Persoanele care lucreaza la birou, cu siguranta au nevoie de un scaun de birou care sa le asigure confortul in timpul in care isi desfasoara activitatea, iar un scaun birou cu support picioare SIB 707 poate fi considerat alegerea ideala datorita calitatii materialelor, dar si datorita caracteristicilor sale.

De obicei, cei care lucreaza la birou cauta scaune ergonomice, datorta avantajelor pe care acestea le ofera. Va prezentam in continuare cateva dintre aceste avantaje, sau mai bine spus caracteristici pe care trebuie sa le urmariti. Cand scaunul pe care il doriti are aceste caracteristici, atunci este ergonomic.

Reglarea inaltimii scaunului

Pentru ca un scaun sa fie considerat ergonomic, inaltimea acestuia trebuie sa fie reglabila, astfel incat sa puteti sa ridicati scaunul daca aveti nevoie, sau sa il puteti lasa in jos pentru a va simti confortabil.

Este recomandat ca inaltimea scaunului sa fie reglata pentru ca picioarele sa fie odihnite confortabil pe podea. Daca un scaun contine o astfel de calitate, atunci poate fi potrivit sa fie numit ergonomic.

Reglarea inaltimii spatarului

Cu aceasta caracteristica veti putea sa va ajustati partea din spate a scaunului. Puteti muta in directia diferita si sa insuflati cel mai bun suport optim pentru spatele vostru. Aceasta caracteristica va avea spatele relaxat si mai putin incordat, oferindu-va o coloana vertebrala sanatoasa, fara dureri viitoare.

Reglarea unghiului spate

Aceasta caracteristica va permite sa intoarceti spatele scaunului intr-o pozitie sau un unghi confortabil. Este recomandat sa schimbati unghiurile spatelui de cate ori este posibil in timpul zilei sau sa lasati unghiul din spate deblocat pentru a schimba automat unghiurile de fiecare data cand va deplasati. Aceasta caracteristica va impiedica sa stati cu aceeasi postura pentru o lunga perioada de timp, ceea ce duce la presiunea asupra coloanei vertebrale.

Reglarea sprijinului bratelor

Aceste sprijiniri pentru brate (cotiere) trebuie sa fie reglabile pe inaltime si latime, astfel incat sa ofere un pivot in care puteti aseza bratele in timp ce tastati. Acest lucru va va oferi o experienta confortabila in timp ce tastati economisind timpul folosit pentru a va intinde din cauza tastarii

Reglarea adancimii scaunului

De asemenea, denumita „alunecarea scaunului”, ajustarea adancimii scaunului este importanta pentru a va asigura ca exista intotdeauna un decalaj de 1-2 centimetri intre marginea scaunului si capatul coapselor, indiferent de dimensiunea corpului sau pozitia de sedere. Ajuta la prevenirea scaunului de la taierea circulatiei pe picioare (daca adancimea este prea adanca) sau la aplicarea unei presiuni excesive pe genunchi (daca adancimea este prea mica).

Suport pentru gat

Sustinerea gatului este importanta pe un scaun ergonomic daca sfarsiti sa lucrati intr-o pozitie de spate aplecat sau suferiti de dureri la nivelul gatului. Pentru alte persoane, o tetiera pe un scaun poate restrictiona miscarea in partea superioara a corpului, cum ar fi capacitatea de a lasa capul inapoi si de a se intinde din cand in cand.

Daca ati stabilit ca aveti nevoie de o tetiera, cautati una care pivoteaza spre interior si spre afara, plus ca poate fi reglata pentru inaltime. Acest lucru maximizeaza sansele ca tetiera sa se conformeze formei gatului si capului si a diferitelor posturi de sezut.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante caracteristici ale unui scaun ergonomic pe care il puteti cumpara pentru munca la birou. In cazul in care alegeti un scaun care indeplineste aceste caracteristici, atunci se poate spune ca este ergonomic.

Cand intentionati sa alegeti un scaun ergonomic, il puteti cumpara de la un magazin online de specialitate, precum TopScaune.ro. Este indicat sa alegeti dintr-un astfel de magazin scaunul, pentru ca aveti posibilitatea de a vizualiza zeci de modele inainte de a alege unul.