Stim cu totii cat de util este un smartphone in zilele noastre, dar oare cate persoane isi protejeaza dispozitivele cu accesorii de protectie de cea mai buna calitate?

Smartphone-urile chiar daca sunt foarte performante si au preturi piperate (in mod special cele de la Apple), sunt destul de sensibile, iar in cazul in care utilizatorii nu au mare grija de ele, au toate sansele de a ajunge rapid in service pentru a li se inlocui display-ul.

De aceea, fiecare persoana care isi cumpara un smartphone trebuie sa se asigure de faptul ca alege cele mai bune accesorii de protectie pentru dispoziv. Acestea sunt cu siguranta o folie de protectie pentru ecran (din sticla), si o husa telefon.

In momentul in care vine vorba despre alegerea unui smartphone, exista mai multi factori care trebuie sa fie luati in considerare de catre utilizatori. Vom discuta in cele ce urmeaza despre acest subiect, si veti afla care sunt cele mai importante criterii de alegere a unei huse pentru telefon.

Compatibilitatea

Fara doar si poate, cel mai important aspect este compatibilitatea atunci cand se doreste achizitia unui accesoriu de acest gen. Acest lucru este cat se poate de firesc, pentru ca degeaba husa este de calitate superioara, este eleganta si pe placul utilizatorului, pentru ca daca nu este compatibila cu telefonul, achizitia nu are sens.

Exista huse universale de tip saculet insa, care pot fi potrivite pentru toate telefoanele care se incadreaza in dimensiunile respective. De exemplu, atat modelele Samsung de 6.2” cat si cele de la Huawei, Sony sau orice alte telefoane, pot fi puse in asemenea huse universale. Singura problema ar fi insa ca, trebuie ca de fiecare data cand utilizatorul are nevoie sa foloseasca telefonul, sa il scoata din husa.

Cea mai simpla si mai eficienta solutie in aceste conditii, pentru ca dispozitivul sa nu fie scos din husa mereu, ar fi aceea de a alege o husa telefon special creata pentru marca si modelul de telefon achizitionat. De exemplu, exista huse iPhone special create pentru modelul 11 Pro. Exista huse special create pentru modelul Samsung Galaxy S20 (acestea sunt doar simple exemple).

Rolul husei

In mod evident, rolul husei este un alt factor important de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unui astfel de accesoriu. Exista de exemplu persoane care isi aleg huse elegante, pentru ca tin foarte mult la aspectul telefonului. Chiar daca acestea sunt de o calitate slaba si nu protejeaza la fel de bine dispozitivele precum cele de tip saculet, unii utilizatori le prefera datorita elegantei pe care o ofera telefonului.

Exista insa utilizatori care nu uita insa ca o husa telefon a fost special gandita si confectionata pentru a proteja telefonul. De aceea, acesti utilizatori isi vor indrepta atentia spre modele de huse care ofera o cat mai buna protectie dispozitivelor. Acesti utilizatori pun in primul rand pret pe protectia telefoanelor si abia apoi pe eleganta huselor.

Materiale

Nu trebuie sa uitam materialele din care sunt confectionate husele. Acestea sunt foarte importante pentru ca in functie de material, husa poate oferi o mai buna sau o mai slaba protectie.

De exemplu, husele din materiale textile nu sunt la fel de bune protectoare precum cele din piele naturala sau piele ecologica. De-asemenea, exista huse care sunt confectionate din materiale plastice sau din materiale metalice precum aluminiul, care ofera o foarte buna protectie.

Se gasesc pe piata si huse din silicon sau din cauciuc. Practic, in functie de preferinte, fiecare utilizator isi poate alege o husa telefon. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie sa se gandeasca la protectia telefonului, si abia apoi la eleganta pe care husa o ofera telefonului.