Statisticile arata ca femeile se pot barbieri de peste 7000 de ori de-a lungul vietii, iar barbatii folosesc mai mult de 3000 de ore din viata lor de barbierit, motiv pentru care epilarea definitiva cu laser este in fiecare zi este  unul dintre cele mai solicitate tratamente medicale estetice.

Cu aceasta ocazie vom vorbi despre epilarea definitiva cu laser, cu scopul de a clarifica conceptele si de a sterge indoielile cu privire la acest subiect popular si controversat, care este cel mai bun, daca este cu adevarat definitiv, ce grija trebuie avuta atunci cand alegeti locul potrivit si laserul.

Cuvantul laser provine din limba engleza si traduce amplificarea luminii prin emisia stimulata de radiatii este un dispozitiv care foloseste emisie indusa sau stimulata, pentru a genera un fascicul coerent de lumina.

Intrand deja in subiectul care ne priveste, in 1958 a fost descoperit laserul, iar la scurt timp dupa aceea, in 1994, a fost dezvoltat laserul Ruby de mare putere cu aplicatie pentru indepartarea parului. Epilarea definitiva cu laser este o metoda de indepartare a parului bazata pe indepartarea parului permanent prin emisia de lumina a laserului, prin urmare, este un tip de Fotoepilare.

Exista mai multe tipuri de laser cu care reusim sa eliminam si / sau sa minimizam parul de pe corp, cum ar fi:

  1. Laser dioda: Acesta este, de asemenea, un laser foarte versatil, care este de obicei folosit pentru pielea mai inchisa la culoare, cu tip de fotografie mai mare decat III. In prezent, cea mai sigura si mai eficienta tehnologie pentru a realiza indepartarea parului de pe corp. Laserul cu dioda este un echipament de inalta precizie construit cu diode mici si semiconductori care formeaza impreuna un fascicul de lumina.
  2. Ruby laser: A fost primul laser care a fost descoperit, potrivit in special pentru o piele foarte usoara, care a pus-o rapid in dezamorsare.
  3. Alexandrite laser: Poate fi folosit pe aproape toate tipurile de piele si par, fiind deosebit de eficient pe pielea alba sau in tonuri medii, o alternativa buna pentru indepartarea parului foto.
  4. Neodim-Yag laser: Acest laser este sigur pe pielea foarte intunecata, desi in prezent nu este utilizat pe scara larga pentru indepartarea parului.

O alta metoda de indepartare a parului cu tehnologie este Lumina intens pulsata sau IPL, care NU este un laser, intensitatea luminii sale nu este comparabila cu puterea si eficienta mare care ne ofera un echipament laser, cu toate acestea, este o procedura bine cunoscuta si utilizata pentru a obtine indepartarea definitiva a parului.

Epilarea cu laser este permanenta sau permanenta?

Din punct de vedere medical nu putem spune ca o epilare este definitiva, ca firele de par nu vor mai iesi niciodata, deoarece fiziologic fiinta umana prin diferite modificari hormonale si metabolice in diferite etape ale vietii o poate creste, scadea sau re-stimula productia. Vezi mai multe detalii pe site-ul Body-safe.

Prin urmare, epilarea cu laser este considerata permanenta, dar cu rezultate excelente care variaza de la o persoana la alta.

* Rezultatele obtinute in urma tratamentelor pot varia in fiecare persoana, prin urmare rezultatele tratamentelor nu pot fi garantate 100%.

Ce este de fapt celulita?

Odata cu parul de pe cap, probabil ati observat ca creste dens in cateva locuri cheie ale corpului: axile, regiunea pubiana si sprancenele. Este posibil ca parul la subrat si pubian sa se fi blocat, deoarece au ajutat la dispersarea moleculelor de miros. „Astazi, cei mai multi dintre noi incercam sa scapam de tot acest miros care este produs in axile si in regiunile noastre pubiene”, spune Jablonski. „Dar acele molecule de miros, cel putin unele dintre ele, sunt cu adevarat importante pentru comunicarea despre statutul nostru reproductiv si atractivitatea noastra.”

Sprancenele, pe de alta parte, ofera un scop complet diferit de cel al parului la subrat sau pubian. „Sprincenele noastre permit ca expresiile si dispozitiile noastre sa fie determinate sau comunicate de la o persoana la alta, chiar si la distanta mare”, spune Jablonski.

Si cum ramane cu parul pe care nu il poti vedea vizibil pe corp? Doar sa stiti ca este inca acolo – si functia sa este substantiala. „Exista fire de par minuscule, minuscule, minuscule care ies din foliculii de par pe tot corpul nostru”, spune Jablonski. „Acestea s-au dovedit a fi remarcabil de importante pentru noi, deoarece permit pielii noastre sa se vindece corect – sunt mici depozite de celule stem, care ne ajuta sa ne vindecam ranile.”

De remarcat, in timp ce cea mai mare parte a corpului tau este acoperita de aceste fire de par minuscule, exista trei zone ale corpului in care nu creste parul: palmele, talpile si rosul buzelor. Dupa cum ati invatat ascultand episoadele anterioare din Stiinta frumusetii (ahem), glandele sebale sunt atasate de foliculii de par. In aceste trei zone, totusi, „poti avea glande care produc transpiratie, dar nu produc neaparat sebum”, spune Mariwalla. „Deci nu vei avea niciodata cosuri pe palme si talpi.”

In ceea ce priveste buzele, nu ne creste parul acolo, deoarece buzele noastre sunt alcatuite dintr-un „tip diferit de celula”, deoarece sunt considerate a fi o prelungire a tractului gastrointestinal.