Skype este cu siguranta cea mai populara aplicatie de apel video. Milioane de utilizatori converseaza prin chat si apeluri telefonice cu programul in fiecare zi. Cu toate acestea, exista numeroase alte aplicatii pentru conferinte video in biroul de acasa in timpul blocarii. Va prezentam cele mai bune 14 programe.

Skype: lider de piata

Skype este lider de piata printre aplicatiile de apeluri video si este detinut de Microsoft din 2011. Peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume folosesc aplicatia gratuita pe smartphone-uri, tablete sau desktop-uri. Aplicatia de chat video este destul de clara si usor de utilizat.

Skype este independent de platforma si, prin urmare, este o alegere generala buna daca utilizati mai multe dispozitive diferite. Skype este disponibil pentru iOS, Android, Windows, macOS, Linux, browserele Chrome si Edge si acum chiar si pe televizoare si console de jocuri. Conferintele video sunt posibile cu pana la 50 de persoane.

ICQ: Clasicul

ICQ este programul clasic de mesagerie instant. Prima versiune a fost publicata in 1996. Initial initiat ca un program de chat pur, aplicatia este acum capabila si de telefonie video si conferinte video.

ICQ este disponibil gratuit pentru computerele desktop, iOS, Android, ca versiune web, pentru macOS si Linux. Singurul lucru enervant este publicitatea care este afisata in versiunea mobila din partea de jos a ecranului. Cu toate acestea, apelurile video cu ICQ sunt posibile numai intre maximum patru persoane.

Facebook Messenger: cel social 

De ceva timp, Facebook Messenger pe smartphone-uri si Facebook pentru computerele desktop au oferit si optiunea de a efectua apeluri video. In reteaua sociala, tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti o fereastra de chat si sa faceti clic pe pictograma camerei mici pentru a porni apelul video. Conferintele web cu maximum 50 de persoane sunt posibile in Facebook Messenger.

FaceTime: exclusivitatea Apple

FaceTime este raspunsul Apple la Skype and Co. Software-ul gratuit Voice-Over-IP este acum instalat standard pe fiecare dispozitiv Apple si poate rula pe fiecare iPhone sau iPad cu iOS 4 si o camera frontala. Sunt acceptate si Mac-urile cu o camera FaceTime si OS X 10.6.6 sau o versiune ulterioara.

Lucru practic despre FaceTime: aplicatia este legata de numarul de telefon si, prin urmare, nu are nevoie de o autentificare suplimentara. Pe de alta parte, desigur, puteti utiliza FaceTime numai daca persoana cu care vorbiti are si un dispozitiv Apple. FaceTime permite videoconferinta cu maximum 32 de persoane.

Hangouts Meet: profesionistul conferintei

Google este activ si in divizia de telefonie video. Programul Hangouts Meet a fost separat de messengerul Hangouts Chat si este utilizat doar pentru conferinte video. Hangouts functioneaza pe computerele desktop, precum si pe smartphone-uri si tablete.

Hangouts Meet este complet integrat cu G Suite. Puteti participa la conferinte direct printr-o programare in Google Calendar sau prin e-mailul de invitatie. In functie de versiunea G-Suite, numarul de participanti la o conferinta video este limitat.

Viber

Viber exista inca din 2010. De la o actualizare din septembrie 2014, puteti efectua apeluri video si pe smartphone cu ajutorul mesageriei instant. Spre deosebire de alte programe precum Skype, Viber nu necesita un cont de utilizator, ci foloseste numerele de telefon existente.

Apelurile de grup cu maximum cinci persoane (numai sunet) au fost posibile din primavara anului 2019. Viber este disponibil pentru descarcare pentru iOS, Android si PC-uri desktop (Windows si macOS).

Aceste aplicatii solicita utilizarea intensa a telefonului, motiv pentru care recomandam huse iPhone pentru protectie.