Incarcatoare compacte pe senile

Aceasta este o alta piesa mare de echipamente de constructii. Prin combinarea capacitatilor unui excavator cu un buldoexcavator, acesta va putea sa-si creasca productia atunci cand transporta material in afara amplasamentului. Deoarece incarcatoarele sunt montate pe senile, acestea pot fi mutate cu usurinta fara a fi nevoie de transport suplimentar. El poate fi folosit pentru a incarca pamantul in camioane si pentru a-l arunca in diferite locuri. Vezi aici Ret utilaje de constructii.

Vehicule de constructii si de manipulare a materialelor

Printre vehiculele de constructie si manipulare a materialelor exista diferite modele si functii. Printre multe gasim: macarale, masini de ridicat, excavatoare, camioane, macara auto, tractor, betoniera.
Exemple: excavator hidraulic, role rutiere, excavator pe senile, betoniera, incarcator frontal, camion cu combustibil, incarcator frontal,

Basculanta

Basculantele sunt necesare pe aproape toate santierele de constructii si sunt considerate echipamente grele. Exista mai multe dimensiuni si variatii pentru a va deplasa incarcatura usor si eficient. Autobasculantele conventionale sunt utilizate in aproape toate proiectele de constructii.

 1. Camion
 2. Camion mixer
 3. Basculanta
 4. Camion comun
 5. Incarcator fata si spate
 6. Nivelator buldozer
 7. Rola rutiera
 8. Macara turn
 9. Nivelator roata
 10. Excavator

Alte echipamente de constructii

Exista multe altele, cum ar fi macarale, role, stivuitoare telescopice, camioane de curatare, maturatori de strada, maturatori de zapada, stivuitoare si multe altele care pot fi utilizate in locatia dumneavoastra. Fiecare santier va trebui sa fie analizat pentru a se asigura ca echipamentul greu corect este utilizat si ca functionarea acestuia este maximizata.

Utilaje de constructii:

 • Grup de masini cu dimensiuni mari pentru lucrari de excavare, nivelare si incarcare.

Stivuitor sau stivuitor

Ele sunt cunoscute sub numele de “tauri. “Acestea permit ridicarea, coborarea si transportul incarcaturilor de materiale pe paleti sau alte tipuri de containere.

Incarcator frontal mic

Masinile compacte sunt bine-cunoscute, cu o manevra excelenta, care permit manipularea diferitelor sarcini. Lucrul interesant este ca acestea permit atasamente interschimbabile de asamblare rapida: ciocane pneumatice, furci, excavator, printre altele.

Tractoare buldozer

Este un tip de buldozer care, prin tragere, este folosit pentru terasament si excavare.

Nivelator

Are o foaie de metal in sectorul inferior care permite nivelarea diferitelor tipuri de teren

Incarcator frontal sau sarcina utila

Ele sunt utilizate in principal pentru miscarea volumelor mari de pamant. Exista mai multe tipuri, cum ar fi buldoexcavator, pe anvelope printre altele.

Excavator

Se compune dintr-o “galeata” de excavare situata pe un brat articulat, care este de obicei situat pe partea din spate a unui tractor sau incarcator frontal pentru a efectua sarcini de excavare.

Excavator

Cu ajutorul unei cuve pe un brat articulat – care se roteste la 360 ° pe un sasiu – permite excavarea terenurilor sau incarcarea si descarcarea materialelor.

Compactor cu role

Corespunde unui tractor si unui cilindru de mare greutate, utilizate pentru materiale compacte in principal in constructia cailor de circulatie.

Stivuitor telescopic

Este un brat care poate fi extins inainte si in sus de la vehicul, care accepta diferite accesorii utilizate pentru transportul incarcaturilor.

Cum au aparut de fapt macaralele

Macaralele au jucat un rol deosebit de important in constructiile romane, care pana la urma au modelat istoria culturala a omenirii cu numeroasele lor cladiri monumentale. Romanii au adoptat macarale de la greci si si-au imbunatatit semnificativ capacitatea de performanta, astfel incat sa poata ridica incarcaturi si mai grele. De asemenea, au fost primii care au echipat macaralele cu roti de rulare mari, de exemplu.

Exista numeroase cladiri romane cu blocuri de piatra extrem de grele la inaltimi remarcabile. Ridicandu-se la aproximativ 19 metri deasupra solului, arhitravele (grinzile orizontale) si marginile de margine ale celebrului Templu al lui Jupiter din Baalbek, Liban, de exemplu, cantaresc putin peste 100 de tone. De asemenea, Columna lui Traian din Roma nu este straina de superlative: constructorii romani au construit o macara care a ridicat blocul capital de 53,3 tone la o inaltime de 34 de metri.

Macaralele au fost dezvoltate continuu inca de la primele lor aplicatii. Nu numai ca constructia troliului cu cablu a devenit din ce in ce mai complexa si mai eficienta, ci si dimensiunile braturilor si inaltimile macaralelor au continuat sa bata recorduri. Actualul detinator al recordului este „Taisun”, care se afla la santierul naval Yaitan Raffles din provincia Shandong din China.

Cu o inaltime de 133 de metri si o latime de deschidere de 120 de metri, macaraua permite fapte extraordinare in constructia modulara a platformelor petroliere si a navelor uriase specializate. Cea mai mare greutate pe care Taisun a ridicat-o vreodata a fost de 20.133 de tone in aprilie 2008. Aceasta greutate este aproximativ aceeasi cu aproximativ 10.000 de sedanuri de clasa medie. Desigur, incarcatura ridicata nu era compusa din atat de multe vehicule.

Fie la santierele navale, pe platformele petroliere sau pe cheiurile portuare: Macaralele vor continua sa joace un rol cheie in viata de zi cu zi si vor face in mod continuu fapte superlative. Si pana acum, greutatea maxima ridicata nu mai este singurul aspect important.

Viteza de incarcare si descarcare este importanta, indiferent daca este pentru o nava de containere sau la un doc uscat de-a lungul „noului Drum al Matasii”, deoarece – dupa cum stie toata lumea – timpul inseamna bani.