Cu siguranta ati simtit o confuzie atunci cand a trebuit sa alegeti uleiul hidraulic potrivit pentru masinile dvs., deoarece este adesea descris ca fluid hidraulic. Uleiul hidraulic este un fluid, in timp ce lichidul hidraulic poate fi compus din alte lichide, cum ar fi apa, emulsiile de apa si ulei etc.

Uleiul hidraulic se refera numai la lubrifiantii hidraulici de transfer de putere, realizati din ulei si alti aditivi.

Inainte de a cumpara ulei hidraulic, va recomandam sa va informati cu privire la utilizarea si aplicarea acestuia. Exista o multime de informatii despre el si am compilat cele mai relevante care va vor ajuta sa intelegeti cum functioneaza acest ulei. Va invitam sa aflati in cel mai simplu mod tot ce trebuie sa stiti despre uleiul hidraulic. Vezi aici si CABLU DE CONECTARE 0000162500 pentru cazul in care ai nevoie de componente noi.

Uleiul hidraulic, , este un fluid nepresibil care este utilizat pentru a transfera puterea in cadrul masinilor si echipamentelor hidraulice.

In ceea ce priveste compozitia sa, exista o prezenta mai mare a bazei minerale si o prezenta redusa a bazei sintetice. Acestea sunt, in general, compuse dintr-o baza de ulei mineral de inalta calitate si aditivi atent formulati.

Este utilizat in mod obisnuit in multe tipuri de echipamente, de la sisteme de servodirectie, frane hidraulice, excavatoare, masini industriale, camioane de gunoi pana la sisteme de control al zborului aeronavelor. De asemenea, poate actiona ca agent de etansare, agent de racire si lubrifiant in cadrul masinilor si echipamentelor.

Utilizari ale uleiului hidraulic

Fluidele hidraulice sunt concepute special pentru a preveni uzura. Avand o baza de petrol si aditivi anti-uzura pe baza de zinc, poate proteja componente precum pompa hidraulica. Ele ofera, de asemenea, un grad ridicat de vascozitate, ceea ce ii permite sa fie utilizat in toate industriile.

Pentru a va oferi o idee mai larga despre utilizarile uleiului hidraulic, iata cateva  exemple de echipamente si masini care utilizeaza acest fluid.

 1. Stivuitoare

Sistemul hidraulic de stivuitoare si alte masini cu aceeasi functie este de a ajuta la conducerea platformei pentru a ridica bunurile care sunt foarte grele.

 1. Separator de busteni din lemn

Aceasta masina necesita un fluid hidraulic in interior pentru a-i oferi acea putere de care are nevoie pentru a taia cu usurinta bustenii.

 1. Ascensor auto

Fara indoiala, acest utilaj are nevoie de ulei hidraulic pentru a-si ajuta gama impresionanta de putere. Depinde de un ulei hidraulic de calitate, atat pentru siguranta sa, cat si pentru performanta sa. Pentru acest tip de masina, lichidul hidraulic are de obicei un grad de vascozitate mai mare.

 1. Miniincarcatoare

Este la fel de versatil ca masina in sine. Acesta indeplineste multe sarcini in mod competent si fluidul hidraulic este o parte importanta a intregii sale lucrari.

 1. Unelte pneumatice

Atat uneltele pneumatice, cat si compresoarele de aer necesita un ulei hidraulic de inalta presiune care contine aditivi anti-uzura pentru protectie.

 1. Tractoare

Functia uleiului hidraulic in tractoare este esentiala pentru franele hidraulice si sistemele hidraulice ale acestei masini si masini agricole. Pentru tractoare, este convenabil sa se utilizeze un ulei hidraulic de inalta calitate, deoarece ingrijirea si protectia acestuia sunt importante.

 1. Industria constructiilor navale

In navele maritime, uleiul hidraulic este utilizat pentru stabilizatori. Functia principala a stabilizatorilor este de a reduce rola si ca acest lucru poate afecta echilibrul barcii. Aceasta este doar una dintre numeroasele aplicatii pe care fluidul hidraulic le necesita pentru nave.

Domeniul de temperatura al uleiului hidraulic

In functie de aplicatie, uleiul hidraulic poate fi supus temperaturilor calde sau reci. Daca uleiul nu a fost amestecat cu aditivii potriviti, atunci utilizarea sa ar putea deveni inutila.

Vascozitate versus temperaturi

Vascozitatea fluidului hidraulic si temperatura sunt strans legate. Pe masura ce temperatura creste, vascozitatea uleiului scade. In timp ce atunci cand temperatura este scazuta, uleiul devine mai vascos.

Mixerele sunt intotdeauna incercarea de a face uleiul hidraulic mult mai eficient pe o gama mai larga de temperaturi. Ceea ce inseamna ca pot functiona la fel de eficient, indiferent de temperatura.

Indicele de vascozitate

Pentru a masura schimbarea vascozitatii uleiului hidraulic atunci cand se schimba temperatura, se utilizeaza indicele de vascozitate a uleiului. Daca un fluid hidraulic are un indice de vascozitate scazut, o schimbare de temperatura ar putea modifica vascozitatea intr-o masura mai mare decat daca are un indice de vascozitate ridicat.

Un ulei hidraulic cu un indice ridicat de vascozitate este adesea necesar intr-o aplicatie care este supusa la temperaturi ridicate.

Fluidele hidraulice au stabilitate la temperatura, ceea ce inseamna ca isi vor mentine proprietatile intr-un interval de temperatura.

Proprietatile uleiului hidraulic

Caracteristicile si proprietatile uleiului hidraulic sunt esentiale pentru ca utilajele dumneavoastra sa functioneze in conditiile de care aveti nevoie. Prin urmare, retineti urmatoarele proprietati pe care ar trebui sa le aiba uleiul hidraulic:

 • Nu trebuie sa fie compresibil
 • Stabil in intervalul de temperatura de functionare
 • Rezistenta la foc
 • Non-coroziv pentru utilajele dvs.
 • Antidesgast