Alegerea ceasului perfect pentru barbatul din viata ta poate parea o sarcina usoara, dar odata ce incepi sa cauti, iti vei da seama cat de vasta este lumea ceasurilor pentru barbati. Pentru a va ajuta sa decideti ce tip de ceas este cel mai potrivit pentru prieten, sot, tata sau oricine altcineva, am alcatuit un ghid complet al ceasurilor pentru barbati.

Fie ca vrei sa afli care sunt cele mai comune tipuri de ceasuri, fie ca vrei sa afli ce tipuri de ceasuri ii plac barbatului din viata ta, acest articol te va ajuta.

Tipuri de ceasuri

Primul lucru pe care trebuie sa-l stabiliti atunci cand alegeti un ceas pentru barbatul din viata voastra este tipul de ceas pe care il cautati. Exista diferite tipuri de ceasuri, toate cu estetica, caracteristici si functii diferite. Pentru a va ajuta sa decideti care este cel mai bun ceas, am intocmit o lista cu tipurile comune de ceasuri si cu avantajele acestora.

Ceasuri automate

Primul tip de ceas care trebuie luat in considerare este ceasul automat. Ceasul automat este un ceas sofisticat care foloseste o tehnologie impresionanta de infasurare automata. Acestea sunt alimentate de un resort principal, iar mainile ceasului se pot misca printr-un sistem de angrenaje, dar nu este nevoie ca purtatorul sa le infasoare pentru a le mentine in functiune. In schimb, ceasurile automate folosesc miscarea dumneavoastra pentru a se infasura singure pe parcursul zilei.

Desi ceasurile automate functioneaza cel mai bine atunci cand sunt purtate in mod constant, nu ar trebui sa ezitati sa cumparati unul si sa nu il purtati in fiecare zi. Puteti achizitiona un ceas de infasurat care va simula miscarea ceasului, asigurandu-va ca acesta ramane infasurat in mod constant chiar si atunci cand nu il purtati.

Este important sa pastrati rana nu numai pentru a mentine ora exacta, ci si pentru a mentine exacte toate celelalte functii de afisare.

Ceasuri mecanice

Ceasurile mecanice au un interior similar cu cel al ceasurilor automate. Din nou, acestea sunt actionate de un arc principal care misca un sistem de angrenaje. Principala diferenta este ca nu se infasoara automat, ci trebuie sa le infasurati manual.

Odata infasurat, arcul principal al acestor ceasuri mecanice se deruleaza incet si misca mainile ceasului. Calitatea acestor tipuri de ceasuri va dicta cat de usor se misca mainile pe cadranul ceasului, precum si cat de precisa este ora pe parcursul zilei.

Ceasurile mecanice sunt ceasuri traditionale, asa ca sunt foarte apreciate de cunoscatori si sunt adesea considerate un ceas de lux. Iubitorii de ceasuri care inteleg istoria, ingineria si maiestria ceasurilor mecanice vor aprecia cu siguranta faptul ca li se daruieste un ceas mecanic, de exemplu Seiko 5 SNKL23K , un ceas automatic, clasic si foarte casual pentru barbati.

Cureaua ceasului

Cureaua unui ceas ii confera acestuia esenta si determina in mare masura estetica generala a ceasului vostru. Ar trebui sa va ganditi la stilul ideal al barbatului pentru care cumparati. Daca sunteti in cautarea unui aspect mai suav si mai sofisticat, optati pentru o curea traditionala din piele. Pe de alta parte, daca iti doresti un look mai modern, poti opta pentru o bratara din metal.