Vata bazaltica Rockwool este un material de izolatie termica fabricat din bazalt topit si alte materiale reciclate. Acesta este utilizat pentru izolarea termica si fonica a cladirilor, imbunatatind eficienta energetica a acestora. In acest articol, vom discuta despre vata bazaltica Rockwool de 10 cm si pretul sau.

Ce este vata bazaltica Rockwool?

Vata bazaltica Rockwool este un material de izolatie termica fabricat din roci vulcanice si alte materiale reciclate. Acesta este utilizat pentru izolarea termica si fonica a cladirilor si a altor structuri, reducand pierderile de caldura si fonica. Este un material non-combustibil si nu degaja fum sau gaze toxice in cazul unui incendiu.

Vata bazaltica Rockwool de 10 cm

Vata bazaltica Rockwool 10 cm pret este o optiune populara pentru izolarea termica a cladirilor. Aceasta este disponibila intr-o gama larga de dimensiuni si densitati, astfel incat sa se poata alege cea mai potrivita pentru proiectul specific. Grosimea de 10 cm este potrivita pentru a atinge o performanta termica buna si poate fi utilizata pentru izolarea peretilor, a podelelor sau a acoperisurilor.

Pretul vatei bazaltice Rockwool de 10 cm

Pretul vatei bazaltice Rockwool de 10 cm poate varia in functie de dimensiune, densitate si furnizor. De obicei, costul pe metru patrat poate varia intre 20 si 30 de lei, in functie de cantitatea achizitionata si de furnizorul ales. Este important sa se tina cont de costul total al materialelor si de instalare atunci cand se calculeaza bugetul pentru un proiect de izolare.

Avantajele utilizarii vatei bazaltice Rockwool

Exista multe avantaje ale utilizarii vatei bazaltice Rockwool pentru izolarea termica a cladirilor. Printre acestea se numara:

  • Eficienta energetica imbunatatita: vata bazaltica Rockwool ajuta la reducerea pierderilor de caldura din cladiri, reducand astfel costurile de incalzire si racire.
  • Izolare fonica imbunatatita: vata bazaltica Rockwool poate ajuta la reducerea zgomotului din exterior si la imbunatatirea confortului acustic al cladirilor.
  • Durabilitate: vata bazaltica Rockwool este un material durabil, rezistent la apa, foc si putreziciune.
  • Siguranta: vata bazaltica Rockwool este non-combustibila si nu degaja fum sau gaze toxice in cazul unui incendiu, ceea ce o face o alegere sigura pentru izolarea cladirilor.
  • Usurinta in instalare: vata bazaltica Rockwool este usor de instalat si poate fi taiata si modelata pentru a se potrivi nevoilor specifice ale proiectului.
  • Respect pentru mediu: vata bazaltica Rockwool este fabricata din materiale reciclate si este complet reciclabila, astfel incat sa se reduca impactul asupra mediului.

Utilizari ale vatei bazaltice Rockwool de 10 cm

Vata bazaltica Rockwool de 10 cm poate fi utilizata pentru izolarea termica a diferitelor tipuri de structuri. Aceasta este potrivita pentru izolarea peretilor exteriori, a peretilor interiori, a acoperisurilor si a podelelor. Grosimea de 10 cm poate ajuta la imbunatatirea performantei termice a cladirii si poate reduce pierderile de caldura.

In plus, vata bazaltica Rockwool 10 cm poate fi utilizata si pentru izolarea fonica a cladirilor. Acest material poate ajuta la reducerea zgomotului de la traficul rutier sau aerian, dar si de la vecini sau de la echipamentele din interiorul cladirii.

Concluzie

Vata bazaltica Rockwool de 10 cm este o optiune populara pentru izolarea termica si fonica a cladirilor. Acest material poate ajuta la imbunatatirea eficientei energetice a cladirii si la reducerea pierderilor de caldura.

Pretul vatei bazaltice Rockwool de 10 cm poate varia in functie de dimensiune, densitate si furnizor, dar este important sa se tina cont de costul total al materialelor si de instalare atunci cand se calculeaza bugetul pentru un proiect de izolare. In plus, utilizarea vatei bazaltice Rockwool poate aduce multe alte avantaje, cum ar fi izolarea fonica, durabilitatea si respectul pentru mediu.

De ce se inunda subsolul?

Uneori, sursa de apa nedorita este evidenta – ca si in cazul unei linii de apa sparte, de exemplu. In alte cazuri, apa se poate scurge in subsol in diferite zone. Specialistii nostri locali in hidroizolatie subsol pot explica ce cauzeaza problemele cu apa din subsol si cum functioneaza un sistem de hidroizolatie pentru a mentine subsolul uscat. Dupa ce apa a fost pompata din subsol, contactati un specialist pentru o consultatie si o estimare gratuite pentru hidroizolatie.

Exista pereti cu rame din lemn finisati cu gips-carton in subsolul dvs.? Daca da, sectiunea inferioara a acestor pereti este probabil sa retina umezeala si sa atraga mucegai – chiar si fara o inundatie majora la subsol.

Intrebati specialistul din apropiere despre sistemele de inlocuire a peretilor, care va permit sa inlocuiti numai sectiunea de jos a peretelui deteriorata de umezeala si predispusa la mucegai cu un tratament lambriu atractiv si rezistent la apa.

Produsele de hidroizolatie a subsolului, cum ar fi sistemele noastre de drenaj interioare brevetate si pompele de bazin, ofera cel mai eficient sistem de impermeabilizare a subsolului disponibil. Pompele de bazin sunt proiectate pentru a gestiona un volum major de apa si avem disponibile sisteme de rezerva pentru baterii pentru a va mentine subsolul uscat in timpul unei pene de curent.

Chiar si o singura experienta de inundare a subsolului este prea mult. Luati masuri pentru a va proteja casa – contactati-ne acum pentru a programa o consultatie si o estimare gratuite pentru hidroizolatie.