Parti ale unui ansamblu de roti

Daca doriti ca masina sau camionul sa arate atractiv, cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru acesta este pus pe roti noi. Rotile sunt forta vitala a masinii si unul dintre primele lucruri la care se uita oamenii. Un set bun de anvelope poate face ca o masina plictisitoare sa arate moderna intr-o clipa. Inainte de a cheltui banii pe un joc, aflati despre diferitele tipuri de anvelope. Poti vedea aici mai multe despre sablare jante SRZ Powdercoating.

Jantele din aliaj sunt cele mai frecvente de pe piata. Sunt mai scumpe decat cele din otel, dar economisesc bani in ceea ce priveste acestea.

Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt mai usoare si imbunatatesc economia de combustibil a vehiculului. Acestea sunt mai susceptibile de a sparge si indoi, dar este o compensatie buna pentru consumul crescut de combustibil. Exista mult mai multe modele si ofera stil si functionalitate.

Rotile din otel costa mai putin decat celelalte tipuri. Ele sunt un exemplu excelent ca functia este mai presus de forma; ele sunt pentru utilitate, nu pentru stil.

Acestea rezista la cele mai nefavorabile conditii meteorologice si stiluri de conducere. Rotile din otel sunt grele si pot rezista la multe abuzuri, dar testeaza puntea vehiculului si eficienta consumului de combustibil.

Departamentele de politie folosesc roti de otel in vehiculele lor, deoarece acestea pot intra in coliziune cu borduri de mai multe ori, fara a rupe.

Parti ale unei roti de bicicleta

Uneori, uitam cat de departe am ajuns de-a lungul istoriei.

Una dintre principalele componente ale istoriei umane este inventarea rotii, care este fara indoiala una dintre cele mai importante inventii din toate timpurile.

E greu de crezut ca a existat o perioada in care acest mecanism simplu nu exista, dar acum este o parte fundamentala a vietii noastre de zi cu zi. De fapt, potrivit AAA NewsRoom, „soferii americani petrec in medie mai mult de 17.600 de minute pe an la volan… Este clar ca calatoria cu masina ramane o parte fundamentala a vietii americane.”

Deoarece rotile sunt atat de importante, trebuie sa cunoastem diferitele tipuri de roti si diferitele lor componente, asa ca am creat un ghid pentru a va ajuta. De asemenea, am inclus informatii utile despre programele de completare pe care le puteti utiliza pentru a va personaliza vehiculul si pentru a va prezenta personalitatea.

Inainte de a intra in tipurile de roti, ar trebui sa va familiarizati cu diferitele componente ale rotii, care includ trei parti principale: anvelopa, janta si butucul. Anvelopa, care este latimea rotii, merge in jurul jantei si ofera aderenta rotii pe suprafata drumului. Butucul este locul in care roata se ataseaza de puntea masinii.

Rotile au evoluat de cand civilizatiile antice au inceput sa faca falduri ucigase pentru carele lor. De-a lungul a mii de ani, oamenii au produs unele variante dulci cu proprietati semnificativ diferite. In zilele noastre, cand va uitati pe  un catalog de roti, nu trebuie sa cautati prin ofertele de lemn si piatra, dar trebuie sa cantariti optiunile din otel si aluminiu.

Istoria rotilor de masina

Rotile de aluminiu sunt mai vechi decat ati putea crede – masinile sport foarte timpurii foloseau roti de aluminiu. Bugatti Type 35 avea roti din aluminiu in 1924. Greutatea lor mai usoara a facut ca rotile sa se intoarca mai repede, iar capacitatea aluminiului de a disipa caldura a facut ca o franare mai buna. Din 1955 pana in 1958, Cadillac a oferit roti hibride otel-aluminiu, cu spite stilizate din aluminiu, nituite pe o janta de otel. Acestea erau de obicei cromate, dar in 1956 Cadillac a dat totul si a oferit un finisaj anodizat cu aur pentru Eldorado-ul lor.

Evolutia rotii masinii a accelerat prin anii ’50 si ’60, pe masura ce masinile de performanta si de curse au continuat sa adopte aliaje de aluminiu-magneziu pentru jante. Alfa Romeo a lansat jante din aliaj pe GTA in 1965, iar Ford a introdus Mustang GT350 cu o optiune pentru jante Shelby/Cragar cu cinci spite din aluminiu turnat cu o janta cromata. Acestea erau inca sudate pe o janta de otel, dar in 1966 Ford a facut disponibila o roata dintr-o singura piesa din aluminiu turnat cu zece spite.

Jantele din aliaj de magneziu din aluminiu (sau rotile „mag”) produse de Halibrand au devenit roata de alegere pentru cursele auto inca din anii ’50, iar dupa ceva timp au devenit specificatia pentru masinile rutiere Shelby.

In 1960, Pontiac a urmat modelele Panhard si Cadillac, folosind o roata cu un centru de aluminiu nituit pe o janta de otel cu piulite cromate. Aceste roti au trebuit sa foloseasca un adaptor furnizat de producator pentru a se potrivi masinilor de echilibrare a rotilor de pe vremea aceea. Rotile aveau si un capac central mare care acoperea urechile. Pontiac a pus la dispozitie aceste roti stralucitoare pana in 1968; erau scumpe si acum sunt rare si cautate de colectionarii de masini.

Porsche a intrat in lumea jantelor din aliaj in 1966, cand a creat un standard pentru jantele din aliaj pentru 911S. Porsche a continuat sa foloseasca jante din aliaj pe 911 timp de multi ani in versiuni de diferite dimensiuni si, de asemenea, le-a implementat pe modelele sale 912, 914, 916 si 944. Producatorii de masini de lux si de performanta au continuat sa adopte jante din aliaj incepand cu anii ’60.