La fabricarea sticlelor de baut se folosesc diferite materiale si toate au avantajele si dezavantajele lor. Asadar, este important sa faceti cercetari amanuntite si sa analizati diferitele optiuni. In cele ce urmeaza, vom examina mai indeaproape materialele individuale.

 • Sticla

O sticla de sticla pentru baut este o alegere foarte buna in multe privinte, deoarece este absolut fara gust si isi pastreaza continutul gustos si proaspat pentru o perioada lunga de timp. Un alt avantaj este faptul ca este usor de curatat si poate fi pus fara ezitare in masina de spalat vase.

 • Plastic

Din nefericire, multe dintre sticlele de baut din plastic nu sunt adesea fara BPA si, prin urmare, sunt suspectate de a fi daunatoare pentru sanatate. In plus, bauturile care au fost depozitate intr-o sticla de plastic pentru o perioada mai lunga de timp isi schimba adesea gustul si nu raman proaspete la fel de mult timp intr-o sticla de plastic (nu au un gust neutru).

Un alt neajuns al sticlelor de plastic este procesul de fabricatie daunator mediului – economisirea resurselor si durabilitatea arata diferit!

 • Tritan

Tritanul este un plastic deosebit de stabil, care ofera multe avantaje fata de plasticul conventional. Spre deosebire de plastic, acesta nu contine BPA si, prin urmare, este considerat inofensiv pentru sanatate. Tritanul este foarte robust, foarte usor si, spre deosebire de plastic, este in mare parte inodor si insipid.

De asemenea, poate fi spalata in masina de spalat vase, ceea ce reprezinta un mare avantaj, in special pentru sticlele de baut pentru copii. Tritanul este usor si stabil si, prin urmare, foarte potrivit ca material pentru sticlele de baut pentru copii, fiind disponimile ca si sticla apa fashion, cu modele si motive.

 • Aluminiu

De obicei, acestea au un strat interior al carui aspect sanitar este foarte controversat, deoarece fisurile din stratul interior elibereaza aluminiul. In plus, nu este garantata neutralitatea completa a gustului – mai ales dupa primele crapaturi, gustul bauturii se poate schimba in mod negativ.

Aluminiul are tendinta de a dezvolta rapid mici urme de lovituri si, prin urmare, nu este potrivit pentru a se lua in salbaticie. Este un material foarte usor, astfel incat este placut pentru copii sa poarte cu ei o sticla de aluminiu. Cu toate acestea, sticla de aluminiu nu poate fi recomandata din cauza substantelor nocive pe care le contine.

 • Otel inoxidabil

Sticlele de baut pentru copii din otel inoxidabil sunt sticlele universale. Otelul inoxidabil nu este doar relativ usor si stabil – este, de asemenea, 100% reciclabil si, prin urmare, foarte recomandabil din punct de vedere ecologic. Un avantaj este ca acest material este inodor si fara gust, ceea ce inseamna ca bautura isi pastreaza intotdeauna gustul original delicios. Sticlele de baut in care mansonul este, de asemenea, din otel inoxidabil si nu, de exemplu, din plastic, sunt deosebit de stabile si, prin urmare, de lunga durata.

Sticlele din otel inoxidabil pot fi spalate in siguranta in masina de spalat vase – ceea ce ii face fericiti pe toti parintii. Sticlele de baut din otel inoxidabil sunt tovarasii ideali pentru orice situatie din viata de zi cu zi.

De ce e bine sa bei apa atunci cand faci sport?

Un  semn de deshidratare este lipsa transpiratiei in timpul activitatii viguroase, cand te astepti sa transpiri. Nicio transpiratie este un semn ca sunteti deshidratati si probabil ca suferiti de epuizare termica.

Deshidratarea apare atunci cand continutul de apa al corpului este prea scazut. Iata cateva semnale ale corpului care indica ca nu ai consumat suficient lichid:

 • dureri de cap
 • oboseala
 • schimbari de dispozitie
 • timpi de reactie lenti
 • caile nazale uscate
 • buze uscate sau crapate
 • urina de culoare inchisa
 • crampe musculare
 • slabiciune
 • confuzie

Daca aveti oricare dintre aceste simptome, poate fi necesar sa cresteti aportul de lichide.

Daca nu va rehidratati, performanta fizica si mentala este probabil sa fie afectata. O pierdere de lichide egala cu doua procente din masa corporala (de exemplu o pierdere de 1,4 kg la o persoana de 70 kg) este suficienta pentru a provoca o scadere detectabila a performantei. O pierdere de lichide egala cu mai mult de doua procente inseamna ca riscati greata, varsaturi, diaree si alte probleme gastro-intestinale.

Nu este posibil sa-ti antrenezi corpul sa faca fata deshidratarii, asa ca nu amanati inlocuirea lichidelor pentru a va „obisnuiti cu deshidratarea”. Cand ai nevoie de apa , ai nevoie de ea.

Cand faci miscare, corpul tau transpira in timp ce incearca sa revina la temperatura optima. Pe masura ce transpiratia se evapora din piele, ea elimina caldura din corp, dar pierzi si lichide corporale.

Trebuie sa bei lichide in timpul exercitiilor fizice pentru a inlocui lichidele pe care le pierzi atunci cand transpiri. In acest fel, veti reduce riscul de stres termic, veti mentine functia normala a corpului si veti mentine nivelurile de performanta. Regula generala este: daca transpirati, trebuie sa beti lichide.