante, este recomandata purtarea unui decolteu la baza gatului.