In fiecare an, mii de romani aleg sa plece in vacanta in diferite tari din Europa, in timp ce strainii aleg sa ne viziteze tara. Exista in Romania o multime de locuri frumoase, locuri pe care din pacate nu multi romani au reusit sa le viziteze.

Probabil, acest lucru se datoreaza si faptului ca obiectivele turistice din tara noastra nu sunt atat de intens promovate precum cele din alte tari. Cei care au fost in Grecia sau Bulgaria de exemplu, s-au putut convinge de faptul ca tara noastra este mult mai frumoasa, si ca are multe locuri atractive, dar din pacate nu sunt promovate pe masura frumusetii lor.

Daca unele dintre obiectivele turistice ale tarii ar fi mai inteligent promovate, multi specialisti sunt de parere ca Romania ar avea mult mai mult de castigat de pe urma turismului.

Unul dintre cele mai frumoase si interesante locuri din tara noastra care merita mai multa atentie, este fara doar si poate Delta Dunarii, despre care vom discuta in randurile care urmeaza.

Ce si unde este Delta Dunarii?

Cand este privita de sus, o delta are in mod obisnuit un aspect veinic in forma de evantai si se formeaza atunci cand raurile se impart pe pamanturi joase, in mai multe distributii, inainte de a se goli intr-un alt corp de apa, precum un ocean sau o mare. In cazul Deltei Dunarii, este locul in care Dunarea intalneste Marea Neagra.

Delta Dunarii este unul dintre cele opt situri ale patrimoniului mondial UNESCO, si a reusit sa isi castige locul pe aceasta lista datorita faptului ca este cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Rezervatia Biosferei are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, depasita doar de Marea Bariera de Corali din Australia si Insulele Galapagos din Ecuador.

La o simpla cautare pe Google, puteti descoperi o multime de informatii foarte interesante despre Delta Dunarii, iar cateva dintre acestea puteti afla chiar acum:

Delta Dunarii cuprinde 5.700 de kilometri patrati de rauri, canale, lacuri, mlastini si insule, si are peste 5.500 de specii de flora si fauna, inclusiv peste 300 de specii de pasari si 45 de specii de pesti de apa dulce.

Dunarea este una foarte cosmopolita, care trece (sau atinge granitele) a zece tari: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Moldova, Romania si Ucraina. Acesta curge aproximativ 2.850 de kilometri si este al doilea cel mai lung rau din Europa (cel mai lung rau din Europa este Volga, care se afla in intregime in Rusia).

Tulcea: Poarta de acces in Delta

Tulcea este poarta de intrare in Delta Dunarii, iar unii vizitatori folosesc orasul ca baza pentru excursii de o zi cu barca. Daca aveti mai multe zile de petrecut in Delta Dunarii atunci este ndicat sa vizitati si orasul care este destul de mare; dar daca timpul va este limitat, atunci limitati-va strict la delta.

Dupa ce ajungeti in delta, puteti lua masa intr-un restaurant Delta Dunarii, dupa care puteti merge la unitatea de cazare, pentru a va caza, si pentru a incepe aventurile prin delta.

Excursii in Delta Dunarii

Fara indoiala, motivul numarul unu pentru vizitarea Deltei. Promenada de pe malul apei Sulina este plina de panouri care anunta diverse excursii in Delta, asa ca in prima zi petrecuta aici, puteti face o excursie cu barca.

Vizitati Cimitirul Sulina

Cimitirul, sau cimitirul mixt Sulina cum este denumit uneori, este o fereastra in trecutul multicultural al Sulinei. Cu morminte care dateaza din anii 1800 cand Comisia Europeana a Dunarii a atras oameni din toata Europa si Orientul Mijlociu, cimitirul este interesant de vizitat. Cimitirul Sulina se afla la aproximativ 1 ½ km de centrul orasului Sulina, pe drumul spre plaja.

Alte cladiri istorice din Sulina

Mai multe cladiri din secolul al XIX-lea pot fi gasite in Sulina, inclusiv Biserica Sfantul Nicolae, o biserica ortodoxa greaca, aproape de malul apei. Un alt reper al orasului Sulina este farul de 18 metri inaltime, situat la marginea orasului, construit in 1802. Si bineinteles, cladirea care era sediul Comisiei Europene a Dunarii si care se afla inca pe doc, nu departe de unde feriboturile sosesc si pleaca zi de zi.

Alte locuri de vizitat in Delta Dunarii

Pe langa ramura Sulina, feriboturile care pleaca de la Tulcea circula pe canalele Sfantu Gheorghe si Periprava, facand opriri pe traseu. Intr-una din zilele petrecute in Delta, opta si pentru o astfel de excursie.

Acestea sunt asadar cateva locatii interesante din Delta Dunarii pe care trebuie sa le vizitati. Este foarte important sa alegeti din timp un loc de cazare, pentru a va asigura ca aveti parte de confortul dorit.

Exista multe unitati de cazare in Delta Dunarii, dar nicaieri nu veti intalni conditiile pe care vi le poate oferi NewLebadaResort. Un sejur petrecut aici, cu cazare la NewLebadaResort, cu siguranta este cel putin la aceleasi standarde precum un sejur in strainatate. Deci vizitati cu incredere Delta Dunarii si aceasta unitate de cazare.