Pe masura ce situatia Coronavirus  continua, exista o cerere mare de echipamente individuale de protectie, inclusiv manusi. Ca urmare, poate fi dificil sa obtineti manusile pe care le utilizeaza in prezent unitatea dumneavoastra si poate fi necesar sa identificati alte manusi care va pot satisface nevoile.

Manusile sunt folosite in diverse industrii pentru multe aplicatii diferite. Pentru a alege cea mai buna si mai sigura manusa, va trebui sa luati in considerare mai multi factori pentru a identifica ce materiale de manusi vor fi eficiente in instalatia dvs.

Este important sa intelegeti ca exista diferite tipuri de manusi si ca nu toate pot oferi o protectie adecvata in anumite aplicatii. De exemplu, manusile subtiri din latex nu vor fi utile in situatiile in care exista riscul de punctii sau lacrimi.

Mai jos, va vom oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a selecta cel mai bun tip de manusa pentru fiecare aplicatie din unitatea dvs. Vom incepe prin a defini diferitii factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand selectam o manusa si apoi vom identifica cele mai comune tipuri de manusi, precum si avantajele si dezavantajele acestora.

Tipuri de manusi din latex

Cand vine vorba de cumpararea manusilor de unica folosinta, exista multe optiuni disponibile pentru a alege dintre care se potrivesc unei varietati de nevoi diferite. Cu atat de multe optiuni disponibile pentru cumparare, decizia poate fi coplesitoare, asa ca in acest articol o descompunem pentru a ajuta la a face procesul de alegere a manusilor mult mai usor.

Cele mai frecvente tipuri de manusi de unica folosinta sunt latexul, nitrilul si vinilul. Fiecare manusa este conceputa pentru a indeplini sarcini specifice, protejand pielea si prevenind contaminarea incrucisata, dar nivelul de protectie, confort si durabilitate poate varia foarte mult intre diferite tipuri de manusi.

Manusile din nitril au devenit populare in anii 1990 ca o alternativa primara la manusile din latex. Acestea sunt tipul preferat de manusi de unica folosinta utilizate in industria medicala, deoarece elimina riscul reactiilor alergice la latex si sunt, de asemenea, exceptional de durabile, minimizand riscul ca manusile sa fie perforate in timpul utilizarii.

Manusile din latex sunt realizate dintr-un material natural, latex de cauciuc. In ceea ce priveste calitatea, durabilitatea si flexibilitatea, acestea sunt o solutie ideala si multi utilizatori le gasesc confortabil de purtat pentru perioade lungi de timp.

In ciuda avantajelor lor, manusile din latex au devenit o problema pentru multi profesionisti din domeniul sanatatii datorita ratei tot mai mari de alergii la latex si, in schimb, opteaza pentru optiuni de manusi fara latex, cum ar fi manusile din nitril. Citeste despre mai multe tipuri de manusi de unica folosinta si domeniile in care sunt folosite.

Utilizari ale manusilor in medicina

Cele doua tipuri principale de manusi medicale de unica folosinta sunt examinarea si manusile chirurgicale, fiecare cu o functie speciala. Manusile medicale sunt desemnate in continuare prin materialul lor: nitril, latex si vinil. Pentru a face selectia manusii medicale potrivite si mai interesanta, acestea sunt disponibile si in pulbere, fara pulbere, sterila, nesterila, texturata..