Dezbaterea despre apartament vs. casa este una de lunga durata. Cu toate acestea, mai multi oameni  inchiriaza acum mai mult decat oricand in ultimii 50 de ani si tot mai multi oameni realizeaza beneficiile de a cumpara apartamente noi.

Cand decideti unde sa locuiti, cel mai bine este sa cantariti argumentele pro si contra. Odata ce faci asta, s-ar putea sa descoperi avantajele coplesitoare pe care le poate oferi locuitul intr-un apartament. Pentru a va ajuta sa sortati optiunile, sa vedem cateva motive pentru care ar trebui sa va mutati intr-un apartament in loc de o casa. Vezi aici proprietati imobiliare.

  1. Intretinere usoara

Unul dintre principalele motive pentru a va muta intr-un apartament este usurinta intretinerii. Cand nu trebuie sa va faceti griji cu privire la intretinerea proprietatii, lista dvs. de lucruri de facut, este cvasi-inexistenta. O casa aduce responsabilitati in plus pentru toate reparatiile, lucrarile in curte, intretinerea preventiva si costurile aferente.

Chiar daca ai pe cineva care se ocupa de asta pentru tine, totusi trebuie sa platesti o taxa uriasa pentru a termina munca. Cand locuiesti intr-un apartament, nu trebuie sa-ti faci griji. Tot ce trebuie sa faceti este sa ridicati telefonul si sa sunati la intretinerea proprietatii daca exista o problema.

  1. Economisiti bani

In timp ce multi oameni sustin ca inchirierea unui apartament este uneori mai mare decat plata unui credit ipotecar, ei nu privesc imaginea de ansamblu. O ipoteca nu este singura cheltuiala atunci cand te muti intr-o casa. Exista impozit pe proprietate, asigurare, alte taxe, plus un avans considerabil. Apoi luati in considerare facturile mai mari la utilitati.

Costa mai mult sa incalziti si sa raciti o casa mare, sa udati curtea si sa platiti pentru intretinerea casei. Mutarea intr-un apartament necesita doar o mica taxa de depozit. In plus, factura la utilitati este redusa.

  1. Siguranta sporita

Cand luati in considerare avantajele si dezavantajele unui apartament versus casa, siguranta ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate. A avea locuinta intr-un imobil cu mai multe unitati, ofera un plus de securitate pe care nu o poti gasi intr-o casa. Multe complexe de apartamente au comunitati inchise, acces controlat, camere de securitate si protectie suplimentara impotriva incendiilor. Apropierea vecinilor este, de asemenea, un mare beneficiu de siguranta.

Sunt mai capabili sa auda daca se intampla ceva, sa observe daca ceva pare iesit din comun si pot avea timp suplimentar pentru a contacta autoritatile. Caracteristicile de siguranta sporite fac ca locuinta in apartament sa fie perfecta pentru cei care locuiesc singuri, familiile cu copii, persoanele in varsta sau cei care doresc doar liniste sufleteasca.

  1. Facilitati excelente

Facilitatile care vin cu locuinta in apartament sunt greu de invins. Avand recreere si comoditate chiar in fata usii tale, apartamentele ofera multe avantaje pe care nu le poti gasi in majoritatea caselor. Clubhouse-uri in care se pot tine petreceri mari, locuri de joaca, centre de fitness si piscine, sunt doar cateva dintre facilitatile pe care le veti gasi. Desi puteti construi caracteristici asemanatoare intr-o casa, costul poate fi inaccesibil pentru majoritatea bugetelor.