Cateodata ne este dor de jocurile copilariei, iar gandul ca acestea nu se mai gasesc pe piata ne intristeaza. Vechile dischete si casete au evoluat in CD-uri si DVD-uri, iar jocurile video devin din ce in ce mai complexe. In cazul in care ai vrea sa te joci din nou jocurile care ti-au marcat copilaria, le poti descarca direct de pe Google Play si le poti juca pe smartphone oricand doresti. In acest articol iti vom prezenta cateva dintre jocurile retro care sunt disponibile in prezent pentru Android.

Jocurile de la Beamdog (sase titluri din colectie)

Pret: 9,99 USD fiecare

Beamdog este un dezvoltator pe Google Play care a remasterizat patru jocuri retro. Titlurile disponibile includ Baldur’s Gate 1, Baldur’s Gate 2, dar si Planescape: Torment si Icewind Dale. Acestea sunt jocuri de tip RPG renumite la inceputul anilor 2000. Jocurile vor prezenta o lume fantastica, diferite povesti interesante, dar si o multime de provocari. Toate jocurile pot fi terminate cu usurinta in patruzeci sau cincizeci de ore, iar daca vrei sa descoperi toate secretele din taram, timpul de joaca poate creste. Datorita designului, aceste jocuri trebuie utilizate doar pe dispozitive cu ecrane mai mari, cum ar fi telefoanele mari sau tablete.

Castlevania: Symphony of the Night

Pret: 2,99 USD

Castlevania: Symphony of the Night este versiunea pentru mobil al popularului joc de PlayStation din anul 1997. Aceasta versiune este identica cu cea de PS, cu exceptia optiunilor moderne, care includ compatibilitate completa cu controlerele de joc si controlerele de pe ecran, suport pentru sase limbi si o noua functie de salvare si continuare. Jocul este o platforma arcade cu cateva elemente de hack and slash.

DOOM I si II

Pret: 4,99 USD fiecare

DOOM I si II sunt cele mai cunoscute jocuri retro. Aceste versiuni mobile sunt identice cu originalele pentru PC, insa au anumite optiuni suplimentare. DOOM II include si 20 de niveluri suplimentare, insa DOOM I prezinta versiunea clasica retro. Jucatorii vor trebui sa alerge pentru a ajunge la un nou nivel si vor incerca sa omoare raufacatorii. Companiile de jocuri au rezolvat diferitele erori ale acestor jocuri, iar in prezent atat DOOM I, cat si DOOM II functioneaza fara bug-uri.

Evoland 1 si 2

Pret: 0,99 USD, respectiv 7,99 USD

Evoland 1 si 2 sunt jocuri mobile moderne cu elemente de joc retro. Ambele jocuri cuprind o varietate de stiluri, elemente grafice si mecanici de joc. De altfel acestea includ mai multe genuri de joc precum RPG, fighting, shooter, platformer, hack and slash si multe altele. Acestea sunt jocuri grozave pentru oamenii carora le plac stilurile vechi de joc, dar inca nu au experimentat jocurile retro. Totodata ambele jocuri sunt perfecte pentru incepatori.

Aceste jocuri sunt mari consumatoare de timp dar si de baterie, deci nu fii surprins in momentul in care descoperi ca acumulatorul tau se descarca in timp record. Poti gasi in magazinele online orice tip de acumulator telefon iPhone sau pentru alt tip de telefon astfel incat sa il inlocuiesti pe cel vechi.