Concentrarea pe obtinerea a mai multa lumina este suficienta pentru a transforma practic orice spatiu interior. Iluminarea zonei de living creeaza un sentiment de spatiu, care este deosebit de important intr-o casa in timpul zilelor intunecate de iarna. Vezi detalii pe https://dinamic-electric.ro/.

Iata cinci moduri simple de a-ti lumina casa.

  1. Distribuiti lumina

Nu este neobisnuit ca proprietarii de case sa achizitioneze becuri mai puternice pentru a-si lumina bine proprietatea. Desi acest lucru, in principiu, ar trebui sa functioneze, nu este intotdeauna suficient sa transformam designul interior al unei case intr-un paradis al luminii.

Pentru ca un spatiu sa para bine luminat, lumina trebuie distribuita uniform, mai degraba decat concentrata in cateva locuri. Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este prin raspandirea lampilor in intreaga camera in loc sa se bazeze prea mult pe dispozitivele de iluminat central.

Daca tot nu obtineti claritatea dorita, puteti creste in continuare puterea becurilor.

  1. Creaza ferestre false

Cel mai bun mod de a ilumina spatiile de locuit este cu lumina naturala, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil. Este posibil ca designul ferestrelor sa fie prea mic sau sa nu vina lumina din cauza frunzisului gros? Sau poate camera pe care doriti sa o iluminati este subterana? Oricare ar fi motivul, o solutie formidabila este instalarea ferestrelor false in casa.

Ferestrele false sunt dreptunghiuri patrate sau incastrate si marginite de benzi LED. Lumina imprastie efectul unei ferestre reale, dar fara dezavantajele sticlei atunci cand vine vorba de intimitate.

  1. Utilizati becuri incastrate

Desigur, o zona diafana este esentiala pentru a maximiza efectul de luminozitate. Prea des, dispozitivele de iluminat in sine pot deveni obstacole si, prin urmare, au efectul opus celui intentionat.

Pentru a minimiza dezordinea din casa ta, foloseste becuri incastrate. Ele pot fi incastrate in pereti si grinzi, precum si tavane, ceea ce le face o modalitate utila de a distribui lumina intr-o camera.

  1. Pune oglinzi

Oglinzile creeaza iluzii cu iluminare, reflectand orice raza de lumina care intra prin ferestrele casei tale. Maximizati lumina naturala a casei prin plasarea oglinzilor in fata ferestrelor sau in fata holurilor si a zonelor deschise.

  1. Pariati pe alb

Un truc simplu este inca una dintre cele mai eficiente modalitati de a ilumina o casa: varuirea peretilor. Acest strat de var reflecta mult mai multa lumina decat alte nuante neutre.

Chiar si cea mai subtila nuanta de alb crud poate limita potentialul casei tale. O ora cu pensula poate face diferenta: efectele inainte si dupa vor fi uimitoare.

Imbunatatirea iluminatului din casa ta este un pas vital inainte de a obtine o vanzare satisfacatoare pe piata imobiliara. Se cunoaste deja faptul ca atunci cand se doreste achizitia unei noi locuinte, printre alte criterii de departajare intre case, exista si acesta: ca locuinta sa fie bine iluminata. Acestea fiind spuse, alege sa oferi casei tale multa lumina, fie ea si creata fals, daca lumina naturala nu este prea evidenta in casa ta.

Cum sa alegi lumina pentru plante sanatoase

In timpul iernii plantele din interior se pot lupta cu lipsa luminii, chiar daca sunt protejate de frigul sezonier. Din fericire pentru proprietarii de plante, exista o serie de optiuni care vor ajuta la furnizarea de lumina plantelor tale pentru a le ajuta sa treaca peste iarna.

„Exista o varietate de oferte pentru lampi de cultivare care pot fi achizitionate pentru a ajuta oamenii sa-si creasca plantele in interior”, a spus Ellie Longfellow de la Longfellow’s Greenhouses din Manchester. „De la lumini mici de masa la lumini suspendate, lampi de podea si multe altele, exista ceva pentru nevoile tuturor.”

John Sundling, proprietarul Plant Office din Portland, a spus ca noua diversitate de lumini care sunt de ultima generatie si mai orientate spre design pentru cei cu inclinatie estetica, cum ar fi marca Sol Tech si Modern Sprout. Unele sunt chiar si Bluetooth activate.

Cele mai multe corpuri de iluminat au designuri frumoase care arata bine in orice casa si calitatea luminii care iese din ele este cu adevarat grozava, a spus Sundling. Asta este  high end. Incepem cu siguranta sa descoperim ca oamenii din fabrica sunt dispusi sa investeasca in ceva care arata frumos si care este capabil sa functioneze.

La celalalt capat al spectrului, Sundling a spus ca vede becuri care se potrivesc cu corpurile de uz casnic standard si lampi care au o capacitate de spectru completa sau sunt orientate spre cresterea plantelor.

Oamenii le folosesc de obicei ca niste lampi de masa laterale cu un picior care este indreptat in jos si nu in sus. Puteti obtine o lampa cu clip care are LED-uri rosii sau albastre in ea pentru cativa lei. In general, exista din ce in ce mai multe disponibile la toate nivelurile, tinand pasul cu tendinta plantelor de apartament pe care o vedem

Indiferent de preferinta ta estetica sau de pret, iata ce trebuie sa stii despre alegerea luminilor artificiale pentru plantele pe care le cultivi in interior.