In procesul de stabilire a podelelor, in special laminat, este important nu numai pentru a fi capabil de a conecta panourile impreuna in mod corect. De asemenea, este necesar sa se masoare corect dimensiunea panourilor in functie de suprafata camerei si, de asemenea, sa nu se deranjeze asezarea traditionala intr-un model in carouri.

Intr-o astfel de situatie, se pune intrebarea: care este valoarea limita a dimensiunii masurate a panoului? Sa incercam sa intelegem situatia.

Tipuri de podele laminate

Alegerea uneltelor pentru taierea panourilor laminate depinde in mare masura de tipul de lamele utilizate. In cazul in care podeaua trebuie sa fie pusa in mod independent si fara ajutorul specialistilor, atunci cel mai bine este sa acorde o atentie la tipurile moi de laminat. Nu aveti nevoie de un instrument special pentru a taia acest tip de podele, ci doar de o rigla obisnuita, un creion sau un pix si un cutit de constructii.

In primul rand, linia de taiere este marcata cu un creion sau un stilou, deci trebuie sa fie trasata cu un cutit. Dupa aceea, trebuie doar sa impaturiti panza. Daca trebuie sa faceti o taietura calculata, atunci puteti folosi foarfeca mare pentru aceasta actiune.

Ce sa folositi acasa?

Atunci cand alegeti un instrument care ar trebui sa taie podelele laminate exista mai multi factori care trebuie luati in considerare:

  • Instrumentul trebuie sa fie usor de utilizat si sa nu provoace disconfort. Depinde mai mult de preferintele personale si de capacitatile de manevrare.
  • Obiectele compacte si usoare sunt mult mai usor si mai rapid de manevrat, iar in timpul reparatiilor fiecare minut conteaza.
  • Unul dintre cele mai importante puncte este ca, cu ajutorul sculei alese, ar trebui sa obtineti o taiere uniforma, fara aschii sau fisuri.

Pentru taierea pieselor necesare, ghilotina pentru taiat parchet laminat 10x210mm este foarte potrivita. Spre deosebire de dispozitivul anterior, ghilotina pentru taiat parchet laminat 10x210mm are un dispozitiv mecanic. In aparenta, poate fi comparat cu o foarfeca mare. Aceasta masina de taiat este silentioasa, simpla si precisa in functionare.

Cu ea, cel mai simplu mod de a produce taierea transversala a laminatului, dar pentru a achizitiona un taietor pentru reparatii in apartament ar fi inadecvat. Acest dispozitiv este potrivit pentru cei care sunt angajati profesional in montarea podelelor, astfel incat acesta poate fi gasit pentru o utilizare temporara cu prietenii de reparatii.

Pentru a taia scandurile cu o masina profesionala, este necesar sa se plaseze placa pe suportul ghilotina pentru taiat parchet laminat 10x210mm. Reglati apoi lama astfel incat semnul de taiere sa fie aliniat cu lama. Dupa aceea, trebuie sa coborati manerul ghilotinei, taind bucata exacta si perfect necesara a panoului. Pentru a obtine o taiere uniforma atunci cand taiati laminatul, puteti folosi o forma circulara.

Ce parte sa tai?

De obicei, podelele laminate sunt taiate pentru a fi indepartate pe lungime. Dar, uneori, exista situatii in care este necesara taierea lamelara. In acest caz, cel mai bine este de a utiliza echipamente electrice, deoarece chiar si un taietor de laminat profesional este proiectat pentru a taia prin panou.

Cel mai bun asistent pentru rezolvarea acestei probleme va fi un puzzle. Cu ajutorul acestuia, chiar si fara a avea abilitati speciale in manevrarea dispozitivului, puteti taia cu usurinta panoul de jur-imprejur.